ΥΠΑΙΘ
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μόνο οι κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας μπορούν να κοινοποιήσουν στοιχεία για λειτουργικά κενά, απαντούν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις

«Υπηρεσιακά στοιχεία» που μόνο το ίδιο το ΥΠΑΙΘ μπορεί να κοινοποιήσει, θεωρούνται τα λειτουργικά κενά εκπαίδευτικών από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Αυτό προκύπτει από απαντήσεις που δίνουν Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε αιτήματα συλλόγων και ομοσπονδιών εκπαιδευτικών για ανακοίνωση των κενών. 

Για παράδειγμα, η ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας σε σχετικό έγγραφο του Συλλόγου ΕΕΠ-ΕΒΠ Στερεάς Ελλάδας περί κοινοποίησης λειτουργικών κενών προς χρήση των αναπληρωτών για δήλωση περιοχών 2022, απάντησε ως εξής:

Ο αριθμός των λειτουργικών κενών που καταγράφονται και καταχωρίζονται στο ΟΠΣΥΔ αποτελούν υπηρεσιακά στοιχεία που κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας κ.Βασίλη Βούγια,η απάντηση αυτή δόθηκε σε επιστολή που είχε στείλει ο Σύλλογος και στην οποία ανέφερε τα εξής:

ΘΕΜΑ: «Έγγραφο αίτημα του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για τον αριθμό των λειτουργικών κενών ανά κλάδο-ειδικότητα και ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και στα ΚΕΔΑΣΥ»

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας  ως ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Στερεάς Ελλάδας, μόνιμους και αναπληρωτές, που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  και ενόψει των επικείμενων προσλήψεων των συναδέρφων αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2022-2023, αιτείται την αποστολή αριθμητικών στοιχείων με τον ακριβή αριθμό των λειτουργικών κενών ανά κλάδο-ειδικότητα των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ,  στα ΚΕΔΑΣΥ και στα ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ.

Το αίτημά μας αφορά στην επίσημη ενημέρωσή μας από τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τις ΣΜΕΑΕ και από την ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας για τα ΚΕΔΑΣΥ και τα ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ, προκειμένου να γνωρίζουμε αξιόπιστα και επίσημα τον ακριβή αριθμό των λειτουργικών κενών, που έχουν καταγραφεί στον ΟΠΣΥΔ για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ στη Στερεά Ελλάδα, το σχολικό έτος 2022-2023. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση και αναμένουμε τη θετική διευθέτηση του αιτήματός μας. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές που δίνουν πανελλήνιες
Πανελλήνιες 2025-ΕΠΑΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις στα σημερινά μαθήματα
Πανελλήνιες 2025 - ΕΠΑΛ: Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις σε Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών...
Πανελλήνιες 2025-ΕΠΑΛ: Τα θέματα και οι απαντήσεις στα σημερινά μαθήματα
zaxaraki
Αναπληρωτές φιλόλογοι σε Ζαχαράκη για περικοπές ωρών: «Τα φιλολογικά μαθήματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως βάρος»
Αντιδράσεις για τη μείωση ωρών στα φιλολογικά μαθήματα – Επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας
Αναπληρωτές φιλόλογοι σε Ζαχαράκη για περικοπές ωρών: «Τα φιλολογικά μαθήματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως βάρος»
sxoleia-taxi
Βόλος - Οριστική λήξη στο θέμα του Παγκύπριου Διδακτηρίου: Δεν προβλέπεται ίδρυση νέου Γυμνασίου
Καμία ίδρυση 11ου Γυμνασίου: Κατηγορηματική διάψευση από τη ΔΔΕ Μαγνησίας
Βόλος - Οριστική λήξη στο θέμα του Παγκύπριου Διδακτηρίου: Δεν προβλέπεται ίδρυση νέου Γυμνασίου