Γολγοθάς για μαθητές σε Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη: Στοιβάζονται σε λεωφορεία ή περπατούν χιλιόμετρα
Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη: Οι μαθητές στοιβάζονται σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ ή περπατούν χιλιόμετρα για να πάνε σχολείο

Ένα μαρτύριο βιώνουν καθημερινά οι μαθητές από Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη με τη μετακίνησή τους στο σχολείο.

Το ΚΤΕΛ μίσθωσε λεωφορείο για τη μετακίνηση των μαθητών, ωστόσο έχει εξασφαλίσει μόνο τη μετάβασή τους από το σχολείο στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα το πρωί που μαθητές θέλουν να πάνε στο σχολείο να μην έχουν άλλη δυνατότητα πέρα από το να περπατήσουν χιλιόμετρα.

Πάντως, το ΚΤΕΛ δεν έχει ενημερώσει σχετικά ούτε το σχολείο ούτε τους μαθητές, έτσι πολλοί μαθητές πήγαν στη στάση και περίμεναν άδικα το λεωφορείο της γραμμής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξέσπασε μια κόντρα ανάμεσα στους μαθητές και τους οδηγούς των λεωφορείων. Οι οδηγοί έλεγαν στα παιδιά πως «τα κανάλια ξέρετε να τα φωνάζετε, αλλά το λεωφορείο που βάλαμε δεν ξέρετε να το παίρνετε και συνεχίζετε να παίρνετε το λεωφορείο της γραμμής».

Έτσι, τα παιδιά συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και να παίρνουν το λεωφορείο της γραμμής, ενώ δεν έγινε ποτέ η απαραίτητη ενημέρωση.

Ο πατέρας ενός μαθητή, Γρηγόρης Σγουρός, μίλησε στο Mega για το περιστατικό.

«Ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνετε για να προβάλουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει και με την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Καλή η πρόθεση των οδηγών να μεταφέρουν τα παιδιά και να μην τα αφήνουν στη στάση να περιμένουν μόνα, μεταφέρονται όρθια. Μετά την παρέμβασή μας, το ΚΤΕΛ όντως έβαλε ένα πούλμαν να εξυπηρετήσει τα παιδιά, μόνο που δεν ενημερώθηκε κανείς», δήλωσε ο Γρηγόρης Σγουρός.

«Ο στόχος μας είναι να μας ακούσει η Περιφέρεια, καθώς δεν είναι μόνο το Μαρκόπουλο, είναι και το Πόρτο Ράφτη, που σηκώνονται από τις 6:00 το πρωί και καταλήγουν στο σπίτι τους 18:00 το απόγευμα. Είναι μία ταλαιπωρία που δεν έχει τελειωμό», πρόσθεσε.

«Η περιφέρεια είναι η μόνη αρμόδια που θα πρέπει να μισθώσει ένα ΚΤΕΛ για να μεταφέρει τα παιδιά και το πρωί και το μεσημέρι», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πίεση στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για πρόσβαση της Διοίκησης σε νομικές βάσεις δεδομένων
Η ΕΝΕΡΥΠ προειδοποιεί ότι η πολυνομία και οι συνδρομητικές υπηρεσίες αφήνουν τις υπηρεσίες της εκπαίδευσης «νομικά ανοχύρωτες»
Πίεση στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για πρόσβαση της Διοίκησης σε νομικές βάσεις δεδομένων
Μαρία Ζαχάροβα
Σκληρή επίθεση Ζαχάροβα κατά Αθήνας – Η απάντηση του ΥΠΕΞ
«Η Αθήνα ήταν από τις πρώτες πρωτεύουσες που έστειλαν στην Ουκρανία όπλα και πυρομαχικά» υποστήριξε η Μαρία Ζαχάροβα - Τι απάντησε το υπουργείο...
Σκληρή επίθεση Ζαχάροβα κατά Αθήνας – Η απάντηση του ΥΠΕΞ
Σχολική αίθουσα
«Όχι» στο κλείσιμο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας — Ξεσηκωμός από εκπαιδευτικούς και γονείς
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γλυφάδας–Βάρης–Βούλας–Βουλιαγμένης: «Η δημόσια εκπαίδευση δεν θυσιάζεται σε λογιστικές συγχωνεύσεις»
«Όχι» στο κλείσιμο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας — Ξεσηκωμός από εκπαιδευτικούς και γονείς
Καραμανλής
Παρέμβαση Καραμανλή υπέρ της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά
«Η σημερινή κινητικότητα για ανταγωνιστικά λιμάνια αποδεικνύει την επιτυχία της επιλογής μας» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός
Παρέμβαση Καραμανλή υπέρ της κινεζικής επένδυσης στο λιμάνι του Πειραιά