Αλέξανδρος Κόπτσης
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Στις 11 Σεπτεμβρίου αρχίζει η νέα σχολική χρονιά - Τι είπε για τους διορισμούς ο Αλέξανδρος Κόπτσης

Την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία οι προσληφθέντες αναπληρωτές και όσοι εκπαιδευτικοί διοριστούν μόνιμα, δήλωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Κάναμε έναν ορθολογικό προγραμματισμό ήδη, ώστε οι όποιοι διορισμοί, οι προσλήψεις αναπληρωτών να έχουν γίνει μέσα στον Αύγουστο. Στη 1 Σεπτεμβρίου θα είναι όλοι στη θέση τους και θα ξεκινήσουν όλα ομαλά. Θα πρέπει αυτό πια να καθιερωθεί, να περάσει μια άλλη κουλτούρα διαχείρισης του χρόνου που να γίνει πια μόνιμη εγκατάσταση στην εκπαίδευση» είπε.

Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Πριν τις διακοπές του Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης μίλησε για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, υποστηρίζοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι πανέτοιμο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και προσθέτοντας ότι άλλη μια δύσκολη χρονιά διεκπεραιώθηκε με μελετημένα βήματα και εξορθολογισμένες πρωτοβουλίες.

Για την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο γενικός γραμματέας δήλωσε πως το ζήτημα ρυθμίστηκε και συμπλήρωσε ότι θα ανακοινωθούν πριν τις διακοπές του Αυγούστου. «Εξαρτιόταν κυρίως από τις προκαταρτικές εξετάσεις των στρατιωτικών σχολών που είναι τον Σεπτέμβριο, εμείς τις κάναμε φέτος τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου, όπως και το 5% των θέσεων στις ειδικές κατηγορίες έχει ήδη ολοκληρωθεί. Έγιναν όλες οι ενέργειες ώστε ευελπιστούμε και θέλουμε πριν τις διακοπές του Αυγούστου να είναι για πρώτη φορά όλα έτοιμα ώστε οι γονείς και οι μαθητές για να έχουν τον χρόνο να λύσουν τα θέματα αυτά και να αρχίσει χωρίς το παραμικρό πρόβλημα η νέα ακαδημαϊκή χρονιά» είπε ο κ. Κόπτσης.

Για την τράπεζα θεμάτων, είπε ότι «πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Οι αντιδράσεις φαίνεται πια ότι ήταν άνευ λόγου. Είμαστε πανέτοιμοι τώρα με επιτροπές εξετάσεων κατά διεύθυνση, ηλικιακές επιτροπές, το νέο σύστημα που επιτρέπει ταχύτητα, ασφάλεια, εγγύηση».

Πώς μοριοδοτούνται οι εκπαιδευτικοί στους διορισμούς και στις προσλήψεις - Τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Πατρών

Τα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με το ΕΚΕΚ ξεκινούν στις 13 Ιουνίου και μοριοδοτούν για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως και ασύγχρονα και παρέχουν μοριοδοτούμενο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ με την σφραγίδα του Παν.Πατρών

Το κορυφαίο σεμινάριο ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών που μοριοδοτεί και στους δύο πίνακες μπορείτε να το δείτε εδώ

Σχολική Ψυχολογία: Η ανερχόμενη μοριοδοτούμενη επιμόρφωση εκπαιδευτικών με την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών

Μοριοδότηση και με τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στις 6 Ιουνίου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ξεκινάει και αυτό μοριοδοτούμενες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Πανεπιστημιακή αστυνομία: «Δεν μπορεί με το έτσι θέλω να καταλαμβάνονται χώροι των πανεπιστημίων»

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο Αλέξανδρος Κόπτσης τόνισε πως «οτιδήποτε έχει εξαγγείλει αυτή η συγκεκριμένη κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υλοποιείται βήμα-βήμα. Όλα τα νομοσχέδια έχουν περάσει, η αστυνόμευση των χώρων που είναι κάτι καταλυτικό γιατί δεν μπορεί με το έτσι θέλω να καταλαμβάνονται χώροι των πανεπιστημίων, να αμφισβητούνται αποφάσεις, να γκρεμίζονται τοίχοι. Μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να διαφυλάξει τις αποφάσεις της, εμείς έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας, υλοποιούνται και φυσικά και η αστυνομία και η πρόσβαση των φοιτητών θα γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων. Αυτό είναι σαφές και θα γίνει άμεσα».

Τι είπε για τη σχολική βία

Αναφερόμενος για τα περιστατικά βίας στα σχολεία, υπογράμμισε ότι όλα τα περιστατικά ελέγχονται και εξετάζονται λεπτομερώς και όπου διαπιστώνονται ευθύνες υπάρχουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. «Προσπαθούμε κυρίως με παιδαγωγικά μέσα να διευθετήσουμε τα θέματα και η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο, είναι πολυπαραγοντικό, είναι μικρογραφία της κοινωνίας. Όσα συμβαίνουν στον χώρο του σχολείου είναι σε συνάρτηση με ό,τι συμβαίνει στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία».

«Περιμένουμε κάθε φορά τα πορίσματα. Δεν μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση αν δεν δούμε τα πορίσματα της έρευνας που διεξάγεται κάθε φορά γιατί σε ένα ευνομούμενο κράτος πρέπει μια σαφής κατεύθυνση. Όταν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ευθύνη, φυσικά αποδίδουμε τις συνέπειες των ευθυνών του καθενός» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην παρουσία Κοινωνικών λειτουργών και Ψυχολόγων στα σχολεία και την ενίσχυση των ΚΕΔΑΣΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φλωρινα
Φλώρινα: Απονομή ποδηλάτου σε μαθήτρια στο πλαίσιο Δράσεων για την οδική ασφάλεια
Η κλήρωση έγινε ενώπιον όλων των μαθητών/τριών του Σχολείου και τυχερή αναδείχθηκε μια μαθήτρια, η οποία έλαβε ως δώρο ένα ποδήλατο και ένα κράνος.
Φλώρινα: Απονομή ποδηλάτου σε μαθήτρια στο πλαίσιο Δράσεων για την οδική ασφάλεια
Λεωφορείο ΚΤΕΛ
Οδηγός ΚΤΕΛ ξέχασε 75χρονη στην Εγνατία Οδό – Επέστρεψε σπίτι της με πούλμαν σχολικής εκδρομής
Όταν οι εκπαιδευτικοί έμαθαν την περιπέτειά της , προθυμοποιήθηκαν να τη μεταφέρουν εκείνοι μέχρι την έδρα του σχολείου, το οποίο βρίσκεται σε...
Οδηγός ΚΤΕΛ ξέχασε 75χρονη στην Εγνατία Οδό – Επέστρεψε σπίτι της με πούλμαν σχολικής εκδρομής
ypaith
Υπουργείο Παιδείας: Συγκρότησε ομάδες για τη λειτουργία των ψηφιακών του συστημάτων - Τα ονόματα
Αφορά στα συστήματα: α. e-εγγραφές, β. e-doatap, γ. GIS- based «Χωροταξικό» και δ. synsyn του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α
Υπουργείο Παιδείας: Συγκρότησε ομάδες για τη λειτουργία των ψηφιακών του συστημάτων - Τα ονόματα
DYPA katartisi
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
Παράταση Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη