diorismoi
«Άμεση προσθήκη των ΠΕ85 Χημικών Μηχανικών, σε όλα τα κενά Χημείας, σε όλα τα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2021-2022», ζητούν οι Χημικοί Μηχανικοί

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι Χημικοί Μηχανικοί για «την αδικία που συντελέστηκε εις βάρος μας στην κατανομή του αριθμού των εκπαιδευτικών που διορίζονται βάση της προκήρυξης 2ΓΕ/2019, και ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν «ο κλάδος ΠΕ85, σύμφωνα με τα ΦΕΚ που καθορίζουν τις αναθέσεις μαθημάτων, έχει ως πρώτη Ανάθεση τη Χημεία σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, όπως ακριβώς και οι Χημικοί του κλάδου ΠΕ04.02» και ζητούν «την άμεση προσθήκη των ΠΕ85 Χημικών Μηχανικών, σε όλα τα κενά Χημείας, σε όλα τα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2021-2022».

Αναλυτικά

 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα ως προς την αδικία που συντελέστηκε εις βάρος μας στην κατανομή του αριθμού των εκπαιδευτικών που διορίζονται βάση της προκήρυξης 2ΓΕ/2019, και ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στις 12/7/2021.

Ο κλάδος ΠΕ85, σύμφωνα με τα ΦΕΚ που καθορίζουν τις αναθέσεις μαθημάτων, έχει ως πρώτη Ανάθεση τη Χημεία σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ, όπως ακριβώς και οι Χημικοί του κλάδου ΠΕ04.02.

Επιπλέον έχουμε ως πρώτη ανάθεση ένα πλήθος άλλων μαθημάτων σε Γυμνάσια , Λύκεια και ΕΠΑΛ, 8 στον αριθμό, ενώ πρώτη ανάθεση μας έχει δοθεί και για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων που προβλέπεται να λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά, γεγονός που μεγιστοποιεί την αντίδρασή μας, καθώς οι θέσεις που προβλέπονται για τους μόνιμους διορισμούς αλλά και που δίνονται ως λειτουργικά κενά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΠΕ85 είναι εντελώς δυσανάλογες με τις πρώτες αναθέσεις που ορίζει για εμάς το υπουργείο.

Το Υπουργείο έχει ενημερωθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογό Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ) για την κατάφωρη αδικία που συντελείται εδώ και 13 χρόνια (από την έκδοση δηλ της ΚΥΑ 2008 που αφορά στις αναθέσεις μαθημάτων που για πρώτη φορά καθορίζει ως Α ανάθεση τη Χημεία στους Χημικούς μηχανικούς).

Η αδικία αφορά στην μηδενική πρόσληψη Αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου μας από το 2008 μέχρι και 3 χρόνια πριν. Μόνο τα τρία τελευταία χρόνια προσλαμβάνεται ένας ελάχιστος αριθμός Αναπληρωτών συγκριτικά με τον αριθμό των αντίστοιχων Χημικών ΠΕ04.02.

Επιπρόσθετα ο Σύλλογός Χημικών Μηχανικών ενημέρωσε εγκαίρως το Υπουργείο στις 5/5/2021 ακριβώς για το ίδιο θέμα προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι διορισμοί βάσει νόμου.

Επίσης με την Αρ. Πρωτ.54/ΔΕΠΠΣ, 13-7-2021 (ΑΔΑ: ΨΥΥ46ΜΤΛΗ-ΑΦ3) Προκήρυξη, δημοσιεύθηκαν οι κενές προς πλήρωση θέσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της χώρας. Δυστυχώς, διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά ότι η διδασκαλία της Χημείας Γυμνασίου και Λυκείου ανατίθεται προς πλήρωση μόνο στους Χημικούς 04.02, αποκλείοντας αναίτια τους εκπαιδευτικούς ΠΕ85. Το Υπουργείο ενημερώθηκε επίσης και ως προς αυτή την αδικία εις βάρος μας.

Ως απάντηση σε αναφερόμενη δυσκολία πως δεν μπορούμε να καλύψουμε κενά των σχολικών μονάδων με δεύτερες αναθέσεις, σημειώνουμε πως οι Χημικοί Μηχανικοί (ΠΕ 85) έχουν ως δεύτερη (2η) ανάθεση τη διδασκαλία 11 μαθημάτων!

Επισημαίνουμε έντονα το γεγονός ότι δεν διδάσκουμε μόνο στην Τεχνική Εκπαίδευση. Διδάσκουμε και στη Γενική Εκπαίδευση Χημεία σε όλες τις τάξεις ΧΗΜΕΙΑ ως Α Ανάθεση.

Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο να μας απαντήσει:

Με ποιο κριτήριο έγινε η δυσανάλογη, άνιση και άδικη κατανομή των θέσεων μεταξύ Χημικών και Χημικών Μηχανικών

ΧΗΜΙΚΟΙ ΠΕ04.02 305 θέσεις

ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕ85 20 θέσεις Αναλογία 16:1

Ζητούμε:

• Στο πλαίσιο της αρχής της ισότητας, όπως αυτή προκύπτει από το άρθρο 4 του Συντάγματος, τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε πριν τις επικείμενες προσλήψεις Μόνιμων Εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να εξορθολογιστεί η κατανομή των θέσεων των εκπαιδευτικών και να αρθεί η αδικία που συντελέστηκε εις βάρος μας.

• Την άμεση προσθήκη των ΠΕ85 Χημικών Μηχανικών, σε όλα τα κενά Χημείας, σε όλα τα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2021-2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΙΡΟΠΙ
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 66, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Clumsies
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
Από τα τρία αυτά μπαρ, τα δύο εξ αυτών ήταν στη συγκεκριμένη λίστα ουκ ολίγες φορές, ενώ ένα πέτυχε τη συγκεκριμένη διάκριση για πρώτη φορά φέτος.
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) έχει μήκος 2.833 μέτρα και φαίνεται ξεκάθαρα από τον δορυφόρο, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κολοσσιαία...
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
dimosio
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)
Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών για τη βαθμολογική προαγωγή των Δημοσίων υπαλλήλων κατά ένα έτος κατόπιν αξιολόγησης
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)