Νίκη Κεραμέως
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS
«Η αποχή από την αξιολόγηση προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις», προειδοποιεί η Νίκη Κεραμέως - «Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν μόνοι τους να αξιολογήσουνε; Χρειάζονται φασόν απαντήσεις από συνδικαλιστικές ηγεσίες»

«Όχι» σε «φασόν απαντήσεις από συνδικαλιστές» λέει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέροντας για μία ακόμα φορά ότι «η αποχή από την αξιολόγηση προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις».

Η ίδια, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ανέφερε συγκεκριμένα: «Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν μόνοι τους να αξιολογήσουνε; Χρειάζονται φασόν απαντήσεις από κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες».

Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας επιμένει στη θέση της ότι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου είναι βασική προϋπόθεση «για να έχουμε καλύτερα σχολεία», ενώ ισχυρίστηκε ότι ο εκπαιδευτικός έχει κυρίαρχο ρόλο, καθώς θέτει στόχους τους οποίους και αξιολογεί.

«Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου γιατί για αυτή μιλάμε στην παρούσα φάση, είναι μια βασικότατη προϋπόθεση για να έχουμε καλύτερα σχολεία, αυτά που αξίζουν οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί μας. Δεν είναι κάποια καινοτομία της χώρας μας, θα έλεγα ότι καινοτομία στη χώρα μας είναι ότι δεν εφαρμόζεται η αξιολόγηση για τόσα χρόνια», είπε συγκεκριμένα.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε παράλληλα πως η αξιολόγηση είναι εξατομικευμένη για κάθε σχολείο και οτιδήποτε άλλο συνιστά παραβίαση του νόμου με συγκεκριμένες συνέπειες.

Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο. «Η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητική συνέπεια, έχει βελτιωτική», ισχυρίστηκε για μία ακόμα φορά η υπουργός Παιδείας.

Την ίδια ώρα, πολλές ΕΛΜΕ ανά την Ελλάδα προχωρούν σε στάσεις εργασίας και έχουν μπει σε «τροχιά» νέων κινητοποιήσεων, ενώ αναμένεται και η συνέλευση των προέδρων των ΣΕΠΕ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Εμβολιασμοί και σχολεία-πανεπιστήμια

Η κ. Κεραμέως ανέφερε παράλληλα πως στα σχολεία τα πρωτόκολλα λειτουργούν με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια και η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανταποκριθεί συνολικά στο κάλεσμα των εμβολιασμών.

Η υπουργός επισήμανε ότι είναι υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού και στους φοιτητές.

Πανεπιστημιακή αστυνομία

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία είπε πως η διαδικασία προχωρά κανονικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βια
Αίγιο: Στο νοσοκομείο 14χρονος μετά από επίθεση 16χρονου μέσα στο σχολείο
Σκηνές τρόμου σε σχολείο στο Αίγιο - Μαθητής δέχθηκε σφοδρό χτύπημα στο κεφάλι από μεγαλύτερο συμμαθητή του
Αίγιο: Στο νοσοκομείο 14χρονος μετά από επίθεση 16χρονου μέσα στο σχολείο
ακίνητα
Ανακαινίζω 2026: Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδότηση έως 36.000 ευρώ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο «Ανακαινίζω» - Οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια, τα «κλειστά» ακίνητα και η ανατροπή με τις...
Ανακαινίζω 2026: Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδότηση έως 36.000 ευρώ
ΕΦΚΑ, συντάξεις
ΕΦΚΑ: Γιατί χιλιάδες γονείς συνταξιούχοι χάνουν τις φοροελαφρύνσεις
Στον αέρα η νέα φορολογική κλίμακα για χιλιάδες συνταξιούχους - Πώς το ψηφιακό έλλειμμα του ΕΦΚΑ «καταπίνει» τις ελαφρύνσεις
ΕΦΚΑ: Γιατί χιλιάδες γονείς συνταξιούχοι χάνουν τις φοροελαφρύνσεις