Μάλιστα, τα κενά αυτά είναι και  «κουτσουρεμένα» , μετά τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει με την οριστικοποίηση των τμημάτων ΕΠΑΛ και τη μη έγκριση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων

Παρά τους διορισμούς των 8.487 μόνιμων εκπαιδευτικών, τα κενά που αποτυπώνονται σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης προσεγγίζουν τις 34.600, σύμφωνα με ανάρτηση του μέλους της ΟΛΜΕ Νεκτάριου Κορδή.

Μάλιστα, τα κενά αυτά είναι και  «κουτσουρεμένα» , μετά τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει με την οριστικοποίηση των τμημάτων ΕΠΑΛ και τη μη έγκριση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων, υποστηρίζει ο εκπαιδευτικός.

Η ανάρτηση του Νεκτάριου Κορδή

Σχετικά με την Α΄ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών/τριων

Παρά τους διορισμούς των 8.487 μόνιμων εκπαιδευτικών, τα κενά που αποτυπώνονται σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης προσεγγίζουν τις 34.600! Πρόκειται φυσικά για «κουτσουρεμένα» κενά μετά τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει με την οριστικοποίηση των τμημάτων ΕΠΑΛ και τη μη έγκριση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα!

Την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαμε πάνω από 44.000 προσλήψεις αναπληρωτών/τριων και περίπου 4000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών! Οι αντίστοιχες προσλήψεις αναπληρωτών/τριων στην Α΄φάση του 2021 ήταν περίπου 25.000! Εξ αυτών το 59% ήταν στην Α/θμια και το 22% στη Β/θμια εκπαίδευση Γενική και Ειδική.

To φαινόμενο που ζήσαμε και με τους μόνιμους διορισμούς φαίνεται πως θα επαναληφθεί για άλλη μια φορά! Η Δευτεροβάθμια αντιμετωπίζεται ως ο «φτωχός συγγενής» της εκπαίδευσης! Υπενθυμίζουμε ότι από τους 8087 μόνιμους εκπαιδευτικούς το 66,8% δόθηκε στην Α/θμια και το 33,2% μόλις στη Β/θμια! Στα κουτσουρεμένα κενά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη! Σχεδόν το 72% εξ αυτών αναφέρεται στην Α/θμια Γενική και ΕΑΕ και μόλις το 28% στη Β/θμια Γενική και ΕΑΕ!

Οι προσλήψεις προφανώς δεν θα καλύπτουν ούτε καν τα κενά αυτά, λογικά θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα (πιθανως 26 ή 29/8) και για άλλη μια φορά οι προσληφθέντες θα κληθούν εντός λίγων ημερών να μετακινηθούν σε κάθε γωνιά της χώρας για να είναι στις θέσεις τους αρχές Σεπτέμβρη!

Και φυσικά για το «επιτελικό κράτος» το τεράστιο κόστος της μετακίνησης χιλιάδων ανθρώπων από τη μιά γωνιά της χώρας στην άλλη και η αναζήτηση στέγης σε τουριστικούς προορισμούς τη στιγμή που το κόστος των ενοικίων έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη, αποτελούν ψιλά γράμματα στο βωμό της επικοινωνιακής τους κανονικότητας! Απέναντι στη δημαγωγία και τα μεγάλα λόγια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ υπάρχουν οι 140.000 απελπισμένοι και εξαθλιωμένοι εκπαιδευτικοί που δεν μπορούν να επιβιώσουν με ένα μισθό που είναι πλέον επίδομα! Και ας μην ξεχνάμε ότι οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εκπαιδευτικών είναι και συνθήκες μάθησης των μαθητών/τριών μας!

Νεκτάριος Κορδής

Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τις ΣΥΝ.Ε.Κ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ιστορία
Μερικές εξωφρενικά περίεργες ιστορικές συμπτώσεις - Όταν η μοίρα παίζει με την ιστορία
Κάποιες ιστορικές συμπτώσεις φαντάζουν ιδιαίτερα εξωφρενικές για να είναι αληθινές
Μερικές εξωφρενικά περίεργες ιστορικές συμπτώσεις - Όταν η μοίρα παίζει με την ιστορία
ΔΙΔΥΜΕΣ
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
Πώς δύο δίδυμες φοιτήτριες ιατρικής κατάφεραν να κερδίσουν τεράστια αποζημίωση από τη σχολή τους
Δίδυμες αδελφές που κατηγορήθηκαν για αντιγραφή στην Ιατρική, παίρνουν τεράστια αποζημίωση
τεχνολογία
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης
Το επιστημονικό περιεχόμενο των Ομηρικών επών καταγράφεται από τον Κ. Ζέγγελη - Η προηγμένη τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων μέσα από τα Ομηρικά έπη
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν κάτοχοι προηγμένης τεχνολογικής γνώσης