Λαμία: Ποιοι φταίνε, τελικά, για το θάνατο της 14χρονης μαθήτριας;

Ραγδαίες εξελίξεις θα έχουμε τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση του θανάτου της αδικοχαμένης μαθήτριας του 4ου Γυμνασίου Λαμίας Κέλλυς Ζανιά.

Ο αδόκητος χαμός της 14χρονης μαθήτριας του 4ου Γυμνασίου Λαμίας Κέλλυς Ζανιά τον περασμένο Δεκέμβριο δεν είχε συγκλονίσει μόνο την τοπική κοινωνία της Λαμίας, αλλά όλο το πανελλήνιο, αφού το κορίτσι πήγε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας με κορονοϊό, όρθιο σε καλή κατάσταση, και λίγες ώρες αργότερα «έσβησε», βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους, που φυσικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η 14χρονη περίμενε ώρες στο ειδικό κοντέινερ, που υπήρχε έξω από το χώρο των Επειγόντων, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ ο θάνατός της άφησε πολλά ερωτηματικά για το τρόπο που χειρίστηκαν το συγκεκριμένο περιστατικό οι εμπλεκόμενοι γιατροί.

Με αγωνία το πόρισμα της ΕΔΕ

Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή του 14χρονου κοριτσιού στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ανατέθηκε στην Καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Ιωάννα Γριβέα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport η ΕΔΕ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί στα χέρια του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Εάν το πόρισμα της ΕΔΕ αποδώσει ευθύνες, παραλείψεις, αμέλειες κλπ, που στοιχειοθετούν πειθαρχικά παραπτώματα τότε ο Υπεάρχης κ. Φώτης Σερέτης μπορεί να επιβάλλει την ποινή που προβλέπει ο νόμος ή εάν κρίνει ότι τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και η ποινή πρέπει να είναι μεγαλύτερη, να παραπέμψει το πόρισμα της ΕΔΕ στο 5μελες Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης ΥΠΕ το οποίο μπορεί να επιβάλλει στέρηση εξέλιξης στους υπεύθυνους για 5ετια ή να το παραπέμψει στο Ανώτατο Πειθαρχικό με το ερώτημα της παύσης για ένα χρόνο.

Εννοείται ότι το πόρισμα θα δοθεί και στον Εισαγγελέα για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης και φυσικά στην οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας, η οποία έχει διορίσει και τεχνικό σύμβουλο, αλλά και νομική σύμβουλο για την υποστήριξη κατηγορίας, σε περίπτωση που αποδοθούν ευθύνες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με το πόρισμα επιρρίπτονται ευθύνες σε γιατρούς που χειρίστηκαν το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο τον τελευταίο λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξέρουμε ποιοι γιατροί θα βρεθούν στο εδώλιο για τον άδικο χαμό της Κέλλυς Ζανιά και φυσικά θα περιμένουμε την τελεσίδικη απόφαση των δικαστηρίων, σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας για όλους τους κατηγορούμενους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΣΚΑΛΑ
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών βιώνει υψηλή ή μεσαία συναισθηματική εξάντληση, ενώ καταγράφεται επίσης ότι ένα ακόμη μεγαλύτερο τμήμα...
Τοξικό το κλίμα στα σχολεία λίγο πριν διακοπές του Πάσχα λόγω των πιέσεων του υπουργείου Παιδείας
10 γυμνασιο παπαγου
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
Λήγει το σχολικό έτος κι ακόμα να καλύψουν τα κενά -και μάλιστα στην Αθήνα, στου Παπάγου! Στα «κάγκελα» οι γονείς...
Τεράστια επιτυχία: Το «ψηφιακό» Υπουργείο άφησε 345 μαθητές με κενά εκπαιδευτικών από την αρχή της χρονιάς ως τώρα!
w29-81121enisxytikhdidaskalia.jpg
Ενισχυτική Διδασκαλία: Πώς ένας απαραίτητος θεσμός για τους μαθητές κατέληξε σε «πρεκαριάτο» για τους εκπαιδευτικούς...
Το πρεκαριάτο, από το λατινικό precarious (που σημαίνει αβέβαιος, ανασφαλής), είναι όρος που εμφανίζεται από τη δεκαετία του '80 για τα σύγχρονα...
Ενισχυτική Διδασκαλία: Πώς ένας απαραίτητος θεσμός για τους μαθητές κατέληξε σε «πρεκαριάτο» για τους εκπαιδευτικούς...
teachers
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους
Η μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιείται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ)
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους