Κενά στα σχολεία - Κορδής: Πλησιάζουν τις 35.000 παρά τις μόνιμες προσλήψεις
Μάλιστα, τα κενά αυτά είναι και  «κουτσουρεμένα» , μετά τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει με την οριστικοποίηση των τμημάτων ΕΠΑΛ και τη μη έγκριση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων

Παρά τους διορισμούς των 8.487 μόνιμων εκπαιδευτικών, τα κενά που αποτυπώνονται σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης προσεγγίζουν τις 34.600, σύμφωνα με ανάρτηση του μέλους της ΟΛΜΕ Νεκτάριου Κορδή.

Μάλιστα, τα κενά αυτά είναι και  «κουτσουρεμένα» , μετά τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει με την οριστικοποίηση των τμημάτων ΕΠΑΛ και τη μη έγκριση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων, υποστηρίζει ο εκπαιδευτικός.

Η ανάρτηση του Νεκτάριου Κορδή

Σχετικά με την Α΄ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών/τριων

Παρά τους διορισμούς των 8.487 μόνιμων εκπαιδευτικών, τα κενά που αποτυπώνονται σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης προσεγγίζουν τις 34.600! Πρόκειται φυσικά για «κουτσουρεμένα» κενά μετά τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει με την οριστικοποίηση των τμημάτων ΕΠΑΛ και τη μη έγκριση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα!

Την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαμε πάνω από 44.000 προσλήψεις αναπληρωτών/τριων και περίπου 4000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών! Οι αντίστοιχες προσλήψεις αναπληρωτών/τριων στην Α΄φάση του 2021 ήταν περίπου 25.000! Εξ αυτών το 59% ήταν στην Α/θμια και το 22% στη Β/θμια εκπαίδευση Γενική και Ειδική.

To φαινόμενο που ζήσαμε και με τους μόνιμους διορισμούς φαίνεται πως θα επαναληφθεί για άλλη μια φορά! Η Δευτεροβάθμια αντιμετωπίζεται ως ο «φτωχός συγγενής» της εκπαίδευσης! Υπενθυμίζουμε ότι από τους 8087 μόνιμους εκπαιδευτικούς το 66,8% δόθηκε στην Α/θμια και το 33,2% μόλις στη Β/θμια! Στα κουτσουρεμένα κενά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη! Σχεδόν το 72% εξ αυτών αναφέρεται στην Α/θμια Γενική και ΕΑΕ και μόλις το 28% στη Β/θμια Γενική και ΕΑΕ!

Οι προσλήψεις προφανώς δεν θα καλύπτουν ούτε καν τα κενά αυτά, λογικά θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα (πιθανως 26 ή 29/8) και για άλλη μια φορά οι προσληφθέντες θα κληθούν εντός λίγων ημερών να μετακινηθούν σε κάθε γωνιά της χώρας για να είναι στις θέσεις τους αρχές Σεπτέμβρη!

Και φυσικά για το «επιτελικό κράτος» το τεράστιο κόστος της μετακίνησης χιλιάδων ανθρώπων από τη μιά γωνιά της χώρας στην άλλη και η αναζήτηση στέγης σε τουριστικούς προορισμούς τη στιγμή που το κόστος των ενοικίων έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη, αποτελούν ψιλά γράμματα στο βωμό της επικοινωνιακής τους κανονικότητας! Απέναντι στη δημαγωγία και τα μεγάλα λόγια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ υπάρχουν οι 140.000 απελπισμένοι και εξαθλιωμένοι εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν να επιβιώσουν με ένα μισθό που είναι πλέον επίδομα! Και ας μην ξεχνάμε ότι οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών/τριών μας!

Νεκτάριος Κορδής

Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τις ΣΥΝ.Ε.Κ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

perama_kinitopoiisi_ergatiko_distixima
Πέραμα: 2η ημέρα κινητοποιήσεων εργαζομένων - «Η ασφάλεια μας σε δεύτερη μοίρα»
Δεύτερη μέρα δυναμικών κινητοποιήσεων για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα - «Η ασφάλεια μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα», λένε οι εργαζόμενοι
Πέραμα: 2η ημέρα κινητοποιήσεων εργαζομένων - «Η ασφάλεια μας σε δεύτερη μοίρα»
diki
Δίκη ντράμερ: Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών προτείνεται από την εισαγγελέα
Η εισήγηση της εισαγγελέως στη δίκη του ντράμερ που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών
Δίκη ντράμερ: Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών προτείνεται από την εισαγγελέα