Μαρκόπουλο: Βρέθηκε λύση για τις οικογένειες που τους ζητούσαν να εγγράψουν τα παιδιά σε διαφορετικά σχολεία
Δόθηκε οδηγία να γίνουν αποδεκτές οι μετεγγραφές των 5 ενδιαφερόμενων μαθητών Α΄ τάξης προκειμένου επίσημα η Δ/νση Αν. Αττικής να εισηγηθεί θετικά για τη διχοτόμηση της Α΄ τάξης

Την δέσμευση του Δ/ντή Eκπαίδευσης Αν.Αττικής να δώσει θετική λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με τον εξαναγκασμό οικογενειών  να εγγράφουν τα παιδιά τους σε δύο διαφορετικά σχολεία της ίδιας περιοχής για να μη διχοτομήσει τμήμα, μετέφεραν με κοινή τους ανακοίνωση από την μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής  για το  αίτημα διχοτόμησης της Α΄ Δημοτικού,  οι εκπρόσωποι των Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου  & του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  «Κ. Σωτηρίου» Αν. Αττικής

Η κοινή ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε  τηνΤετάρτη 14/9/22  στις 9μμ μαζική παράσταση διαμαρτυρίας  (μετά από δημόσια ανακοίνωσή τους) από τους  Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου & του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» Αν. Αττικής στη Δ/νση Αν. Αττικής.  

Εκτός από τις 2 προέδρους  των αντίστοιχων συλλόγων στην παράσταση παρευρέθηκαν  μέλη των  δυο Δ.Σ. και 15  θιγόμενοι γονείς από το 2ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου.  

Η  αρχική απαίτηση του Δ/ντη Εκπαίδευσης να δεχτεί να συνομιλήσει αποκλειστικά σε  μια αντιπροσωπεία 5 γονέων και η  προσβλητική  δημόσια απεύθυνση του  προς την πρόεδρο του ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου» Πατέλη Βιολέττα την οποία  εγκάλεσε για την παρουσία της και  τη συμμετοχή της στην διαμαρτυρία εν μέσω σχολική ώρας !!! ( φαινόμενο που πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε ως σωματείο)  απαντήθηκε ως εξής:  

Οι γονείς  με μεγάλη αποφασιστικότητα ξεκαθάρισαν πως η συνομιλία θα γίνει μόνο παρουσία όλων των παρευρισκόμενων γονέων καθώς όλοι οι παρόντες εκπροσωπούσαν ούτως ή άλλως και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους γονείς που αδυνατούσαν να παρευρεθούν. Με αυτό τον τρόπο είχαν δυνατότητα να συμπληρώσουν πλευρές από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους από την υφιστάμενη κατάσταση στο σχολείο με τη λειτουργία του τμήματος της Α΄ τάξης 25 μαθητών και την άρνηση να διχοτομηθεί και να εγκριθεί η εγγραφή όλων των παιδιών της γειτονιάς στο 2ο ΔΣ Μαρκοπούλου όπου ανήκουν.  

Όσον αφορά τη συμμετοχή της προέδρου του ΣΕΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»  απαντήθηκε επαρκώς ως προς το περιεχόμενο και φυσικά αντιμετωπίστηκε ως προσβολή και εμπάθεια από πλευράς διοίκησης προς το θεσμικό της ρόλο που στόχο έχει να στηρίζει την κοινή δράση γονέων-εκπαιδευτικών.  

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και οι γονείς στο σύνολό τους τοποθετήθηκαν παραθέτοντας την επιχειρηματολογία  που είχαμε και εγγράφως καταθέσει . Αναλυτικά ΕΔΩ  

  • Επεσήμαναν το σοβαρό ζήτημα του διαχωρισμού παιδιών ίδιας οικογένειας ( καθ΄ υποδείξεως τη Δ/νσης ) σε 2 διαφορετικά σχολεία (2ο ΔΣ και 3ο ΔΣ Μαρκόπουλου). Τόσο ο γονέας των δύο παιδιών όσο και άλλη γονέας που ενώ μένει δίπλα στο 2ο ΔΣ σχολείο η Δ/νση την υποχρεώνει να πηγαίνει το παιδί της στο 3ο ΔΣ. Συνολικά υπάρχουν 5 παιδιά που ενώ βρίσκονται στα όρια του 2ου ΔΣ Μαρκοπούλου τους απαγορεύεται η φοίτηση σε αυτό.

  • Έγινε λόγος για το σοβαρό παιδαγωγικό πρόβλημα που ανακύπτει σε τμήμα 25 μαθητών και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.  

  • Κατέθεσαν την εμπειρία  για τη φοίτηση σε  υπερπληθή 25άρια τμήματα μεγαλύτερων παιδιών τους στο ίδιο σχολείο με πολύ αρνητικές επιπτώσεις. 

  • Επεσήμαναν τις αρνητικές συνέπειες των προηγούμενων ετών με την  εξ αποστάσεως εκπαίδευση και καραντίνα που υποβλήθηκαν τα μικρά παιδιά  

  • Επικαλέστηκαν τις γενικότερες υποδομές του σχολείου και την επικινδυνότητα  που εγκυμονεί η υποχρεωτική  μετακίνηση  και  παραμονή   των μαθητών της Α΄ τάξης στον όροφο του σχολείου καθώς εκεί διατίθεται η μεγαλύτερη σε τ.μ αίθουσα που μπορεί να τους φιλοξενήσει. Ενώ η διχοτόμηση και φιλοξενία στις δυο μικρότερες αίθουσες  είναι η ιδανική λύση για το σχολείο καθώς υπάρχουν διαθέσιμες δύο αίθουσες στο ισόγειο που είναι μικρότερες σε έκταση και μπορούν να υποδεχτούν μόνο μικρότερα σε αριθμό μαθητών τμήματα. Εκεί και θα μεταφερθούν τα δύο τμήματα της Α ΄τάξης αν διχοτομηθούν.

  • Αναφέρθηκαν στο υγειονομικό πρόβλημα που προκύπτει σε μια υπεπληθή τάξη  (κορονοϊός, αποστάσεις κλπ) 

  • Ζήτησαν εχέγγυα άμεσης διχοτόμησης της Α΄ τάξης και  επείγουσας  στελέχωσης  της  με εκπαιδευτικούς χωρίς να χαθούν μέρες μαθημάτων.

Ο σύλλογος  Π.Ε. Κ. Σωτηρίου  

  • τόνισε την ανάγκη φοίτησης των μαθητών/τριων στο σχολείο της γειτονιάς τους  

  • ανέφερε ότι οι εντολές για μετακινήσεις  και οι συνέπειές τους αποτελούν ευθύνη της  Δ/νσης η οποία υλοποιεί απαρέγκλιτα τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας για περικοπές τμημάτων και εκπαιδευτικών. Επισήμανε ότι ανάλογες εντολές εντοπίζονται και σε άλλα σχολεία ευθύνης του συλλόγου ( 2ο & 3ο & 4ο Δ.Σ. Καλυβίων- 3ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου, 1ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη).   

  • Ξεκαθάρισε ότι η επίκληση της τήρησης της νομιμότητας δεν απαλλάσσει τη Δ/νση από τις ευθύνες γι΄ αυτή την κατάσταση. Το νομοθετικό πλαίσιο φτιάχτηκε έτσι ώστε να παρεμποδίζει την προσέλευση των επιπλέον μαθητών στο σχολείο που ανήκουν όταν αυτό προϋποθέτει το άνοιγμα επιπλέον τμήματος. Το νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει επίσης εξέταση των ιδιαίτερων συνθηκών σε κάθε σχολείο και δίνει τη δυνατότητα στη Διοίκηση να πράξει ανάλογα με το αναγκαίο για την καλή λειτουργία του σχολείου και αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες τις παρακάμπτει και τις αγνοεί η διοίκηση όσο αρνείται να δώσει λύση. Από την άλλη επισήμανε ότι υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις στη νομοθεσία που επίσης παραβιάζονται όπως οι όροι ασφάλειας που προκύπτουν από τη νομοθεσία για την πυροπροστασία των σχολικών κτιρίων, την υποχρέωση του κράτους να διασφαλίζει τη φοίτηση των παιδιών στο σχολείο της γειτονιάς του και άλλα.  

 Ο Δ/ντης Εκπαίδευσης  

Σε πρώτη φάση καταλόγισε στους συλλόγους κλίμα έντασης, το οποίο όμως δημιούργησε ο ίδιος με τους αποκλεισμούς που αποπειράθηκε να επιβάλλει.  

Αρχικά υπεραμύνθηκε της νομοθεσίας που τον αναγκάζει να μετακινεί μαθητές από το ένα σχολείο στο άλλο και πρόβαλε τη δυσκολία του να υπερβεί τη νομοθεσία. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι ο νόμος με 25 άτομα ανά τάξη και το κατ΄ ελάχιστο 30 μαθητών για διχοτόμηση θέτει τεράστια εμπόδια και μπλοκάρει επιπλέον δημιουργία τμημάτων ενώ δημιουργεί προβλήματα και παιδαγωγικά. 

Σε επόμενη φάση αφουγκράστηκε και ενέσκηψε στους προβληματισμούς όλων και με βάση τη συζήτηση και την αποφασιστικότητα των γονέων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημά τους, δεσμεύτηκε ότι «θα εξετάσει όλους τους ιδιαίτερους λόγους που  καταγράφηκαν και εφόσον υπάρχουν 29 ή 30 μαθητές που θέλουν να φοιτήσουν  στην Α΄ τάξη του 2ου ΔΣ Μαρκοπούλου θα προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση τη διχοτόμηση του τμήματος». Διαβεβαίωσε ότι εντός της ημέρας θα απαντήσει στους γονείς για το ζήτημα.

Και πραγματικά το μεσημέρι με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε μέσω της Δ/ντριας του 2ου Δ.Σ. Μαρκοπούλου ότι δόθηκε οδηγία να κάνει αποδεκτές όλες τις μετεγγραφές των 5 ενδιαφερόμενων μαθητών Α΄ τάξης προκειμένου επίσημα η Δ/νση Αν. Αττικής να εισηγηθεί θετικά για τη διχοτόμηση της Α΄ τάξης στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΧΑΣΤΟΥΚΙ
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;
Γνωρίζουν άραγε γονείς και όσοι βρίσκονται εκτός σχολείου τι γίνεται κάθε μέρα στις τάξεις;
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;