Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
kikinis ert axiologisi
«Πρωτοφανές να πηγαίνουμε στα δικαστήρια επειδή τολμάμε να αντιδράσουμε», σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής - «Δεν μπορούμε να έχουμε τμήματα με 25 – 28 μαθητές ή να κλείσουν διθέσια σχολεία στην επαρχία»

«Είναι πρωτοφανές να πηγαίνουμε στα δικαστήρια επειδή τολμάμε να αντιδράσουμε, και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΟΕΘανάσης Κικινής, αναφορικά με την πρακτική που ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι», μία ημέρα μετά την μαζική 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, σημείωσε ότι «η χθεσινή απεργία δεν είχε να κάνει μόνο με το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Είχε να κάνει με τις συνθήκες λειτουργίες των σχολείων που έχουμε κενά, απειλές για συγχωνεύσεις τμημάτων τώρα που η σχολική χρονιά έχει δρομολογηθεί και τα μέτρα ασφαλείας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ επισήμανε ότι «δεν έχει γίνει καμιά αποδοχή από το υπουργείο Παιδείας της διαδικασίας του διαλόγου. Δεν υπήρξε οποιοσδήποτε διάλογος. Η ΔΟΕ έχει σταθερές θέσεις για το θέμα της αξιολόγησης και το πώς αυτή πρέπει να λειτουργήσει. Το υπουργείο Παιδείας αρνήθηκε να συζητήσει».

Πηγαίνουμε στα δικαστήρια επειδή αντιδρούμε

Και όπως τόνισε, «είναι πρωτοφανές να πηγαίνουμε στα δικαστήρια επειδή τολμάμε να αντιδράσουμε, και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μια διαδικασία που δεν τιμά τη δημοκρατία στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών «διαφωνούμε από οτιδήποτε απομακρύνει το υπουργείο να αναλάβει μέρος των ευθυνών τους», ενώ όπως ανέφερε η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης υπήρχε σαν διαδικασία. «Δεν θα είναι προς όφελος των σχολικών ομάδων, όπως έχει σχεδιαστεί».

Δεν είναι λύση στα κενά οι συγχωνεύσεις σχολείων

Αναφερόμενος στο θέμα των κενών στα σχολεία ο κ. Κικινής παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πάρα πολλά. «Δυστυχώς, παρότι έγιναν διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από πολλά χρόνια, φαίνεται ότι αν δεν καλυφθούν τα κενά που απαιτούν μόνιμες θέσεις προσωπικού, κάθε χρόνο θα αναζητούμε αναπληρωτές. Το υπουργείο Παιδείας δείχνει ότι είναι σε αδυναμία να προσλάβει αναπληρωτές. Η λύση δεν είναι η εντολή που έδωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου να προχωρήσουν οι διευθυντές σε συγχωνεύσεις τμημάτων. Κάτι που στις συνθήκες του κορονοϊού είναι επιζήμιο. Δεν μπορούμε να έχουμε τμήματα με 25 – 28 μαθητές ή να κλείσουν διθέσια σχολεία στην επαρχία. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα με τέτοιο σχεδιασμό και αυτή την στιγμή».

Η δημόσια εκπαίδευση τείνει προς την ιδιωτικοποίηση

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, στην οποία αν και ζητήθηκε δεν έδωσε το παρών κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ είπε: «Θέλουμε να γίνει διάλογος και να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι σωστό για το σχολείο. Θέλουμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο. Η πορεία της δημόσιας εκπαίδευσης τείνει προς την ιδιωτικοποίηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
«Έφυγε» πρόωρα από κορονοϊό καθηγήτρια Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης - Ο αποχαιρετισμός της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κορονοϊός: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη
fakelos covid sxoleio arnitis goneas
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Σφοδρές αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση να περικοπεί η αμοιβή των εργαζόμενων γονέων που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού κατά 50%
«Η κυβέρνηση τιμωρεί τους γονείς που απουσιάζουν από τη δουλειά για να συνδράμουν το παιδί τους»
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!
«Μια απλή καταγραφή των πεπραγμένων της Υπουργού Παιδείας αποδεικνύει την υποκρισία αλλά και την επιλογή της Εκπαίδευσης ως χώρου πειραματισμού  για...
Τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια αποπροσανατολισμού δε θα περάσουν!Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα για το Σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας!