Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνδικάτο στην Αγγλία και την Ουαλία έχει μακρά και πικρή εμπειρία από το είδος των αντιεκπαιδευτικών μέτρων στα οποία αντιδρούν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί με την απεργία τους

Επιστολή αλληλεγγύης έστειλε το Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνδικάτο στην Αγγλία και την Ουαλία στους Έλληνες εκπαιδευτικούς που κινητοποιούνται και απεργούν ενάντια στην αξιολόγηση.

«Το δρακόντειο σύστημα της βαθμολόγησης και των πινάκων κατάταξης, που επιβάλλεται εδώ από αυτό που ονομάζεται Ofsted (και στην Ουαλία ESTYN) - ένα σύστημα αστυνόμευσης των εκπαιδευτικών, έχει αποβεί επιζήμιο για την εκπαίδευση των παιδιών μας, για την επαγγελματική μας αυτονομία και για την εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό και συλλογικό δικαίωμα», σημειώνεται μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Εθνικό Εκπαιδευτικό Συνδικάτο εδώ στην Αγγλία και την Ουαλία έχει μακρά και πικρή εμπειρία από το είδος των αντιεκπαιδευτικών μέτρων στα οποία αντιδράτε με τη σημερινή σας απεργία.

Το δρακόντειο σύστημα της βαθμολόγησης και των πινάκων κατάταξης, που επιβάλλεται εδώ από αυτό που ονομάζεται Ofsted (και στην Ουαλία ESTYN) - ένα σύστημα αστυνόμευσης των εκπαιδευτικών, έχει αποβεί επιζήμιο για την εκπαίδευση των παιδιών μας, για την επαγγελματική μας αυτονομία και για την εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό και συλλογικό δικαίωμα.

Είμαι σίγουρος ότι μιλώ εκ μέρους πάρα πολλών στο σωματείο μας, όταν σας συγχαίρω που πήρατε θέση πριν αυτή η ζημιά γίνει στην ελληνική εκπαίδευση, όπως έγινε στην Αγγλία και την Ουαλία. Και σας ευχόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Είναι επίσης εξωφρενικό το γεγονός ότι η κυβέρνησή σας προσέφυγε στα δικαστήρια για να προσπαθήσει να σταματήσει την απεργιακή σας κινητοποίηση. Αν η κυβέρνηση ήταν τόσο σίγουρη για την υπόθεσή της, θα προσπαθούσε να την κερδίσει μεταξύ των εκπαιδευτικών και των γονέων. Αντ' αυτού, αναζητά κατασταλτικές τακτικές. Απ' ό,τι καταλαβαίνω από φίλους στην Ελλάδα, πάρα πολλοί γονείς αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική και στέκονται στο πλευρό σας. 

Έχετε την πλήρη αλληλεγγύη μας για να αντιμετωπίσετε τον εκφοβισμό της κυβέρνησης. Η επιτυχία σας αναμφίβολα θα βοηθήσει και εμάς εδώ. Το σωματείο μας έχει μια περήφανη διεθνιστική παράδοση.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας - μαζί πέρα από τα σύνορα.

Αλληλέγγυα,

Gawain

syndikata_agglias.jpg
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

dimotiko amfissa 1
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Δράσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο 3ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ