Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τα κενά στα σχολεία - Συγκέντρωση στις 5 Σεπτεμβρίου στη Δ/νση Π. Ε Αν. Αττικής

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝ. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» στις 5 Σεπτεμβρίου στη Δ/νση Π. Ε Αν. Αττικής με αίτημα την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία. 

Όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί «οι σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας, με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού, καλούνται να λειτουργήσουν χωρίς επάρκεια εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, τμημάτων ένταξης, ΖΕΠ, παράλληλης στήριξης, εκπαιδευτικών ολοημέρου. Οι μέχρι τώρα διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες στην εκπαίδευση, παρά τα «μαγειρέματα» (βλέπε αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων) Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας  με στόχο τις περικοπές στο όνομα του «εξορθολογισμού» στις δαπάνες για την Παιδεία».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» θα πραγματοποιήσει παράσταση -  συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Αν. Αττικής τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί θα διεκδικήσουν:

Να υπολογιστούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες, χωρίς τον απαράδεκτο διαχωρισμό σε βασικές και δευτερεύουσες, σε όλες τις ειδικότητες, σε τμήματα ΖΕΠ. Να λειτουργήσουν παντού όλα τα τμήματα ένταξης και να ιδρυθούν όλα όσα χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών. Να εξασφαλιστούν σε όλα τα σχολεία οι αναγκαίες ώρες για ενισχυτική διδασκαλία.

Κάλυψη όλων των αιτήσεων για Παράλληλη Στήριξη με έναν/μια εκπαιδευτικό ανά παιδί και όχι να μετατρέπεται η συγκεκριμένη εκπαιδευτική ανάγκη σε περιοδική συνάντηση του εκπαιδευτικού με 2 ή περισσότερα παιδιά.

Να επανέλθει άμεσα ο υπεύθυνος δάσκαλος στο Ολοήμερο. Να καλυφθούν από την αρχή της χρονιάς με προσλήψεις όλες οι επιπλέον ανάγκες στο Ολοήμερο.

• Να υπολογιστούν επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών (πλήρους ωραρίου και όχι τρίμηνα) για την κάλυψη των έκτακτων κενών που θα προκύψουν από συναδέλφους που θα νοσήσουν από Covid -19 ή για κάποιο άλλο λόγο, ώστε να μην επαναληφθεί το μπάχαλο της περσινής χρονιάς.

Να δοθεί το δικαίωμα για βελτίωση θέσης σε όποιο εκπαιδευτικό το επιθυμεί.

Οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί να έχουν το δικαίωμα επιστροφής στην οργανική τους εφόσον δημιουργηθεί λειτουργικό κενό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθύνονται στο σωματείο για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για κάθε έλλειψη που υπάρχει στο σχολείο, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την επίλυσή τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimokriteio
Ημερίδα ΔΠΘ: «Προκλήσεις και προοπτικές για τα Πανεπιστήμια με αφορμή τον εμβληματικό τόμο της UNESCO για το μέλλον της εκπαίδευσης: Μαθησιακά αποτελέσματα και τις δεξιότητες»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026
Ημερίδα ΔΠΘ: «Προκλήσεις και προοπτικές για τα Πανεπιστήμια με αφορμή τον εμβληματικό τόμο της UNESCO για το μέλλον της εκπαίδευσης: Μαθησιακά αποτελέσματα και τις δεξιότητες»
Τέμπη
Aποκαλύψεις για τα εύφλεκτα καθίσματα στο δυστύχημα στα Τέμπη - «Το κράτος πλήρωσε για έρευνα μόνο αφού έκλεισε η δικογραφία»
Νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα στα Τέμπη: Οι φωτιές που σκότωσαν επιζώντες
Aποκαλύψεις για τα εύφλεκτα καθίσματα στο δυστύχημα στα Τέμπη - «Το κράτος πλήρωσε για έρευνα μόνο αφού έκλεισε η δικογραφία»
Νίκη Κεραμέως, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Ν. Κεραμέως για Συλλογικές Συμβάσεις: «Ιστορική συμφωνία που υπερβαίνει τα κόμματα»
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις - Τα στοιχεία για την ανεργία και τον μέσο μισθό
Ν. Κεραμέως για Συλλογικές Συμβάσεις: «Ιστορική συμφωνία που υπερβαίνει τα κόμματα»