Το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού σχηματισμού άφησε ανοιχτό η Μαρία Καρυστιανού, μιλώντας σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1. Όπως τόνισε, η προσωπική της πορεία στον δημόσιο χώρο συνδέεται άρρηκτα με έναν αγώνα ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή, τον οποίο θεωρεί όχι μόνο προσωπικό, αλλά και συλλογικό καθήκον για τη χώρα.
Η κ. Καρυστιανού ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί ηθικά αποδεκτό να ζητά τη στήριξη της κοινωνίας για τη δική της υπόθεση, χωρίς ταυτόχρονα να δηλώνει παρούσα στον ευρύτερο αγώνα κατά των παθογενειών του πολιτικού συστήματος. Υπογράμμισε ότι δεν προτίθεται να δείξει ανοχή σε προσπάθειες υπονόμευσης ή απαξίωσης της διαδρομής της, σημειώνοντας πως η στάση της θα παραμείνει αταλάντευτη.
Σε ό,τι αφορά τη θεσμική της ιδιότητα, ανέφερε ότι θα παραιτηθεί από τον σύλλογο όταν της ζητηθεί επίσημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επόμενη φάση της δημόσιας παρουσίας της θα συνοδεύεται από συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα και προτάσεις λύσεων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι στο νέο εγχείρημα δεν θα συμμετέχουν εν ενεργεία πολιτικοί, θέλοντας να σηματοδοτήσει μια σαφή απόσταση από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.
Η Μαρία Καρυστιανού αναφέρθηκε επίσης στον Νίκο Καραχάλιο, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι του είχε αναθέσει ρόλο επικοινωνιακού συμβούλου. Όπως ανέφερε, από την πρώτη τους συνάντηση δεν διαπίστωσε τα χαρακτηριστικά επαγγελματισμού και σοβαρότητας που θεωρεί απαραίτητα, σημειώνοντας ότι οι επαφές τους περιορίστηκαν συνολικά σε τρεις συναντήσεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;
Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας
Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας
Μαρία Δούση