Αξιολόγηση: «Οι επιθεωρητές ξανάρχονται, να τους φράξουμε το δρόμο»
Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε: 41 χρόνια μετά, H Κεραμέως δεν θα πάει τη ρεβάνς

Απεργιακό ξέσπασμα μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό κάλεσμα, με ΓΣ και Ολομέλεια προέδρων- αμέσως μετά, για απεργιακή κλιμάκωση για σύγκρουση με διάρκεια και νικηφόρα προοπτική, προτείνει η Πρωτοβουλίας Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών Π.Ε ως αντίδραση στην έναρξη της ατομικής αξιολόγησης.

Η παράταξη επισημαίνει ότι «όσα επιχειρούνται αυτήν την ώρα στη Δημόσια Εκπαίδευση εξαντλούν όλα τα φύλλα στην ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα που κατεδαφίζει τη Δημόσια Παιδεία και εξοφλούν όλα τα γραμμάτια της Κυβέρνησης στην ΕΕ, στον ΟΟΣΑ, στην αγορά, στους ολιγάρχες, στους εμπόρους της γνώσης και στη μαφία που τη στηρίζει, αποτελώντας την κήρυξη μιας νέας ολοκληρωτικής φάσης πολέμου απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους αγώνες τους που τέσσερις δεκαετίες τώρα κρατάνε ακόμα ζωντανό το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και τη δημοκρατία σε αυτό. Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ!»

Η ανακοίνωση της

H Υπουργός Παιδείας Κεραμέως, η πιο αντιδραστική φιγούρα στο πόστο αυτό την εποχή της μεταπολίτευσης, μισητή για την πολιτική και τις πρακτικές της σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, έχει για λογαριασμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη κηρύξει τον πόλεμο στο Δημόσιο σχολείο στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τις οικογένειές τους - προς όφελος των ολιγαρχών και των εμπόρων της γνώσης.

Έχοντας υποχρεωθεί σε διαρκείς και βαριές ήττες από τη μαχόμενη εκπαίδευση τόσο στις ηλεκτρονικές εκλογές όσο και στην οργιώδη και αναποτελεσματική προσπάθειά της να υλοποιήσει τα νομοθετικά εκτρώματα για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, τους μέντορες, τους συντονιστές, τους ομίλους, τις εξετάσεις PISA, όσα μέσα κι αν μετήλθε, όσες δίκες κι αν έστησε, όση καταστολή, όση τρομοκρατία κι αν επιφύλαξε στους αγώνες μας, όση προπαγάνδα κι αν ενορχήστρωσε στα πετσωμένα συστημικά μέσα ενημέρωσης, όσο δηλητήριο κι αν χύθηκε για τους εκπαιδευτικούς, ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΤΙ:

 • Με πολιτική απόφαση κρατά αιχμαλώτους τους νεοδιόριστους συναδέλφους, δεν τους μονιμοποιεί μετά την πάροδο της διετίας, ανακαλεί αυτοδίκαιες διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των Διευθύνσεων Εκπ/σης και ανακοινώνει την ιδιότυπη ομηρία τους ως εκβιασμό για το προχώρημα της αξιολόγησης.

 • Αρνείται να δεσμευθεί για μόνιμους διορισμούς μέσα στο 2023 και προωθεί τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που συνθλίβει το εργασιακό μέλλον των δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων και τις εργασιακές σχέσεις στη Δημόσια εκπαίδευση.

 • Φέρνει ύπουλα και ψηφίζει αυθημερόν χωρίς να προηγηθεί καμιά ενημέρωση, σαν τον κλέφτη όπως πάντα, 5 τροπολογίες σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών που αφορούν τα Πρότυπα Σχολεία, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και, κυρίως, την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, για την οποία παίρνει σβάρνα τα κανάλια και δηλώνει ότι θα ξεκινήσει άμεσα, ακόμα κι αν το χρονοδιάγραμμα κι ο οδικός χάρτης υλοποίησης που θεσμοθέτησαν δεν έχει ολοκληρωθεί ή ακόμα δεν έχει ξεκινήσει! Δηλώνει επίσης πως η PISA θα εφαρμοστεί καθολικά φέτος για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα της στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για την αξιοποίηση των επιδόσεων των μαθητών στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

 • Κυρίως όμως, το πολιτικό της στοίχημα είναι (όπως και όπου μπορέσει και με όποιους συμβούλους και στελέχη προλάβουν να εγκατασταθούν από τα στημένα γαλάζια συμβούλια) να καρφώσει τη σημαία της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών πριν τις εκλογές, επαιρόμενη πως είναι η ίδια και η Κυβέρνησή της που ξαναφέρνουν τους επιθεωρητές ύστερα από 41 χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Όσα επιχειρούνται αυτήν την ώρα στη Δημόσια Εκπαίδευση εξαντλούν όλα τα φύλλα στην ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα που κατεδαφίζει τη Δημόσια Παιδεία και εξοφλούν όλα τα γραμμάτια της Κυβέρνησης στην ΕΕ, στον ΟΟΣΑ, στην αγορά, στους ολιγάρχες, στους εμπόρους της γνώσης και στη μαφία που τη στηρίζει, αποτελώντας την κήρυξη μιας νέας ολοκληρωτικής φάσης πολέμου απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους αγώνες τους που τέσσερις δεκαετίες τώρα κρατάνε ακόμα ζωντανό το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και τη δημοκρατία σε αυτό. Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ!

Την ίδια στιγμή, οι τιμές στα βασικά αγαθά καλπάζουν ασταμάτητα, η ασύδοτη αισχροκέρδεια-ληστεία στην ενέργεια τινάζει στον αέρα κάθε σπίτι, ο μισθός (κάτω από 800€ ευρώ στο νεοδιόριστο) χάνει διαρκώς την αξία του, οι πλειστηριασμοί, οι εξώσεις, το ξεπούλημα όλων των δημόσιων αγαθών, δημιουργούν συνθήκες πρωτοφανούς αναξιοπρέπειας για κάθε εκπαιδευτικό, εργαζόμενο, άνεργο. Η κοινωνική λεηλασία διευρύνεται. Απέναντι σε αυτόν τον Αρμαγεδώνα, δεν δίνουν απάντηση οι προεκλογικές αυταπάτες, τα επιδοματικά ψιχία και οι υποσχέσεις. Άλλωστε έγινε σε όλους και όλες αντιληπτό ότι επίδομα 600 ευρώ αλλά και νέους διορισμούς για το 2023 "εξασφάλισαν" με το έργο τους μόνο οι δυνάμεις καταστολής. Οι εκπαιδευτικοί πήραν την αξιολόγηση, την ομηρία και την επισφάλεια και όλοι οι εργαζόμενοι φτώχεια και εξαθλίωση. Μόνη μας διέξοδος (ακόμα και πριν τις εκλογές) οι αγώνες μας! Όπως οι αγώνες που δίνουμε τοσο καιρό στην εκπαίδευση ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, οι εργατικοί αγώνες στην e-food, στην Cosko, στη Μαλαματίνα, ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, την άγρια καταστολή και το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, όλες οι μικρές και μεγάλες μάχες για ζωή και δικαιώματα. Να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν τώρα αυτοί οι αγώνες! Όπως στην Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, όπου εκατομμύρια εργαζομένων κι εκπαιδευτικών συμμετέχουν σε πολύμορφες και πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις για τη Δημόσια Εκπαίδευση, το εισόδημα, την ασφάλιση, τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα.

Να τους φράξουμε το δρόμο, με μαζικό κι ανυποχώρητο αγώνα

Σε κάθε Σύλλογο, σε κάθε σχολείο, να σημάνει τώρα αγωνιστικός συναγερμός. Όσα και αν λέει στα κανάλια, όσα κι αν γράφουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, τα σχέδια της Κεραμέως για την αξιολόγηση δεν έχουν περάσει μέχρι τώρα στο δημόσιο σχολείο. Ούτε στην σχολική μονάδα ούτε στην PISA ούτε στους μέντορες! Συνάντησαν την οργανωμένη και μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών, με τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία στην πρώτη γραμμή! Αυτό θα κάνουμε και με τους επιθεωρητές! Θα τους φράξουμε το δρόμο! Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

Καλούμε άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις (και συνακόλουθα ολομέλεια προέδρων) για την συγκρότηση αγωνιστικού σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει:

 • οριζόντιο πανελλαδικό και αδιαμεσολάβητο συντονισμό των πρωτοβάθμιων συλλόγων.

 • αποφάσεις για κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, δράσεις και καταλήψεις σε Δ/νσεις, για τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων, τους μαζικούς διορισμούς μέσα στο 2023 με πτυχίο-προϋπηρεσία, τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και το "όχι στον ΑΣΕΠ".

 • Αποφάσεις για απεργία-αποχή από όλες τις μορφές αξιολόγησης (σχολικής μονάδας, ατομική, PISA)

 • αποφάσεις για κήρυξη στοχευμένων στάσεων εργασίας για την εμπόδιση της παρουσίας των αξιολογητών στην τάξη.

 • αποφάσεις για συντονισμένη κατά τόπους δράση για τις εξετάσεις PISA και κήρυξης στάσεων εργασίας για τη ματαίωσή τους.

 • καμπάνια ενημέρωσης, με πανό, αφίσες, συσκέψεις για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

 • απεργιακό ξέσπασμα μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, με όλα μας τα αιτήματα, πανεκπαιδευτικό και πανεργατικό κάλεσμα, με ΓΣ και Ολομέλεια προέδρων- αμέσως μετά, για απεργιακή κλιμάκωση για σύγκρουση με διάρκεια και νικηφόρα προοπτική.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητης γενέθλια
Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ειδήσεις που διαβάζουμε από σχολεία και μαθητές, έχουν να κάνουν με βία, ξύλο, επεισόδια και bullying. Αυτή...

Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.jpg
Στο αρχείο η ΕΔΕ κατά του εκπαιδευτικού Βασίλη Μορέλλα! Νίκησε η αλληλεγγύη!
Οι ΔΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης και Ημαθίας αποδέχθηκαν ότι δεν στοιχειοθετείται καμία κατηγορία στα μέλη του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ και στον Β. Μορέλλα...
Στο αρχείο η ΕΔΕ κατά του εκπαιδευτικού Βασίλη Μορέλλα! Νίκησε η αλληλεγγύη!
εργασια
Οι «διαδραστικές» δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες και θα σας κάνουν περιζήτητους στην αγορά εργασίας
«Από τη μια πλευρά, τα hard skills και οι πρακτικές γνώσεις κάθε επαγγέλματος, ενώ από την άλλη ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζουν πλέον και τα soft...
Οι «διαδραστικές» δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες και θα σας κάνουν περιζήτητους στην αγορά εργασίας