taksi_sxoleio
Τέσσερις μαθητές έχουν μείνει εκτός σχολικής αίθουσας επειδή το τμήμα Πληροφορικής για το οποίο ενδιαφέρονται παραμένει κλειστό

Γονέας μαθητής στην περιοχή του Αιγίου κατήγγειλε ότι το παιδί του και τρεις ακόμα συμμαθητές του, ενημερώθηκαν λίγες μέρες μετά τον αγιασμό πως για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι και να μην πηγαίνουν για μάθημα χωρίς να τους δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι εν λόγω μαθητές είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να ακολουθήσουν την κατεύθυνση της Πληροφορικής στο ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγίου. Ωστόσο βρέθηκαν αντιμέτωποι με την «αυστηρότητα» του Υπουργείου Παιδείας που δεν επέτρεψε τη λειτουργία του τμήματος, επειδή δεν συμπληρώθηκε ο ελάχιστος αριθμός των πέντε μαθητών.

Ο Α.Π. δήλωσε στην εφημερίδα: «Το παιδί άρχισε πέρυσι να φοιτά στην Α’ Λυκείου. Φέτος, δύο μέρες μετά τον αγιασμό μας ενημέρωσαν από το σχολείο ότι δεν θα γίνονται μαθήματα ειδικότητας για το παιδί μας και άλλους τρεις συμμαθητές τους. Όλοι τους έχουν επιλέξει το τμήμα Πληροφορικής ως ειδικότητα. Με αποτέλεσμα το παιδί να μένει στο σπίτι».

Παράλληλα, ο γονέας αφού έκανε υπομονή αρκετών εβδομάδων και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πρόοδος για την έναρξη των μαθημάτων πληροφορικής, κίνησε τις διαδικασίες ώστε το παιδί του να πάρει μεταγραφή σε ΕΠΑΛ και να συνεχίσει ομαλά τα μαθήματά του. «Δεν μας δέχονται στο ΕΠΑΛ σε πρώτη φάση και θα χρειαστεί να περάσουμε από μία Επιτροπή, που θα κρίνει αν μπορεί το παιδί να φοιτήσει σε ΕΠΑΛ» εξήγησε.

Αγανακτισμένος από την κατάσταση, η οποία έχει επηρεάσει και τον μαθητή, ο Α.Π. επισημαίνει: «Εδώ και δύο μήνες τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Είναι απαράδεκτο εν έτη 2022 να προσπαθείς να στείλεις το παιδί σου στο σχολείο και να μην υπάρχει δυνατότητα. Όλο αυτό το διάστημα μας λέει το παιδί ότι θέλει να πάει στο σχολείο, βαρέθηκε στο σπίτι και είναι λογικό. Τι σόι σύστημα είναι αυτό, που εδώ και δύο μήνες δεν έχει βρεθεί λύση και κυρίως δεν μας λέει κανείς τι χρειάζεται να γίνει για να συνεχιστούν τα μαθήματα;».

«Με αίτημα στο υπουργείο Παιδείας ζητάμε να λειτουργήσει»

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ξετύλιξε στην «Π» το κουβάρι της υπόθεσης λύνοντας κάθε απορία για το θέμα.

«Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγίου και προτείναμε στο υπουργείο Παιδείας μια σειρά τομέων εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών και Πληροφορικής. Φέτος, διαπίστωσε πως δεν είχε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών. Χρειάζονται 5 μαθητές για να δοθεί έγκριση, ενώ είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 4 παιδιά. Εμείς το προτείναμε εξ αρχής» τόνισε, προσθέτοντας:

«Αυτή τη στιγμή, συμβαίνει ένα λάθος. Οι μαθητές θα έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο για να παρακολουθούν μαθήματα Γενικής Παιδείας, μέχρι να βρεθεί λύση στις ειδικότητες, είτε στο Πληροφορικής, είτε με επιλογή άλλου από τα διαθέσιμα τμήματα. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο κι έχουμε καταθέσει αίτημα να λειτουργήσει η Πληροφορική με 4 μαθητές. Αναμένουμε την απάντηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
«Πάω Μπροστά»: Έναρξη για τη Β' Φάση του προγράμματος με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
Ξεκίνησε η Β' Φάση του προγράμματος «Πάω Μπροστά», με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
«Πάω Μπροστά»: Έναρξη για τη Β' Φάση του προγράμματος με επιδοτούμενη κατάρτιση 400 ευρώ
aksiologisi.jpg
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες
«Τώρα είμαι εκπαιδευτικός που δουλεύω κοντά 20 χρόνια στην εκπαίδευση και δεν επιτρέπω καμία αξιολόγηση να αιωρείται στο κεφάλι μου σαν απειλή, ούτε...
Ο επιθεωρητής διδάσκει βλακείες