CULTURAL FESTIVALS
Στο πρόγραμμα ERASMUS+ συμμετείχαν 5 μαθητές και μαθήτριες από το δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου

Το δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου με πέντε μαθητές/τριες και τρεις εκπαιδευτικούς, ταξίδεψαν στην Ουγγαρία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο  CULTURAL FESTIVALS - Πολιτιστικά Φεστιβάλ.

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει την ενημέρωση του εκπαιδευτικού Αθανάσιου Κατσίμπελη, ο οποίος τονίζει πως η ομάδα Erasmus + του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου έζησε μια μοναδική εμπειρία καθώς επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης, την λίμνη της Ταπόλκα, την λίμνη Μπάλατον με την φημισμένη καλλιέργεια της λεβάντας και τον καθεδρικό ναό της Tihany.

Συνομίλησαν με τον TamásClementis, φημισμένο τραγουδιστή της Κρατικής Οπερας της Βουδαπέστης, έζησαν την εμπειρία να περιηγηθούν μια ολόκληρη μέρα σε Μεσαιωνικό κάστρο, να φάνε μεσαιωνικό γεύμα και να δουν παραμυθένιο σόου με άλογα και ιππότες. 

Αναλυτικά:

Στην Ουγγαρία βρέθηκαν  πέντε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου και τρεις εκπαιδευτικοί με επικεφαλής τον διευθυντή της σχολικής μονάδας Αθανάσιο Κατσίμπελη συνοδευόμενο από τις εκπαιδευτικούς Αικατερίνη Παπαδοπούλου ΠΕ 11 και Βασιλική Κασσελά ΠΕ 07.

Το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου είναι εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+  2019-1-SI02-KA229-060526 με τίτλο  CULTURAL FESTIVALS - Πολιτιστικά Φεστιβάλ το οποίο συντονίζει η Εκπαιδευτικός ΠΕ79 κα.Ζέτα Αδαμοπούλου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει το Γυμνάσιο "Νίκος Καζαντζάκης" της πόλης Μπραϊλα της Ρουμανίας, το Γυμνάσιο Osnovna sola Staneta Zagarja από το Kranj της Σλοβενίας και το Γυμνάσιο  Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar από την πόλη Ταπόλκα  της Ουγγαρίας.

Η ομάδα Erasmus + του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου έζησε μια μοναδική εμπειρία καθώς επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης, την λίμνη της Ταπόλκα, την λίμνη Μπάλατον με την φημισμένη καλλιέργεια της λεβάντας και τον καθεδρικό ναό της Tihany. Συνομίλησαν με τον TamásClementis, φημισμένο τραγουδιστή της Κρατικής Οπερας της Βουδαπέστης, έζησαν την εμπειρία να περιηγηθούν μια ολόκληρη μέρα σε Μεσαιωνικό κάστρο, να φάνε μεσαιωνικό γεύμα και να δουν παραμυθένιο σόου με άλογα και ιππότες. 
Μοιράστηκαν όλες τις εμπειρίες με τους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία και έδειξαν σε αυτούς τα δικά μας πολιτιστικά φεστιβάλ.

Το επόμενο ραντεβού της ομάδας κλείστηκε για τον Μάρτιο όπου οι συμμετέχουσες χώρες θα επισκεφθούν την Ηλεία ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην Σλοβενία τον ερχόμενο Μάιο.

CULTURAL FESTIVALS

 

CULTURAL FESTIVALS

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πτι
Ασπρόπυργος: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 12χρονος μετά τη σύγκρουση με το ηλεκτρικό πατίνι
Τραγική ειρωνεία: Η ανάρτηση του 12χρονου για το θύμα της Ηλείας λίγο πριν το δικό του ατύχημα
Ασπρόπυργος: Μάχη για τη ζωή δίνει ο 12χρονος μετά τη σύγκρουση με το ηλεκτρικό πατίνι
Ζαχαράκη
EduPlan: Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα σχολεία με στόχο τη μείωση των κενών κάθε Σεπτέμβρη
Πολλοί εκπαιδευτικοί αναγνωρίζουν ότι η καλύτερη καταγραφή των αναγκών αποτελεί σημαντικό βήμα. Την ίδια στιγμή, όμως, επισημαίνουν ότι το πρόβλημα...
EduPlan: Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στα σχολεία με στόχο τη μείωση των κενών κάθε Σεπτέμβρη
Λεφτά
Ευρώπη 2026: Πού συγκεντρώνεται η ελίτ των εκατομμυριούχων – Η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη
Ταχύρρυθμη άνοδος στον αριθμό των υπερπλουσίων την τελευταία πενταετία
Ευρώπη 2026: Πού συγκεντρώνεται η ελίτ των εκατομμυριούχων – Η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη