Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην εκπαίδευση μετά την απόφαση του δικαστηρίου να απογορεύσει την απεργία αποχή στην αξιολόγηση. Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές μέσα από τα σωματεία τους, τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ μπλοκάρουν τις συνεδριάσεις για την αξιολόγηση, είτε με στάσεις εργασίας είτε με παρεμβάσεις των σωματείων, ενώ προχωρούν σε νέες Γενικές Συνελεύσεις

Βήματα συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση προτείνουν ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ. Παράλληλα πολλές ΕΛΜΕ προχωρούν σε νέες ΓΣ και ζητούν από την ΟΛΜΕ νέα Γενική Συνέλευση Προέδρων. Επίσης πολλοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, εν όψει της Συνέλευσης της ΔΟΕ το Σάββατο, καλούν τη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει την απεργία - αποχή ενώ δηλώνουν την πρόθεσή τους για προκήρυξη Απεργίας-Αποχής από τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία μέσα από τον συντονισμό ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ

Ενδεικτικά

Από την Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

  1. Δε συμμετέχουμε σε καμία συνεδρίαση για τον προγραμματισμό που μπορεί να καλέσουν Διευθυντές. Η προθεσμία για αυτές ήταν η 10 Οκτωβρίου και δεν έγιναν λόγω της μαζικής συμμετοχής μας στην απεργία αποχή. Η προσπάθειά του Υπουργείου να παρουσιάσει ότι οι εκπαιδευτικοί με τη θέλησή τους συμμετέχουν στην αξιολόγηση πρέπει να πέσει στο κενό.
  2. Καλούμε τους Διευθυντές , να μην προχωρήσουν  σε καμία συνεδρίαση για την αξιολόγηση και τη  συγκρότηση ομάδων στα σχολεία τους, να σεβαστούν την τεράστια συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία και τα συλλαλητήρια και τη θέληση του κλάδου. Να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των σωματείων και της ΕΛΜΕ.
  3. Οι ενέργειες του συλλόγου διδασκόντων για τις ομάδες δράσης, εφόσον δεν έγιναν ως την  10 Οκτωβρίου, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση (άρθρα 4, 10, Αριθμ. 108906/ΓΔ4), γίνονται μόνο από τους Διευθυντές μετά την 20 Οκτωβρίου και άρα δεν μπορούν να συγκαλέσουν συλλόγους διδασκόντων. Ούτε νομιμοποιούνται τυπικά και ουσιαστικά να συγκαλέσουν συλλόγους για να εντάξουν τους συναδέλφους στις ομάδες δράσης.
  4. Αν παρόλα αυτά διευθυντής/τρια προχωρήσει στη σύγκληση συνεδριάσεων, κηρύσσονται διευκολυντικές στάσεις εργασίας μονόωρες  13:00 με 14:00, δίωρες 12:00 με  14:00 και τρίωρες 11:00 έως 2:00 και αντίστοιχες μονόωρες, δίωρες και τρίωρες στάσεις κατά τις ώρες λειτουργίας των εσπερινών σχολείων και των Ε.Κ. από  την  Δευτέρα (18/10), έως Παρασκευή (22/10) για την κάλυψη των συναδέλφων. Να δηλώσουν στάση εργασίας όσο διαρκεί η συνεδρίαση. Συνάδελφοι που καλούνται σε συνεδριάσεις εκτός ωραρίου
  5. Υλοποιούμε την απόφαση για συμμετοχή στον συντονισμό των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ που υπερασπίστηκαν την απεργία αποχή στις Γενικές Συνελεύσεις να συμμετέχουν στη σύσκεψη που οργανώνεται διαδικτυακά την Τρίτη 19/10 στις 5.00 μ.μ.
     

Από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Είναι φανερό ότι, τις επόμενες μέρες θα πηγαίνουμε βήμα – βήμα, ανάλογα και με τις εξελίξεις. Τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί. Ακόμα και οι διαδικασίες που το ίδιο το ΥΠΑΙΘ προβλέπει είναι πολλές και τραβάνε μέχρι το τέλος της χρονιά που θα γίνει και η τελική έκθεση αξιολόγησης, η βαθμολόγηση από τους Συμβούλους Εκπαίδευσης κ.τ.λ. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, έχουμε πολλές ακόμα μάχες και στον κλάδο και στο εργατικό κίνημα συνολικά.

Από την Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Βάσει της από 19/10 απόφασης του ΔΣ

Κηρύσσονται διευκολυντικές στάσεις εργασίας για συγκεκριμένα σχολεία:

·6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, μονόωρες  17:00 με 18:00 και δίωρες 17:00 με  19:00

·ΕΚ ΕΥΚΛΕΙΔΗ,  μονόωρες  15:30 με 16:30 και δίωρες 15:30 με  17:30

·ΓΕΛ Καλοχωρίου,  μονόωρες  11:00 με 12:00 και δίωρες 11:00 με 13:00 για  την  Τετάρτη  (20/10),

Από την ΕΛΜΕ Σάμου

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας τη Τετάρτη 20/10/2021 για τις ώρες 12.00 – 2.00. Η στάση είναι διευκολυντική και αφορά τους συναδέλφους που καλούνται να πάρουν μέρος σε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων για την αξιολόγηση. Θυμίζουμε ότι οι συνεδριάσεις αυτές γίνονται εντός του εργασιακού μας ωραρίου (μέχρι τις 2.00μμ).

 

 

 

Άρθρο 4

Διαδικασίες Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μονάδας.

Στην αρχή του σχολικού έτους και, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ έως την 10η Οκτωβρίου, συγκαλείται, με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας, ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για τον ετήσιο Συλλογικό Προγραμματισμό του έργου της σχολικής μονάδας. Στη συνεδρίαση είναι δυνατόν να προσκληθούν ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης, στελέχη του ΚΕΔΑΣΥ, του Κ.Ε.ΠΕ.Α., καθώς και μέλη ΔΕΠ, Ερευνητές από Ερευνητικά Κέντρα και επιστήμονες άλλων εποπτευόμενων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων φορέων.

 

Από την ίδια την Υπουργική Απόφαση ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ τις επόμενες μέρες. Οι Ειδικές Συνεδριάσεις για τον Προγραμματισμό θα έπρεπε να έχουν γίνει μέχρι τις 10/10, με βάση το άρθρο 4 της Υ.Α.. Αν δεν βγει νέα Υπουργική δεν μπορεί να συγκληθεί κανένας Σύλλογος για προγραμματισμό. Σε περίπτωση που επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Σ.Δ., η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει 1ωρες και 2ωρες στάσεις εργασίας, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να μη συμμετέχουν. Αν όσοι κάνουν στάση είναι περισσότεροι από τους παρόντες, ο Σύλλογος δεν πραγματοποιείται.
 

Οι εκθέσεις αποτίμησης της περσινής χρονιάς στην πλατφόρμα του ΙΕΠ θα έπρεπε να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 30/10 και σε κάθε περίπτωση πριν τις ειδικές συνεδριάσεις. Ακόμα και αν παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα του ΙΕΠ, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανεβάσει κείμενο εφόσον δεν το έχει κάνει έως τώρα.

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να καλέσουν συλλόγους διδασκόντων. Οι Δ/ντες Εκπαίδευσης δεν εμπλέκονται σε καμιά διαδικασία σε σχέση με την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» στην  φάση αύτη. Δεν καλούν Συλλόγους, δεν ελέγχουν, δεν μαζεύουν στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση και μετά τον ορισμό των συναδέλφων σε ομάδες από τους Διευθυντές των σχολείων, η κάθε ομάδα θα συνεδριάσει μέσα στο επόμενο δίμηνο. Η ΕΛΜΕ θα καθορίσει τη στάση των συναδέλφων στις ομάδες, σε επόμενη φάση. Ξαναλέμε ότι τις επόμενες μέρες θα πηγαίνουμε βήμα – βήμα, ανάλογα και με τις εξελίξεις.

 

Το παρακάτω έγγραφο έχουν συντάξει εκπαιδευτικοί για χρήση στο κάλεσμα της ειδικής συνεδρίασης

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΆΣΕΙ με το θέμα αυτό. Οποιαιαδήποτε τέτοια πρόσκληση είναι έξω και πέρα από τη νομιμότητα που ορίζει ρητά η ΥΑ ΦΕΚ 4189/10-09-2021. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 4: Διαδικασίες Συλλογικού Προγραμματισμού της σχολικής μονάδας.

Στην αρχή του σχολικού έτους και, σε κάθε περίπτωση έως την 10η Οκτωβρίου, συγκαλείται, με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας, ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για τον ετήσιο Συλλογικό Προγραμματισμό του έργου της σχολικής μονάδας».

Κατά συνέπεια όπως ρητά αναφέρεται καμία σύγκληση του συλλόγου διδασκόντων στο
χρόνο αυτό ΔΕΝ είναι σύμφωνη με την ΥΑ. Στην ΥΑ δεν προβλέπεται καμία παράταση και ΚΑΜΙΑ νέα ΥΑ τροποποιητική για τις ημερομηνίες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, που να δικαιολογεί τη νόμιμη σύγκληση των συλλόγων διδασκόντων με τη συγκεκριμένη θεματολογία. Αυτοί που επικαλούνται τη νομιμότητα οφείλουν να σεβαστούν το γεγονός ότι ο κλάδος με τον αγώνα του και τη μαζικότατη συμμετοχή του στην απεργία αποχή ακύρωσε τα νομιμα χρονικά περιθώρια που ορίζει η ΥΑ και αν δεν μας επιδείξουν νέα ΥΑ που να δίνει οποιαδήποτε παράταση οι συνεδριάσεις δεν είναι σύννομες. Επομένως θα πρέπει να ακυρωθεί η συνεδρίαση.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτοί που διακαώς θέλουν να προχωρήσουν τη διαδικασία που αντιπαλεύει σύσσωμο το εκπαιδευτικό κίνημα για τη σωτηρία της δημόσιας δωρεάν και καθολικής εκπαίδευσης είναι να εφαρμόσουν το άρθρο 10 της ΥΑ: Εφαρμογή διαδικασιών αξιολόγησης 1. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 97 το του ν. 4823/2021:  (α) Εφόσον, κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου σχολικού έτους ο σύλλογος διδασκόντων δεν συγκληθεί ή δεν συνεδριάσει ή για οποιονδήποτε λόγο δεν προβεί εν γένει στις ενέργειες της αρμοδιότητάς του,  όπως αυτές καθορίζονται στα άρθρα 47 και 47Α του ν. 4547/2018 (Α’ 102), αμέσως μετά την παρέλευση δεκαημέρου από τη λήξη των προθεσμιών που ορίζονται στα άρθρα αυτά και χωρίς υπαίτια βραδύτητα,  στην περίπτωση που δεν προβλέπονται προθεσμίες, ο/η Διευθυντής/ντρια της σχολικής μονάδας προβαίνει, όσον αφορά στο σχολικό αυτό έτος, σε όσες από τις ενέργειες της αρμοδιότητας του συλλόγου διδασκόντων εξακολουθούν να παραλείπονται από τον σύλλογο, με τη συνεργασία του Συμβούλου Εκπαίδευσης που έχει την παιδαγωγική ευθύνη της σχολικής μονάδας, εφαρμόζοντας κατά τα λοιπά αναλόγως τα ως άνω άρθρα.  

Στη Συνέχεια

-         Να πραγματοποιηθούν τώρα έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ, αποφασίζοντας τη συνέχιση της απεργίας – αποχής!

-         Να πραγματοποιηθεί άμεσα νέα Γενική Συνέλευση των Προέδρων το αργότερο ως το Σάββατο 23 Οκτώβρη!

-         Να συντονίσουν τη δράση τους οι ΕΛΜΕ, ενισχύοντας το μέτωπο της απεργίας – αποχής!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2022: Αυτός είναι ο νέος τρόπος εξέτασης

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος νοσηλείας για παιδιά με μη ελεγχόμενο άσθμα
Άκρως απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών με κακά ελεγχόμενο άσθμα - Τα παιδιά 5 έως 17 ετών με ανεπαρκώς ελεγχόμενο άσθμα, τα οποία μολύνονται από...
Κορονοϊός: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος νοσηλείας για παιδιά με μη ελεγχόμενο άσθμα