ekpaideusi
Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τη 2η μετακίνηση δασκάλας από το 3ο Δημοτικό Αθηνών

Την άμεση επιστροφή εκπαιδευτικού στο 3ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών, ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»,  μετά το ξαφνικό κλείσιμο του ολοήμερου και του ενός τμήματος.

Όπως καταγγέλλουν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών έκλεισε εν μια νυχτί τόσο το διευρυμένο ολοήμερο όσο και το ένα από τα 5 τμήματα του κλασικού ολοήμερου, για να μετακινηθεί η αναπληρώτρια συνάδελφος που εργαζόταν στο διευρυμένο και σε ένα από τα κλασικά ολοήμερα για να καλύψει κενό στο 91ο Δημοτικό Αθηνών.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός, μετακινήθηκε για δεύτερη φορά.

«Απαιτούμε να επιστρέψει η συνάδελφος στο 3ο Δημοτικό και φυσικά να αναιρεθεί η σύμπτυξη-κλείσιμο των τμημάτων του ολοήμερου», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά:

Η ταλαιπωρία με συνεχείς μετακινήσεις αρκετών συναδέλφων αναπληρωτών στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει ξανά ενταθεί! Συνεχίζεται η τακτική κάποιοι συνάδελφοι αναπληρωτές να τοποθετούνται σε σχολεία μόνο για λίγες μέρες και μετά ξανά και ξανά το ίδιο σκηνικό. Επίσης έχουν αρχίσει συμπτύξεις τμημάτων καθώς το διευρυμένο ολοήμερο της κυβέρνησης δεν «βγήκε», με θύματα ξανά τους αναπληρωτές, που ενώ με βάση τα μόριά τους είχαν επιλέξει συγκεκριμένα σχολεία, τώρα τοποθετούνται όπου η Διεύθυνση «διατάσσει» με αποτέλεσμα να καταστρατηγούνται τα μόρια, οι πίνακες και οι επιλογές των συναδέλφων μας! Έχουμε δεχτεί αρκετές καταγγελίες από συναδέλφους για τέτοιες μετακινήσεις και απαιτούμε να σταματήσουν τώρα!

Μάλιστα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών έκλεισε εν μια νυχτί τόσο το διευρυμένο ολοήμερο όσο και το ένα από τα 5 τμήματα του κλασικού ολοήμερου (να σημειωθεί ότι πριν λίγες εβδομάδες τα 4 τμήματα του ολοήμερου είχαν γίνει 5 με επιμονή των ίδιων των συναδέλφων που είχαν τοποθετηθεί στο ολοήμερο εφόσον ήταν γραμμένα αρκετά παιδιά) για να μετακινηθεί η αναπληρώτρια συνάδελφος που εργαζόταν στο διευρυμένο και σε ένα από τα κλασικά ολοήμερα για να καλύψει κενό στο 91ο Δημοτικό Αθηνών! Δικαιολογημένα φυσικά διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Γονέων γιατί, πέρα από την ίδια τη συναδέλφισσα που μετακινήθηκε για δεύτερη φορά, τελικοί αποδέκτες όλων αυτών των συμπτύξεων είναι τα παιδιά και φυσικά οι οικογένειές τους, που ενίοτε διαλύεται ο ήδη χτυπημένος προγραμματισμός τους. Θεωρούμε ότι σημαντική ευθύνη σε τέτοιες αρνητικές αλλαγές τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τα παιδιά αλλά και για ολόκληρο το σχολείο έχει και η διεύθυνση του σχολείου που συναίνεσε στην απαίτηση της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας για μετακίνηση της συναδέλφου με αποτέλεσμα τις προαναφερθείσες επιπτώσεις. Απαιτούμε να επιστρέψει η συνάδελφος στο 3ο Δημοτικό και φυσικά να αναιρεθεί η σύμπτυξη-κλείσιμο των τμημάτων του ολοήμερου.

Δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το άνευ όρων και ελέγχου γαϊτανάκι μετακινήσεων των συναδέλφων αναπληρωτών! Από τον Σεπτέμβρη είχαμε διαμαρτυρηθεί σαν Σύλλογος μαζί με άλλους Συλλόγους της Α΄ Αθήνας για τον τρόπο που η Διεύθυνση έκανε τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων και αναπληρωτών τονίζοντας ότι παραβιάζονται κεκτημένα του κλάδου και ότι αυτή η λογική των τοποθετήσεων μόνο προβλήματα θα προκαλούσε, όπως και έγινε. Δεν έχουν καμία ευθύνη οι συνάδελφοι που δεν καλύφθηκαν εξ αρχής τα κενά με τα σωστά κριτήρια, ειδικά με το μπέρδεμα των μακροχρόνιων ή βραχυχρόνιων κενών που σε πολλές περιπτώσεις δεν αναφέρονταν καν! Δεν έχουν ευθύνη που κάποιοι, είτε διευθυντές σχολείων είτε από τη Διεύθυνση αποφασίζουν να συγχωνεύσουν τμήματα για να βουλώσουν άλλες τρύπες. Οι αναπληρωτές είναι το πιο ταλαιπωρημένο κομμάτι των εργαζομένων στην Εκπαίδευση και είναι επιεικώς απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται σαν πασπαρτού, να αλλάζουν συνέχεια εργασιακό περιβάλλον, χωρίς να υπολογίζονται οι δυσκολίες μετακίνησης από την περιοχή που μένουν, οι προσωπικές και οικογενειακές τους δυσκολίες και το κεκτημένο δικαίωμά τους να επιλέγουν τα σχολεία που θα τοποθετηθούν!

Απαιτούμε να σταματήσουν οι συνεχείς μετακινήσεις των αναπληρωτών! Να δοθούν τα κενά και να συμπληρώσουν όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν Αιτήσεις Βελτίωσης Θέσης! Καλούμε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές να ενημερώνουν αμέσως το ΔΣ του Συλλόγου μας και να αντιστέκονται σε μετακινήσεις! Οι εργαζόμενοι – λάστιχο που επιθυμούν Κυβέρνηση, ΕΕ και ΟΟΣΑ δεν θα γίνουν συνήθεια!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΠΑΡΩΔΙΑ 5/11!

ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9/11 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 10.30πμ με το μπλοκ του Συλλόγου μας!

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4