CULTURAL FESTIVALS
Στο πρόγραμμα ERASMUS+ συμμετείχαν 5 μαθητές και μαθήτριες από το δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου

Το δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου με πέντε μαθητές/τριες και τρεις εκπαιδευτικούς, ταξίδεψαν στην Ουγγαρία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο  CULTURAL FESTIVALS - Πολιτιστικά Φεστιβάλ.

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει την ενημέρωση του εκπαιδευτικού Αθανάσιου Κατσίμπελη, ο οποίος τονίζει πως η ομάδα Erasmus + του δημοτικού σχολείου Σκουροχωρίου έζησε μια μοναδική εμπειρία καθώς επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης, την λίμνη της Ταπόλκα, την λίμνη Μπάλατον με την φημισμένη καλλιέργεια της λεβάντας και τον καθεδρικό ναό της Tihany.

Συνομίλησαν με τον TamásClementis, φημισμένο τραγουδιστή της Κρατικής Οπερας της Βουδαπέστης, έζησαν την εμπειρία να περιηγηθούν μια ολόκληρη μέρα σε Μεσαιωνικό κάστρο, να φάνε μεσαιωνικό γεύμα και να δουν παραμυθένιο σόου με άλογα και ιππότες. 

Αναλυτικά:

Στην Ουγγαρία βρέθηκαν  πέντε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου και τρεις εκπαιδευτικοί με επικεφαλής τον διευθυντή της σχολικής μονάδας Αθανάσιο Κατσίμπελη συνοδευόμενο από τις εκπαιδευτικούς Αικατερίνη Παπαδοπούλου ΠΕ 11 και Βασιλική Κασσελά ΠΕ 07.

Το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου είναι εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+  2019-1-SI02-KA229-060526 με τίτλο  CULTURAL FESTIVALS - Πολιτιστικά Φεστιβάλ το οποίο συντονίζει η Εκπαιδευτικός ΠΕ79 κα.Ζέτα Αδαμοπούλου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει το Γυμνάσιο "Νίκος Καζαντζάκης" της πόλης Μπραϊλα της Ρουμανίας, το Γυμνάσιο Osnovna sola Staneta Zagarja από το Kranj της Σλοβενίας και το Γυμνάσιο  Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar από την πόλη Ταπόλκα  της Ουγγαρίας.

Η ομάδα Erasmus + του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου έζησε μια μοναδική εμπειρία καθώς επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο της Βουδαπέστης, την λίμνη της Ταπόλκα, την λίμνη Μπάλατον με την φημισμένη καλλιέργεια της λεβάντας και τον καθεδρικό ναό της Tihany. Συνομίλησαν με τον TamásClementis, φημισμένο τραγουδιστή της Κρατικής Οπερας της Βουδαπέστης, έζησαν την εμπειρία να περιηγηθούν μια ολόκληρη μέρα σε Μεσαιωνικό κάστρο, να φάνε μεσαιωνικό γεύμα και να δουν παραμυθένιο σόου με άλογα και ιππότες. 
Μοιράστηκαν όλες τις εμπειρίες με τους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία και έδειξαν σε αυτούς τα δικά μας πολιτιστικά φεστιβάλ.

Το επόμενο ραντεβού της ομάδας κλείστηκε για τον Μάρτιο όπου οι συμμετέχουσες χώρες θα επισκεφθούν την Ηλεία ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στην Σλοβενία τον ερχόμενο Μάιο.

CULTURAL FESTIVALS

 

CULTURAL FESTIVALS

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαλατα
Η τέχνη πίσω από την ιδανική Caesar Salad
Η Caesar Salad δεν είναι απλώς μια σαλάτα· είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τέλεια γεύση, υφή και φρεσκάδα, χάρη σε μια λεπτομερή συνεργασία υλικών και...
Η τέχνη πίσω από την ιδανική Caesar Salad
Κόκκινα αυγά
Πάσχα στα παλιά αναγνωστικά: Οι γιορτές μέσα από τα μάτια των παιδιών
Τα αναγνωστικά παλιάς εποχής είχαν κάτι μοναδικό: απλότητα, χρώμα, εικόνες που σε άγγιζαν, λόγια που μιλούσαν στην ψυχή.
Πάσχα στα παλιά αναγνωστικά: Οι γιορτές μέσα από τα μάτια των παιδιών
δασκαλα
Αδειες εκπαιδευτικών – Δέσμευση ΥΠΑΙΘΑ για εγκύκλιο έως τον Μάιο 2026
Μια σημαντική δικαστική εξέλιξη για τον χώρο της εκπαίδευσης και ειδικότερα για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών
Αδειες εκπαιδευτικών – Δέσμευση ΥΠΑΙΘΑ για εγκύκλιο έως τον Μάιο 2026