SOS από την Ανατολική Αττική: Οι εκπαιδευτικοί παίζουν «μουσικές καρέκλες» αλλάζοντας σχολεία
«Διαρκές κυνήγι ωρών δεξιά και αριστερά που έχουν κάνει το δυναμικό των σχολείων μια διαρκώς μεταβαλλόμενη μεταβλητή»

Κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις και όχι αλχημείες ζητούν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου», καθώς υποστηρίζουν ότι διαπιστώθηκαν υπεραριθμίες εν μέσω της σχολικής χρονιάς, αναγκαστικές μετακινήσεις, συνεχείς επανατοποθετήσεις και τα προγράμματα των σχολείων βρέθηκαν στον «αέρα».

«Η εκπαιδευτική κοινότητα στην Π.Ε. Ανατολική Αττική βιώνει κάθε μέρα και εντονότερα την αναταραχή και τις συνέπειες από τις απέλπιδες προσπάθειες της διοίκησης να καλύψει τα κενά στα σχολεία, χωρίς να έχει προσλήψεις νέων συναδέλφων, μέσω μιας διαρκούς αναδιάταξης του προσωπικού» επισημαίνει ο Σύλλογος.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι «έχουμε ένα διαρκές κυνήγι ωρών δεξιά και αριστερά που έχουν κάνει το δυναμικό των σχολείων μια διαρκώς μεταβαλλόμενη μεταβλητή, κάτι που φυσικά έχει εντελώς αντιπαιδαγωγικά αποτελέσματα».

«Από τις 110 προσλήψεις που ζητά η Δ/νση Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ το ΥΠΑΙΘ προσλαμβάνει 1 εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης» συμπληρώνουν.

Τέλος, τονίζουν ότι «αποτελεί θράσος εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ και όλους όσους μας μιλάνε και μας ζητάνε να προχωρήσουμε την αξιολόγηση να εφαρμόζουν αυτές τις αντιπαιδαγωγικές τακτικές που δεν ενδιαφέρονται για την πραγματική ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης και της μόρφωσης των παιδιών».

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»:

Διαπίστωση υπεραριθμιών  εν μέσω της σχ. χρονιάς, αναγκαστικές μετακινήσεις συνεχείς επανατοποθετήσεις  και τα προγράμματα των σχολείων στον αέρα!

Προσπαθούν να βγάλουν και από τη μύγα ξύγκι ανατρέποντας τις ζωές των εκπαιδευτικών και τη λειτουργία των σχολείων!

Οι εκπαιδευτικοί παίζουν «μουσικές καρέκλες» αλλάζοντας σχολείο κάθε λίγο!

Ως εδώ! Κάλυψη όλων των κενών με ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και όχι αλχημείες!

Η εκπαιδευτική κοινότητα στην Π.Ε. Ανατολική Αττική βιώνει κάθε μέρα και εντονότερα την αναταραχή και τις συνέπειες από τις απέλπιδες προσπάθειες της διοίκησης να καλύψει τα κενά στα σχολεία, χωρίς να έχει προσλήψεις νέων συναδέλφων, μέσω μιας διαρκούς αναδιάταξης του προσωπικού. Φυσικά κάτι τέτοιο προκαλεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία σχολείων που κάθε βδομάδα αλλάζουν πρόγραμμα και φυσικά στη ζωή των ίδιων των εκπαιδευτικών που ακόμα και εάν έχουν οργανική, δεν ξέρουν για πόσο θα μείνουν στο σχολείο τους.

Για να καλύψουν λοιπόν τα κενά όπως- όπως, χωρίς προσλήψεις, πρώτα είχαμε την προσπάθεια να εισαχθούν οι υπερωρίες!!!  στη ζωή των σχολείων και μετά ακολουθεί ένα γαϊτανάκι μετακινήσεων εκπαιδευτικών με ό,τι συνέπειες φέρει κάτι τέτοιο στη ζωή τους.

Διαπίστωση υπεραριθμιών στα μέσα Νοέμβρη !

Στα 2α τμήματα ένταξης του Δ.Σ. Κιτσίου&  1ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου

Σε σχολείο που και 3ος εκπαιδευτικός για ΤΕ θα ήταν πολύτιμος καθώς οι γνωματεύσεις είναι ήδη πολλές τα αιτήματα στο ΚΕΔΑΣΥ προσεγγίζουν τα 20 και υπεύθυνες δηλώσεις γονέων για παρακολούθηση στο ΤΕ πληθαίνουν διαπιστώνεται λειτουργική υπεραριθμία και καλείται ο 2ος μόνιμος εκπαιδευτικός στο ΤΕ με 30ετή προϋπηρεσία να κάνει δήλωση υπεραριθμίας. Σήμερα 21/11 με πράξη ΠΥΣΠΕ μετακινούν το συνάδελφο! Αυτό αποτελεί μια αδιέξοδη και απαράδεκτη διαδικασία που καταγγέλλουμε και πρέπει να ακυρωθεί.

Εκτός από αντιπαιδαγωγική η  διαδικασία είναι και παράνομη.

Δεν προβλέπεται πουθενά η υπεραριθμία να κρίνεται στη μέση της χρονιάς για κανένα λόγο - αυτό κρίνεται «με την έναρξη της σχολικής χρονιάς»  και πριν από όλες τις άλλες υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις νεοδιόριστων, αποσπάσεων, τοποθετήσεις αναπληρωτών κλπ - ΠΔ 50 & ΠΔ 100)  Προφανώς η διεύθυνση προεξοφλεί ότι δεν θα υπάρξουν προσλήψεις για Τ.Ε. και μετακινεί μόνιμο προσωπικό, ώστε να μοιράσει το υπάρχον δυναμικό της! Αυτό αποτελεί μια αδιέξοδη καιαπαράδεκτη διαδικασία που καταγγέλλουμε και πρέπει να ακυρωθεί.

ΜΟΙΡΑΣΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και στους ΠΕ 70 δασκάλους

Μετά τα ατελείωτα και εξαντλητικά μοιράσματα όλων των ειδικοτήτων και παράλληλων στηρίξεων  εισάγεται από την αρχή της σχ. χρονιάς για πρώτη φορά  η λογική του μοιράσματος και των δασκάλων Π.Ε. 70.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες!

Μετακινείται αναπληρώτρια, χωρίς δικό της μέσο μετακίνησης, στα μέσα Νοέμβρη σε απόσταση 22χλμ, (από το ΔΣ στο Κίτσι σε ΔΣ στα Σπάτα) την ώρα που υπήρχε διαθέσιμο κενό με αυξημένες ανάγκες σε διπλανό σχολείο (ΔΣ Αγ. Μαρίνας Κορωπίου) κι ενώ ήδη έχει προγραμματίσει την κατοικία της πλησίον του σχολείου Κιτσίου. Μετακινήσεις εκπαιδευτικών στην Αν. Αττική σημαίνει μεγάλες αποστα΄σεις και περιοχές που δεν συνδέονται μέσα συγκοινωνίας όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση τα ΣΠΑΤΑ με το ΚΙΤΣΙ. 

Μετακινείται και μοιράζεται  σε 2 σχολεία αναπληρώτρια από το 3ο Δ.Σ. Κορωπίου στο Δ.Σ. Αγ. Μαρίνας καλύπτοντας είτε πρωινό, είτε  ολοήμερο τινάζοντας στον αέρα  τα προγράμματα των σχολείων  (τόσο του 3ου Δ.Σ. Κορωπίου όσο και του ΔΣ της Αγ. Μαρίνας) και ανατρέποντας οικογενειακούς και παιδαγωγικούς προγραμματισμούς εκπαιδευτικών.

Στον καιρό της μεγάλης στέγνιας……

Διοικητικοί προτείνουν σε διευθυντές/ντριες  να εξοικονομήσουν ώρες για να δώσουν σε όμορα  σχολεία. Δ/ντες-ντριες  βρίσκονται σε ανεύρεση ωρών.

Πλεόνασμα ωρών δεν υπάρχει! Μόνο ανάγκη  κάλυψης πραγματικών αναγκών των  μαθητών μας υπάρχουν

Λέμε ξεκάθαρα ότι οι «περισσευούμενες» διδακτικές ώρες όπως αρέσκεται να ονομάζει η Διοίκηση ένα μικρό πλεόνασμα διδακτικών ωρών είναι απόλυτης ανάγκης για τις λίγες σχ. μονάδες που έχουν το αυτονόητο δηλ.  να μην έχουν ελλείψεις όπως οι περισσότερες !

Είναι οι ώρες που διαθέτουμε σε πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών μας προερχόμενες από ελλείψεις παράλληλης στήριξης, για υποστήριξη μαθητών με ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα (με ειδικές μαθησιακές ή ανάγκες σε ενισχυτική) για έκτακτα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων,  για να καλυφθούν κενά που ΔΕΝ ΚΑΛΥΨΕ το υπουργείο από την αρχή της χρονιάς ή κενά που προκύπτουν καθημερινά στη σχ. μονάδα. Είναι η ανάσα που έχει ένα  σχολείο για να μην οδηγηθεί σε «έμφραγμα» με την παραμικρή απουσία εκπαιδευτικού.

Σε κάθε περίπτωση οι παραπάνω περιπτώσεις είναι ενδεικτικές μιας κοινής διαπίστωσης, σύμφωνα με την οποία έχουμε ένα διαρκές κυνήγι ωρών δεξιά και αριστερά που έχουν κάνει το δυναμικό των σχολείων μια διαρκώς μεταβαλλόμενη μεταβλητή, κάτι που φυσικά έχει εντελώς αντιπαιδαγωγικά αποτελέσματα.

!!Από τις 110 προσλήψεις που ζητά η Δ/νση Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ το ΥΠΑΙΘ προσλαμβάνει 1 εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης

Συγκεκριμένα στη Α' ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ

  • ΠΕ70 για  72 αιτήματα  =  1 πρόσληψη!! ΠΕ60 41 αιτήματα= 14 προσλήψεις
  • ΠΕ25 24 αιτήματα= 17  προσλήψεις
  • ΕΒΠ 4 αιτήματα=4 προσλήψεις

Ξεσηκωμός τώρα γονιών, εκπαιδευτικών!   Κανένα μοίρασμα ωρών! Τα σχολεία δεν έχουν καμία υποχρέωση και ευθύνη να μοιράζουν τη φτώχεια των προλήψεων!

Οι μαθητές μας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας.  Οι γονείς αναγκάζονται βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να υποστηρίξουν μαθητές δημόσιων σχολείων προσλαμβάνοντας ιδιωτικές παράλληλες στηρίξεις με ένα έωλο εργασιακό καθεστώς.

Και ενώ μικρά καθημερινά  κι άλλες φορές  χρόνια «εγκλήματα»  τελούνται σε βάρος των μαθητών -βλ. κλειστά τμήματα ένταξης για 2η& 3η χρονιά  λόγω μη πρόσληψης εκπαιδευτικών, μοιρασμένες παράλληλες στηρίξεις-  αποτελεί θράσος εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ και όλους όσους μας μιλάνε και μας ζητάνε να προχωρήσουμε την αξιολόγηση να εφαρμόζουν αυτές τις αντιπαιδαγωγικές τακτικές που δεν ενδιαφέρονται για την πραγματική ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης και της μόρφωσης των παιδιών.

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αυθαίρετες μετακινήσεις και η ανατροπή του σχολικού προγράμματος. Να ακυρωθούν οι μετακινήσεις που διαλύουν τις ζωές συναδέλφων και τη λειτουργία των σχολείων και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι.

Κανένα κενό να μη «μπαλώνεται» με υπερωρίες που προσπάθησε να εισάγει στη λειτουργία των σχολείων με προσωπική του οδηγία ο διευθυντής εκπαίδευσης (⏰Υπερωρίες;; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε! Μετά και τις  μηδενικές προσλήψεις δασκάλων αλλά και τις ελάχιστες προσλήψεις Γ΄ φάσης ειδικοτήτων απαιτούμε άμεσα  επόμενη φάση πρόσληψης για κάλυψη όλων των κενών - καταγγελία συλλόγου), αλλά ούτε με αυθαιρεσίες και μετακινήσεις.

Να σταματήσει η λειτουργία των σχολείων με λογιστική διαχείριση ωρών και αναθέσεις που ξεχνούν ότι το εκπαιδευτικό έργο απαιτεί σταθερή παιδαγωγική σχέση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κάλυψη όλων  των κενών ΤΩΡΑ με νέες προσλήψεις αναπληρωτών!

📣καλούμε σε κάθε προσπάθεια μετακίνησης - αφαίρεσης εκπαιδευτικών και ωρών από σχολεία να ειδοποιήσετε το σύλλογο

📣κανένας συναδέλφος/ισσα να μην κάνει οικειοθελή δήλωση μετακίνησης χωρίς να έχει επικοινωνήσει πρώτα με το σύλλογο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα