pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Το Λύκειο Μελεσών στην Γαλλία για το Erasmus+

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ /ΔράσηΚΑ2, με κωδικό: “2020 - 1-FR01-KA229-079928_2” και τίτλο : “ Together Investigate and Learn  to Tackle Climate Issues” », επτά μαθητές και τρεις καθηγητές του Λυκείου Μελεσών ταξίδεψαν στην πόλη Μοντελιμάρ της Γαλλίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 5 με 11 Δεκεμβρίου, όπου φιλοξενήθηκαν από το τοπικό Λύκειο «Alain Borne».

Το πρόγραμμα αποτελεί μια σύμπραξη 4 Ευρωπαϊκών χωρών, με συντονίστρια χώρα την Γαλλία και συνεργάτες σχολεία από την Ισπανία , την Ιταλία και το Γενικό Λύκειο Μελεσών, ως εταίρο από την Ελλάδα.

Μάλιστα, στα  πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές προετοίμασαν και παρουσίασαν τις εργασίες τους πάνω στο θέμα των «Πολιτικών Ενέργειας» των χωρών τους αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνάρτηση πάντα με το επίκαιρο θέμα της «Κλιματικής Αλλαγής». 

erasmus+

Αναλυτικά:

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ /ΔράσηΚΑ2, με κωδικό: “2020 - 1-FR01-KA229-079928_2” και τίτλο : “ Together Investigate and Learn  to Tackle Climate Issues” », επτά μαθητές και τρεις καθηγητές του Λυκείου Μελεσών ταξίδεψαν στην πόλη Μοντελιμάρ της Γαλλίας  κατά το διάστημα 05/12/2021-11/12/2021, φιλοξενούμενοι από το τοπικό Λύκειο «Alain Borne».
Το πρόγραμμα αποτελεί μια σύμπραξη 4 Ευρωπαϊκών χωρών, με συντονίστρια χώρα την Γαλλία και συνεργάτες σχολεία από την Ισπανία , την Ιταλία και το Γενικό Λύκειο Μελεσών, ως εταίρο από την Ελλάδα. Η διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές του Λυκείου υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την Ελληνική αποστολή και ήταν πάντα πρόθυμοι για την υποστήριξη του όλου εγχειρήματος.
Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές προετοίμασαν και παρουσίασαν τις εργασίες τους πάνω στο θέμα των «Πολιτικών Ενέργειας» των χωρών τους αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνάρτηση πάντα με το επίκαιρο θέμα της «Κλιματικής Αλλαγής». 

Οι μαθητές δούλεψαν ομαδο-συνεργατικά, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και εργαστήρια ενώ συζήτησαν στην ολομέλεια για ομοιότητες και διαφορές  του εν λόγω θέματος μεταξύ των  τεσσάρων χωρών. Προβληματίστηκαν επίσης πάνω στο θέμα της βιώσιμης παραγωγής ενέργειας και τις εναλλακτικές που διαθέτουμε για το μέλλον, με φόντο την Κλιματική Αλλαγή.

Όλα τα μέλη των ευρωπαϊκών αποστολών πραγματοποίησαν επισκέψεις σε περιοχές ενεργειακού ενδιαφέροντος όπως είναι το πυρηνικό εργοστάσιο του Cruas καθώς και σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος της περιοχής όπως η ιστορική πόλη της Avignon και το σπήλαιο του Chauvet.

Η Ελληνική αποστολή συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, επιδεικνύοντας υψηλά επίπεδα επικοινωνιακών, και μαθησιακών δεξιοτήτων.

H συνεργασία με μαθητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσέφερε την δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους στις ξένες γλώσσες, τις τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών αλλά και να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινότητα των συμμαθητών τους στην Γαλλία. Η μαθητική κινητικότητα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των προγραμμάτων ΚΑ229 κατάφερε να καλλιεργήσει την ανεκτικότητα, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη ενώ ενισχύθηκε και το αίσθημα ευρωπαϊκής ταυτότητας στους συμμετέχοντες.

Η εμπειρία που απέκτησε η αποστολή του σχολείου μας ήταν εξαιρετική και στόχος μας είναι να μεταφερθεί με ακρίβεια τόσο στο σχολείο όσο και στην ευρύτερη κοινωνία μέσω των μαθητών μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού κατά εκπαιδευτικού κατά την επίδοση βαθμολογίας
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων
Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού κατά εκπαιδευτικού κατά την επίδοση βαθμολογίας
astynomia peripoliko
Θεσσαλονίκη: Ινστιτούτο ομορφιάς άρπαξε πάνω από 87.000 ευρώ εξαπατώντας 2 ηλικιωμένες
Το συνολικό περιουσιακό όφελος που αποκομίσθηκε παράνομα από τις δύο περιπτώσεις, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 87.820 ευρώ
Θεσσαλονίκη: Ινστιτούτο ομορφιάς άρπαξε πάνω από 87.000 ευρώ εξαπατώντας 2 ηλικιωμένες
Άλμπερτ Μπουρλά
Αποκάλυψη Άλμπερτ Μπουρλά: «Είμαστε κοντά στον στόχο για βελτίωση της θεραπείας του καρκίνου»
Μπουρλά: Αισιόδοξος για τη θεραπεία του καρκίνου - «Είμαστε κοντά στον στόχο»
Αποκάλυψη Άλμπερτ Μπουρλά: «Είμαστε κοντά στον στόχο για βελτίωση της θεραπείας του καρκίνου»