Ενημέρωση για ΕΕΠ-ΕΒΠ από τη Γεωργία Μπουλμέτη και τον Βασίλη Βούγια

Σε διαδικασία δρομολόγησης περαιτέρω ενεργειών, αναφορικά με τη διενέργεια προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ–ΕΒΠ, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) στα πλαίσια της Β Φάσης, βρίσκεται το ΥΠΑΙΘ, μετά την καταχώριση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ), των λειτουργικών κενών. 

Ακολουθεί ενημέρωση από τη Γεωργία Μπουλμέτη και τον Βασίλη Βούγια

Α. Πότε θα έχουμε “ροή” του συστήματος πρόσληψης και πότε ανάληψη υπηρεσίας

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ροή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών αναμένεται να υπάρξει στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, με την ανάληψη υπηρεσίας των προσληφθέντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ να συμβαίνει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή έως 7 Οκτωβρίου 2022

Β. Πόσες θα είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών στη Β Φάση

Οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα ανέλθουν περί τις 6.000 και θα αντιπροσωπεύουν το 15% των συνολικών προσλήψεων (πάνω από 40.000 συνολικά) για το 2022-23. Στην Α Φάση το ποσοστό ανήλθε στο 80% των συνολικών προσλήψεων με 31.846 προσλήψεις αναπληρωτών και θα απομείνει για τις επόμενες Φάσεις το υπόλοιπο 5%. 

Γ. Οι προσλήψεις για τις ανάγκες της Β Φάσης θα αφορούν σε:

1. Προσλήψεις σε Γενικά σχολεία, Μουσικά σχολεία, ΣΜΕΑΕ, Τμήματα Ενταξης, ΚΕΔΑΣΥ και ΕΔΥ, Παράλληλη Στήριξη, για κάλυψη κενών μετά τις προσλήψεις της Α Φάσης, για κάλυψη κενών λόγω μη αποδοχής πρόσληψης, αδειών νεοδιόριστων και αδειών λοχείας αναπληρωτών.

2. Προσλήψεις σε Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ)

3. Προλήψεις σε ΖΕΠ-Τάξεις Υποδοχής, 1.014 εκπαιδευτικών ΠΕ70 και 46 Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30

4. Προσλήψεις Ψυχολόγων ΠΕ23 από το Πρόγραμμα “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ”. Εχουν καθορισθεί οι 228 σχολικές μονάδες όπου θα εργασθούν Ψυχολόγοι ΠΕ23

Οι προσλήψεις 400 Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ30 και Ψυχολόγων ΠΕ23, από το Πρόγραμμα “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”, δεν θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της Β Φάσης, καταβάλλεται όμως προσπάθεια να πραγματοποιηθούν λίγο αργότερα 

Υπενθυμίζουμε πως στα Προγράμματα που έτρεξαν στην Α Φάση έχουν μείνει προς διάθεση λίγες πιστώσεις με περισσότερες να έχουν μείνει προς διάθεση από το Πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης, ενώ θα διατεθεί το σύνολο των διαθέσιμων πιστώσεων από τα Προγράμματα που θα “τρέξουν” για πρώτη φορά στη Β Φάση. Συνολικά θα προσληφθούν φέτος πάνω από 40.000 αναπληρωτές (44.000 πέρσι), ενώ είχαμε και 8.487 μόνιμους διορισμούς και περίπου 4.000 συνταξιοδοτήσεις. Στην Α Φάση φέτος προσλήφθηκαν 31.846 αναπληρωτές.

Δ. Τι έγινε στην Α Φάση προσλήψεων για το 2022-23

Στα πλαίσια της Α Φάσης προσλήψεων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ προσλήφθηκαν 31.846 αναπληρωτές. 

Ε. Τι έγινε στην Β Φάση προσλήψεων πέρσι το 2021-22

Πέρσι, για τη Β Φάση στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, είχαμε τις παρακάτω 6.561 προσλήψεις: 

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 4.137: α) 1.062 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΕΑΕ και κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) και β) 3.075 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 1.807: α) 290 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων ΕΑΕ και κλάδων Γενικής Εκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), β) 1.476 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στη Γενική Εκπαίδευση, και γ) 33 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία μουσικών ειδικεύσεων Επίσης, διατέθηκαν για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο.

Για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ είχαμε 617 προσλήψεις: Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) → 139 – Στην Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (παράλληλη) → 161 – Στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) → 46 – Στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στα ΚΕΔΑΣΥ → 23 – Στα Επαγγελματικά Λύκεια → 214  – Στις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ → 34.

Πηγή: www.especial.gr

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Διακοπή της κυκλοφορίας από την Ελευσίνα έως τον Ισθμό
Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου - Αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι από Αγρίνιο και Μεσσηνία
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου, ενώ αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο,...
Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου - Αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι από Αγρίνιο και Μεσσηνία
teacher
Σχολείο στη Βάρκιζα: Χάος παρανομίας και εργασιακή κόλαση... επί της γης!
Μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για μια εργασιακή κόλαση. Ο σκοταδισμός και η πολιτική ανελευθερία σε όλο της το μεγαλείο!
Σχολείο στη Βάρκιζα: Χάος παρανομίας και εργασιακή κόλαση... επί της γης!