Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνδικάτο  στην Αγγλία: Έχουμε πικρή εμπειρία για τα μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα
Το Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνδικάτο στην Αγγλία και την Ουαλία έχει μακρά και πικρή εμπειρία από το είδος των αντιεκπαιδευτικών μέτρων στα οποία αντιδρούν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί με την απεργία τους

Επιστολή αλληλεγγύης έστειλε το Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνδικάτο στην Αγγλία και την Ουαλία στους Έλληνες εκπαιδευτικούς που κινητοποιούνται και απεργούν ενάντια στην αξιολόγηση.

«Το δρακόντειο σύστημα της βαθμολόγησης και των πινάκων κατάταξης, που επιβάλλεται εδώ από αυτό που ονομάζεται Ofsted (και στην Ουαλία ESTYN) - ένα σύστημα αστυνόμευσης των εκπαιδευτικών, έχει αποβεί επιζήμιο για την εκπαίδευση των παιδιών μας, για την επαγγελματική μας αυτονομία και για την εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό και συλλογικό δικαίωμα», σημειώνεται μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνδικάτο εδώ στην Αγγλία και την Ουαλία έχει μακρά και πικρή εμπειρία από το είδος των αντιεκπαιδευτικών μέτρων στα οποία αντιδράτε με τη σημερινή σας απεργία.

Το δρακόντειο σύστημα της βαθμολόγησης και των πινάκων κατάταξης, που επιβάλλεται εδώ από αυτό που ονομάζεται Ofsted (και στην Ουαλία ESTYN) - ένα σύστημα αστυνόμευσης των εκπαιδευτικών, έχει αποβεί επιζήμιο για την εκπαίδευση των παιδιών μας, για την επαγγελματική μας αυτονομία και για την εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό και συλλογικό δικαίωμα.

Είμαι σίγουρος ότι μιλώ εκ μέρους πάρα πολλών στο σωματείο μας, όταν σας συγχαίρω που πήρατε θέση πριν αυτή η ζημιά γίνει στην ελληνική εκπαίδευση, όπως έγινε στην Αγγλία και την Ουαλία. Και σας ευχόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Είναι επίσης εξωφρενικό το γεγονός ότι η κυβέρνησή σας προσέφυγε στα δικαστήρια για να προσπαθήσει να σταματήσει την απεργιακή σας κινητοποίηση. Αν η κυβέρνηση ήταν τόσο σίγουρη για την υπόθεσή της, θα προσπαθούσε να την κερδίσει μεταξύ των εκπαιδευτικών και των γονέων. Αντ' αυτού, αναζητά κατασταλτικές τακτικές. Απ' ό,τι καταλαβαίνω από φίλους στην Ελλάδα, πάρα πολλοί γονείς αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική και στέκονται στο πλευρό σας. 

Έχετε την πλήρη αλληλεγγύη μας για να αντιμετωπίσετε τον εκφοβισμό της κυβέρνησης. Η επιτυχία σας αναμφίβολα θα βοηθήσει και εμάς εδώ. Το σωματείο μας έχει μια περήφανη διεθνιστική παράδοση.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας - μαζί πέρα από τα σύνορα.

Αλληλέγγυα,

Gawain

syndikata_agglias.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα