Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας
Στο ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη βραχυχρόνια κινητικότητα πέντε μαθητών της Γεωπονίας στην Κύπρο και αναμένεται η δεύτερη κινητικότητα στην Μπράγκα Πορτογαλίας το Νοέμβριο στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus

To ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας συνεχίζει δυναμικά την μακρόχρονη ευρωπαϊκή του πορεία. Έχοντας πλέον αποκτήσει για δεύτερη φορά τη Διαπίστευση του ευρωπαϊκού του σχεδιασμού από τον Εθνικό Φορέα ΙΚΥ, για το διάστημα 2020-2027, συνεχίζει να πραγματοποιεί καινοτόμες πρακτικές και κινητικότητες με κύριο στόχο την επαγγελματική ανάπτυξη και ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών του μέσα σε ένα διευρυμένο ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον.

Η πανδημία του COVID-19, δυστυχώς δεν επέτρεψε την ομαλή διεξαγωγή των προγραμμάτων σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα την τρέχουσα σχολική χρονιά 2021-22, να πραγματοποιούνται πολλαπλές κινητικότητες βραχυχρόνιας επαγγελματικής εκπαίδευσης 21 ημερών (ERASMUSVET) και αντίστοιχες μακροχρόνιας (ERASMUSPRO) διαρκείας 90 ημερών.

Οι μαθητές τοποθετούνται σε επιχειρήσεις ανάλογες της ειδικότητας και εργάζονται σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον, με όλα τα οφέλη που συνεπάγονται. 

Ήδη από τον Οκτώβριο, απασχολούνται 2 μαθητές στη Βαρκελώνη - από τα Τμήματα Μηχανολογίας και Γεωπονίας, Τροφίμων, Περιβάλλοντος - 2 μαθητές Μηχανολογίας στην Λεμεσό της Κύπρου και δύο μαθητές - Μηχανολογίας και Πληροφορικής - στην Μπράγκα Πορτογαλίας, όλοι σε μακροχρόνια εξειδίκευση 90 ημερών. 

ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας

Επιπλέον, μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη βραχυχρόνια κινητικότητα πέντε μαθητών της Γεωπονίας στην Κύπρο και αναμένεται η δεύτερη κινητικότητα στην Μπράγκα Πορτογαλίας το Νοέμβριο. Οι μαθητές του Τμήματος Γεωπονίας, Δημοπούλου Αθανασία, Κυριακοπούλου Μαρία, Μπακουλοπούλου Μαρία, Πετρόπουλος  Ανδρέας και Φώτου Χρήστος απασχολήθηκαν από 26/09/2021 έως 16/10/2021 στην επιχείρηση «AGRODIM», επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, στην Παρεκκλησιά Λεμεσού.

Οι μαθητές απασχολήθηκαν σε σύγχρονες θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και στο συσκευαστήριο κηπευτικών προϊόντων της επιχείρησης, και είχαν  την δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους, στη φυτοπροστασία, στην λίπανση και σε νέες καλλιεργητικές  φροντίδες των κηπευτικών μέσα σε θερμοκήπιο. Επιπλέον ασχολήθηκαν με τον ποιοτικό έλεγχο, την τυποποίηση και την συσκευασία των παραγόμενων προϊόντων. Ο Φορέας Υποδοχής ήταν η RatioTechnicalVocationalTrainingCentre, φορέας με πολύχρονη εμπειρία σε τοποθετήσεις μαθητών ΕΕΚ. Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν ο υποδιευθυντής κ. Χριστόπουλος Βασίλης, η κα Βαλαχά Κωνσταντίνα, η κα Γκοτσοπούλου Γεωργία, και ο κ. Κόντος Οδυσσέας.

Κατά την διάρκεια παραμονής τους στην Κύπρο, οι μαθητές συμμετείχαν επίσης σε πολιτιστικές επισκέψεις με  σκοπό την επαφή με τον Κυπριακό πολιτισμό και την κουλτούρα του νησιού γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Πάφου,  την «Πέτρα του Ρωμιού» που μυθολογικά αποτελεί τον τόπο γέννησης της Θεάς Αφροδίτης, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, που είναι κοντινότερο σημείο από την κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Επίσης ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους του φορέα υποδοχής Ratio, Χρήστο και Κωνσταντίνο Γιαννούλη, στην πόλη της Λεμεσού και στα αξιοθέατά της (Μεσαιωνικό μουσείο, Πάρκο Γλυπτικής, Ιερό Ναό Αγίας Νάπας,παλιό λιμάνι,παλαιό μύλο χαρουπιού).

Στο τέλος του προγράμματος ,οι μαθήτριες και οι μαθητές αξιολογήθηκαν και παρέλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης (CertificateofAttendance)κατόπιν  επιτυχούς αξιολόγησης από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Τέλος από το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), θα αποκτήσουν πιστοποιητικά Europass Κινητικότητας ως επικύρωση των επαγγελματικών τους επιτευγμάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας

Πέρα από την επιτυχία ενός τέτοιου προγράμματος, αυτό που πάντα μένει, είναι ο ενθουσιασμός των μαθητών στη διάρκεια, και οι πολύτιμες εμπειρίες και  όμορφές αναμνήσεις τους μετά την κινητικότητα. Οι πέντε συμμετέχοντες μαθητές δημιουργήσαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους ιθύνοντες την επιχείρησης οι οποίοι μάλιστα τους πρόσφεραν και  ένα γεύμα αποχαιρετισμού.

Επιπλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι στα Erasmus+ εκπαιδευτικοί εισέπραξαν, για ακόμα μια φορά, το χαμόγελο και την μεγάλη ικανοποίηση των μαθητών για την όλη διαδικασία  Ίσως αυτό να αποτελεί τελικά τον ουσιαστικό αντίκτυπο του προγράμματος, και το συνεχές έναυσμα για το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία σε ακόμα ποιο υψηλό και ποιοτικό επίπεδο.

Με απλά λόγια… συνεχίζουμε Ευρωπαϊκά!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Diane Ravitch
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Η αντίσταση στην αξιολόγηση - εμπορευματοποίηση των σχολείων και ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης
ΔΟΕ: Εκδήλωση για την αξιολόγηση με την καθηγήτρια Diane Ravitch
υππεθε
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
Αναλυτικά η απόφαση για τη σύσταση – συγκρότηση τριμελών Επιτροπών Παραλαβής των Ψυχομετρικών Εργαλείων και της επιμόρφωσης των ψυχολόγων σε τοπικό...
ΚΕΔΑΣΥ: Συγκρότηση τριμελών επιτροπών για προμήθεια ψυχομετρικών εργαλείων και και επιμόρφωση των ψυχολόγων
kakokairia xioni kryo
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
Πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια της χώρας αυτή την ώρα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης - Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει...
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» επελαύνει στη χώρα - Πώς θα εξελιχθεί (Χάρτης)
tsanta
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο
Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί για τα κενά στα σχολεία και τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Εκπαιδευτικοί διώκονται πειθαρχικά γιατί ζήτησαν ενημέρωση για κενό σε σχολείο