ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας σήμερα Παρασκευή στις 2μμ

Σε συγκέντρωση καλούν ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ με κύριο αίτημα την τυπική μονιμοποίηση των νεοδιόριστων ειδικής αγωγής του Αυγούστου του 2020. Απέναντι στην απαράδεκτη τακτική του ΥΠΑΙΘ που έχει θέσει σε ομηρία χιλιάδες συναδέλφους, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ διεκδικούν από τις ΔΔΕ πανελλαδικά την τυπική μονιμοποίηση που έπρεπε να γίνει μέχρι τις 19 Οκτώβρη.  

Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν επιτέλους οι πρώτες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού μετά από πολλά χρόνια μηδενικών διορισμών. Οι διορισμοί αυτοί βέβαια, είναι ελάχιστοι μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης, γεγονός που αποδεικνύεται από τις προσλήψεις 40.000 αναπληρωτών.

 πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ελαστική εργασία ως μόνιμη πολιτική επιλογή και μάλιστα επιθυμεί να συνδέσει εκβιαστικά τους διορισμούς και τις μονιμοποιήσεις με την προσπάθεια επιβολής της ατομικής αξιολόγησης, μέσω του ν.4823, θεωρώντας τη μεγάλη μάζα των εκπαιδευτικών αυτών ως πιο «ευάλωτες» λόγω της εργασιακής επισφάλειας την οποία υφίστανται.

Στις 19/8/2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διετία «δόκιμης» υπηρεσίας των εκπαιδευτικών ΕΑΕ που διορίσθηκαν το 2020. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί στην πραγματικότητα εργάζονται ήδη 5, 10 ή και 15 χρόνια στα δημόσια σχολεία από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Όλοι ανέμεναν πως οι διευθύνσεις εκπαίδευσης θα διεκπεραιώσουν τη γραφειοκρατική διαδικασία της μονιμοποίησης χωρίς καθυστερήσεις, όπως γίνεται δεκαετίες τώρα και ως οφείλουν σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα (παρ.3 του άρθρου 40, του Ν.3528/2007).

Μετά από κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών φορέων (ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ) που συμπεριελάμβαναν και το ζήτημα της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020, κάποιες Δειυθύνσεις Εκπαίδευσης προχώρησαν στη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ΕΑΕ του 2020.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μια σειρά από ΔΙΠΕ έχουν ήδη προχωρήσει στην έκδοση των αντίστοιχων Διεκπεραιωτικών Πράξεων για την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση του συνόλου των διορισθέντων του ΄20 που υπηρετούν σε αυτές, μια σειρά άλλων ΔΙΠΕ είτε κωλυσιεργούν, είτε ακόμα χειρότερα αρνούνται να πράξουν το προβλεπόμενο καθήκον τους (στις 19/10/22 λήγει το περιθώριο των 2 μηνών που ο νόμος ορίζει ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες). Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα στελέχη της διοίκησης επικαλούνται προφορικές οδηγίες από στελέχη του Υπουργείου, ώστε να μην προχωρήσουν οι μονιμοποιήσειςΟι οδηγίες αυτές δεν έχουν καμία νομική βάση και διοικητική ισχύ. Ταυτόχρονα,  από πηγές και «λαγούς» του ΥΠΑΙΘ διαρρέονται φήμες για υποτιθέμενη υποχρεωτική ατομική αξιολόγηση των προς μονιμοποίηση εκπαιδευτικών.

Πρόκειται ξεκάθαρα για μια στοχευμένη επιχείρηση εκφοβισμού των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νομοθετικό πλαίσιο πειθάρχησης και υποταγής της αξιολόγησης.

Οι εκπαιδευτικοί φορείς απαιτούν:

  • να μονιμοποιηθούν άμεσα οι 4.500 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

  • Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση

  • Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος/ο εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμος με όλα τα αντίστοχια δικαιώματα και χωρίς δόκιμη περίοδο με την πρόσληψή του ως μόνιμος εκπαιδευτικός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

iereas
«Με έκαιγε με σταυρό» – Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος
Βασανιστήρια και ψυχολογικό εκβιασμό από τον κληρικό καταγγέλλει ο 23χρονος
«Με έκαιγε με σταυρό» – Βασανιστήρια από τον ιερέα με τους «μαϊμού» εράνους καταγγέλλει 23χρονος
διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Νέοι 5124 διορισμοί για τους επιτυχόντες
Μία επιτυχία και δύο αιτήσεις μακριά από τους 5124 μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο μέσω του γραπτού πανελλήνιου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2Γ που αφορά όλα τα...
Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Νέοι 5124 διορισμοί για τους επιτυχόντες