xarakopoulos
Να επισπευσθεί ο εκσυγχρονισμός των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών ΤΕ, ζητά ο Μ. Χαρακόπουλος

Την επίσπευση του εκσυγχρονισμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών ΤΕ, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Βαρταλά και τον γραμματέα κ. Νίκο Κεκελέκη του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ).

«Η επίσπευση του εκσυγχρονισμού του πλαισίου για τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι επιβεβλημένη μετά και τις τελευταίες αλλαγές στο πεδίο των τεχνολογικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, αλλά και τις επιταγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας», όπως τόνισε ο βουλευτής.

Αναλυτικά:

Να επισπευσθεί ο εκσυγχρονισμός
των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών ΤΕ

«Η επίσπευση του εκσυγχρονισμού του πλαισίου για τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι επιβεβλημένη μετά και τις τελευταίες αλλαγές στο πεδίο των τεχνολογικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, αλλά και τις επιταγές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Βαρταλά και τον γραμματέα κ. Νίκο Κεκελέκη του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ).

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών ΤΕ, καθώς και η επίσπευση του έργου των ομάδων εργασίας και της αρμόδιας επιτροπής για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Οι εκπρόσωποι των μηχανικών ΤΕ, οι οποίοι ζήτησαν τη συνάντηση, ανέφεραν ότι με την υπ’ αριθμ. 78951/16-3-2022 απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θεσπίστηκε η συγκρότηση ομάδων έργου, ανά ειδικότητα Μηχανικών ΤΕ, και Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 257 του Ν. 4610/2019 (Α΄ 70), προκειμένου να εκπονηθεί και να υποβληθεί προς τα συναρμόδια Υπουργεία σχέδιο πρότασης για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων τμημάτων μηχανικών ΤΕ και ΤΕΙ. Όπως υπογράμμισαν, η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τον κλάδο τους θα διασαφηνίσει τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του επαγγέλματός τους στην αγορά εργασίας. Ωστόσο, διευκρίνισαν, ότι, από την ενημέρωση που έχουν, το δίμηνο χρονικό περιθώριο που θέτει η ανωτέρω απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για την υποβολή από τις 14 ομάδες έργου μη δεσμευτικού πορίσματος προς την Επιτροπή δεν έχει τηρηθεί. Προς τούτο επεσήμαναν την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών προς τα συναρμόδια υπουργεία για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Παράλληλα, σημείωσαν ότι ως Επιστημονική Ένωση προτίθενται να συνδράμουν στην επίλυση όποιου προβλήματος  παρουσιαστεί. Ο κυβερνητικός βουλευτής δεσμεύτηκε να παρέμβει στα αρμόδια υπουργεία για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.  
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΙΕΠ προς σχολεία: Παράταση υποβολής των Σχεδίων Δράσης και της Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης
Δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ λόγω εργασιών αναβάθμισης του τείχους προστασίας της
ΙΕΠ προς σχολεία: Παράταση υποβολής των Σχεδίων Δράσης και της Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης
ellinika_panepistimia
Για την εξαίρεση των ΑΕΙ - ΑΣΕΙ από την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών  κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ)
Για την εξαίρεση των ΑΕΙ - ΑΣΕΙ από την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών  κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο
kapnisma_6.jpg
Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος: «Θεριακλήδες» πολλοί Ελληνες έφηβοι...
Ερευνα ΕΠΙΨΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί σήμερα το επικρατέστερο καπνικό προϊόν μεταξύ των εφήβων, με τη χρήση του να έχει αυξηθεί σημαντικά...
Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος: «Θεριακλήδες» πολλοί Ελληνες έφηβοι...