Γολγοθάς για μαθητές σε Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη: Στοιβάζονται σε λεωφορεία ή περπατούν χιλιόμετρα
Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη: Οι μαθητές στοιβάζονται σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή περπατούν χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο

Ένα μαρτύριο βιώνουν καθημερινά οι μαθητές από Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη με τη μετακίνησή τους στο σχολείο.

Το ΚΤΕΛ μίσθωσε λεωφορείο για τη μετακίνηση των μαθητών, ωστόσο έχει εξασφαλίσει μόνο τη μετάβασή τους από το σχολείο στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα το πρωί που μαθητές θέλουν να πάνε στο σχολείο να μην έχουν άλλη δυνατότητα πέρα από το να περπατήσουν χιλιόμετρα.

Πάντως, το ΚΤΕΛ δεν έχει ενημερώσει σχετικά ούτε το σχολείο ούτε τους μαθητές, έτσι πολλοί μαθητές πήγαν στη στάση και περίμεναν άδικα το λεωφορείο της γραμμής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξέσπασε μια κόντρα ανάμεσα στους μαθητές και τους οδηγούς των λεωφορείων. Οι οδηγοί έλεγαν στα παιδιά πως «τα κανάλια ξέρετε να τα φωνάζετε, αλλά το λεωφορείο που βάλαμε δεν ξέρετε να το παίρνετε και συνεχίζετε να παίρνετε το λεωφορείο της γραμμής».

Έτσι, τα παιδιά συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και να παίρνουν το λεωφορείο της γραμμής, ενώ δεν έγινε ποτέ η απαραίτητη ενημέρωση.

Ο πατέρας ενός μαθητή, Γρηγόρης Σγουρός, μίλησε στο Mega για το περιστατικό.

«Ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνετε για να προβάλουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει και με την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Καλή η πρόθεση των οδηγών να μεταφέρουν τα παιδιά και να μην τα αφήνουν στη στάση να περιμένουν μόνα, μεταφέρονται όρθια. Μετά την παρέμβασή μας, το ΚΤΕΛ όντως έβαλε ένα πούλμαν να εξυπηρετήσει τα παιδιά, μόνο που δεν ενημερώθηκε κανείς», δήλωσε ο Γρηγόρης Σγουρός.

«Ο στόχος μας είναι να μας ακούσει η Περιφέρεια, καθώς δεν είναι μόνο το Μαρκόπουλο, είναι και το Πόρτο Ράφτη, που σηκώνονται από τις 6:00 το πρωί και καταλήγουν στο σπίτι τους 18:00 το απόγευμα. Είναι μία ταλαιπωρία που δεν έχει τελειωμό», πρόσθεσε.

«Η περιφέρεια είναι η μόνη αρμόδια που θα πρέπει να μισθώσει ένα ΚΤΕΛ για να μεταφέρει τα παιδιά και το πρωί και το μεσημέρι», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 3
Πανελλαδικές 2023: Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων-Πανελλαδικών εξετάσεων 2023
Πανελλαδικές 2023: Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία