Συντονίστρια σε ρόλο πρέσβειρας της αξιολόγησης απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς και το έργο τους
Απαράδεκτη τακτική της συντονίστριας που δεν έχει σχέση με παιδαγωγικά σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών

Η Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής σε ρόλο πρέσβειρας της αξιολόγησης «για κάθε μας βήμα» και απαξίωσης των εκπαιδευτικών και του έργου τους.

Αυτό καταγγέλλουν δυο Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, σημειώνοντας ότι  διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής παρουσία όλων των εκπαιδευτικών της Ανατολικής Αττικής ΠΕ70 που διδάσκουν στις Α΄ και Β΄ τάξεις, στους/στις εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης – Συνεκπαίδευσης ΠΕ70, ΠΕ70,5 και ΠΕ71 μετατράπηκε σε ύμνο υπέρ της αξιολόγησης, μονόλογο αυτοπροβολής, ύβρεων και σπίλωσης των εκπαιδευτικών!

Η ανακοίνωση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ

Η Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής σε ρόλο πρέσβειρας της αξιολόγησης «για κάθε μας βήμα» και απαξίωσης των εκπαιδευτικών και του έργου τους

Την Τετάρτη 2/3/22 η διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής παρουσία όλων των εκπαιδευτικών της Ανατολικής Αττικής ΠΕ70 που διδάσκουν στις Α΄ και Β΄ τάξεις, στους/στις εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης – Συνεκπαίδευσης ΠΕ70, ΠΕ70,5 και ΠΕ71 μετατράπηκε σε ύμνο υπέρ της αξιολόγησης, μονόλογο αυτοπροβολής, ύβρεων και σπίλωσης των εκπαιδευτικών!

Ενημερωθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια της εισήγησης για τα «Εργαστήρια δεξιοτήτων: διαπιστώσεις και προκλήσεις από την πρώτη εφαρμογή τους» η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών εξέφρασε και δικαίως διαφωνία για τις αξιολογήσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων (θέμα στο οποίο έχει τοποθετηθεί ο σύλλογος μας) και για το ότι ο διδακτικός χρόνος δεν επαρκεί για 4 διαφορετικές ενότητες εργαστηρίων. Σε αυτή την κατεύθυνση τοποθετήθηκε και η Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Γλυφάδας-3Β και υποστήριξε πως τα «εργαστήρια δεξιοτήτων» θεσμοθετήθηκαν χωρίς αποτίμηση της σύντομης εφαρμογής τους κι ότι αποτελούν έναν ακόμα δούρειο Ίππο της κυβέρνησης για να αλλοιωθεί το DNA του δημόσιου σχολείου. Ακυρώνουν την ολόπλευρη γνώση, προωθούν ήπιες δεξιότητες, σύμφωνες με τις ανάγκες της αγοράς και πέρα από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ανοίγουν τον δρόμος για τον άμεσο έλεγχο της διδακτικής πράξης από φορείς (κρατικούς και ιδιωτικούς) που αναφέρονται στη σχετική Υ.Α.

Λίγο αργότερα το λόγο έλαβε η ΣΕΕ ΕΑΕ για να προσβάλει τους εκπαιδευτικούς «που πάντα ήταν γκρινιάρηδες» και να τους διαμηνύσει κουνώντας το δάχτυλο ( με κακή χρήση παιδαγωγικής μια άλλης εποχής) ότι «η σωστή χρήση του χρόνου (του 45λεπτου) είναι κι αυτή μια δεξιότητα που θα έπρεπε να την αναπτύξουμε καλύτερα, όπως έχει κάνει εκείνη και πάντα κατάφερνε να της φτάνει ο χρόνος στο μάθημα!!!»

Το chat του Webex «πήρε φωτιά» καθώς οι περισσότεροι από τους 620 συναδέλφους που ήταν συνδεδεμένοι εκείνη τη στιγμή άρχισαν να διαμαρτύρονται και να γράφουν ότι είναι απαράδεκτα τα λεγόμενά της! Και σα να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα συνέχισε με τις ρηξικέλευθες ιδέες της για το πώς «ένα σχολείο πρέπει να διαφημίζεται, ώστε οι γονείς που θα πάνε τα παιδιά τους εκεί, να νιώθουν άνετα, να μην αγχώνονται για το αν θα είναι καλό. Πρότεινε μάλιστα για να διαφημιστεί σωστά το σχολείο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εκδίδει ένα φυλλάδιο που να γράφει τι προσφέρει και τι έχει καταφέρει το σχολείο, όπως επίσης και να καλεί τους γονείς στην αρχή της χρονιάς σε συνάντηση όπου να τους παρουσιάζει τι έχει να προσφέρει στα παιδιά τους. Για να γράφουν δε ωραία φυλλάδια, θα πρέπει να παίρνουν οι εκπαιδευτικοί τα φυλλάδια άλλων σχολείων, ώστε να παίρνουν ιδέες για το τι να γράφουν στο δικό τους».

Αποδείχθηκε ότι η εισήγησή της ΣΕΕ με θέμα την «Υποστήριξη μαθητών Α΄ και Β΄ τάξης» αντικαταστάθηκε από σειρά προτάσεων αξιολόγησης σε «κάθε μας βήμα» , της προώθησης του σχολείου «επιχείρηση» και της απαξίωσης των εκπαιδευτικών !

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών με γραπτά σχόλια οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι δεν είναι διαφημιστές και ότι το ΥΠΑΙΘ θα έπρεπε να προσφέρει σε ΟΛΑ τα δημόσια σχολεία ΟΛΑ όσα χρειάζονται ώστε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια. Η ΣΕΕ ΕΑΕ συνέχισε λέγοντας ότι «μπορώ κι εγώ να πω την άποψή μου, όχι μόνο η ΔΟΕ, ευτυχώς, έχω κι εγώ το δικαίωμα να λέω την άποψή μου». Μάλιστα όταν στο τέλος του σεμιναρίου ζήτησαν να πάρουν το λόγο συνάδελφοι και να πουν την άποψή τους, οι συντονιστές έκλεισαν το μικρόφωνο στα 30 δευτερόλεπτα σε μια τακτική φίμωσης της έκφρασης γνώμης σε συνάδελφο μέλος του συλλόγου μας που εξέφρασε τεκμηριωμένα την αντίθεση και αγανάκτηση της. Κατά τη διάρκεια που γράφονταν στα σχόλια οι διαμαρτυρίες-διαφωνίες , η ίδια ΣΕΕ προχώρησε σε έναν 15λεπτο μονόλογο-αυτοπροβολή για το πώς το 1995 που είχε ειδική τάξη, τα κατάφερνε περίφημα!

Ακολούθησε βέβαια κι άλλη συνάδελφος μέλος του συλλόγου μας που μη ανεχόμενη τις αλλεπάλληλες επιθέσεις προς το σύνολο των εκπαιδευτικών εκφράζοντας την αποδοκιμασία και τη μαζική δυσαρέσκεια υπερασπίστηκε το ρόλο των εκπαιδευτικών στο σύνολό του και ιδιαίτερα τα 2 δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

Η Συντονίστρια Ειδικής Αγωγής & Ενταξιακής Εκπαίδευσης του 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής ουδόλως ανησυχεί για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της όπως:

 για τα δεκάδες τμήματα ένταξης που 2 χρόνια τώρα δεν έχουν στελεχωθεί από εκπαιδευτικούς λόγω ελλιπών προσλήψεων και κατά συνέπεια
 για τις/τους δεκάδες μαθήτριες/ες μας που μένουν αβοήθητοι
 για τα 25 αρια τμήματα
 για τα αιτήματα ίδρυσης νέων ΤΕ που ζητάμε εδώ και χρόνια και μένουν στα συρτάρια του ΥΠΑΙΘ με αποτέλεσμα να μη δίνονται ούτε λειτουργικά τα κενά των ΤΕ παρά το πλήθος των εγκεκριμένων αιτημάτων
 για τις παράλληλες στηρίξεις που μοιράζονται σε 2-3 παιδιά
 για τους μαθητές μας χωρίς παράλληλη στήριξη παρά τα εγκεκριμένα αιτήματα
 για τις ψυχοκοινωνικές και μαθησιακές δυσκολίες που πυροδότησαν τα 2 χρόνια πανδημίας

Οι εκπαιδευτικοί ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά βρίσκονται στο μάτι ενός κυκλώνα: πανδημίας, ελλείψεων εκπ. προσωπικού, αντιεκπαιδευτικών αλλαγών, κατακερματισμού γνώσεων, επιβολής αξιολόγησης μέχρι και με κυρώσεις σε απεργούς εκπαιδευτικούς. Σα να μην τα γνωρίζουν όλα αυτά κάποιοι από τους ΣΕΕ επιλέγουν οι ίδιοι να φανούν «οι πρόθυμοι» για την επιβολή του μοντέλου του επιχειρηματικού σχολείου υλοποιώντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπ. Παιδείας του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, άλλοι πάλι επιλέγουν να σιωπούν απέναντι σε τέτοιες τακτικές.

Η απαράδεκτη αυτή τακτική δεν έχει σχέση με παιδαγωγικά σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Οι συνάδελφοι/ισσες θα γυρίσουν την πλάτη –και δε θα βρίσκουν λόγο να συμμετέχουν σε σεμινάρια προσβολής του έργου τους.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια γίνονται για να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους /τις συναδέλφους/ισσες στο έργο τους και να καλύψουν τις αγωνίες και τις ανάγκες τους ως βήμα αλληλεπίδρασης και ανατροφοδότησης των εκπαιδευτικών της τάξης και της πράξης.
Στα πλαίσια των επιθέσεων καθόλου τυχαία δεν ήταν και η απροκάλυπτα αρνητική και υπονομευτική αναφορά στην παρέμβαση της προέδρου του ΣΕΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ» που στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή της άνοιξε όλο το φάσμα των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο (ελλείψεις, αξιολόγηση, εργασιακές σχέσεις, αυθαιρεσίες, κυρώσεις σε απεργούς κλπ).

Η υπεύθυνη ΣΕΕ δημόσια καταφέρθηκε εναντίον των συνδικαλιστικών ενημερώσεων που δε συνάδουν σε επιστημονικό σεμινάριο!! Η συγκεκριμένη ΣΕΕ επιλέγει να εθελοτυφλεί για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε και φοβάται πώς η αποκάλυψη της πραγματικότητας όπως η ίδια τοποθετήθηκε «αλλοιώνει τον επιστημονικό χαρακτήρα των σεμιναρίων» !!

Χαιρετίζουμε την περήφανη στάση δεκάδων συναδέλφων που αντέδρασαν και προσπάθησαν να καταθέσουν την άποψή τους αντιδρώντας στον αυταρχισμό και την επιβολή των συντονιστών.
Ο σύλλογος θα ζητήσει άμεση συνάντηση με όλους τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου του 5ου ΠΕΚΕΣ για το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται ευθύνης τους ( αξιολόγηση κλπ) αλλά και για να θέσει όλα τα παραπάνω και να απαιτήσει να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα σε επόμενα σεμινάρια.
Ο σύλλογος καταγγέλλει την αυταρχική συμπεριφορά συντονιστών που εκφράστηκε με απαράδεκτο τρόπο!

Τα ΔΣ των ΣΕΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ» και «ΓΛΥΦΑΔΑΣ , ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vouli
ΣΥΡΙΖΑ προς Πιερρακάκη: Αποσύρετε τώρα το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ
«Η δημοκρατία μας, το κράτος δικαίου στηρίζεται στην τήρησή του Συντάγματος. Το άρθρο 16 ορίζει ότι η σύσταση και η λειτουργία ιδιωτικών...
ΣΥΡΙΖΑ προς Πιερρακάκη: Αποσύρετε τώρα το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ
astinomia
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα – 8 προσαγωγές
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον οχτώ άτομα έχουν συλληφθεί και βρίσκονται στη ΓΑΔΑ μετά από επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.
ΕΛΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα – 8 προσαγωγές
Ξύλο με οπαδούς στην Κρήτη
Ραντεβού οπαδών μετά από σχολικό αγώνα: Άγριες διαθέσεις για ξύλο με κατσούνα και σιδερογροθιές
Το περιστατικό σημειώθηκε με αφορμή ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ σχολείων, ενώ οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχή του Αγίου Νικολάου
Ραντεβού οπαδών μετά από σχολικό αγώνα: Άγριες διαθέσεις για ξύλο με κατσούνα και σιδερογροθιές