doe olme
ΔΟΕ: Ο κλάδος θα συνεχίσει να δίνει δυναμικά τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου μέχρι την τελική νίκη

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε συνεδριάσεις και σε καμία ενέργεια για την υλοποίηση της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, της Υ.Α. 108906/ΓΔ4/10-9-2021, πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου, η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία τονίζει ότι η απεργία-αποχή που κήρυξε συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου και οι ενέργειές που θα ακολουθήσουν πρόκειται να ανακοινωθούν αμέσως μετά. 

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί μια λαμπρή στιγμή στην ιστορική πορεία του Κλάδου. Με ποσοστά συμμετοχής πάνω από 70% και με μια μεγαλειώδη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό και την αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης.

Η πορεία ξεκίνησε από το Εφετείο της Αθήνας όπου η δικαιοσύνη δέχτηκε καίρια χτυπήματα από τις παρεμβάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. Κουρελιάστηκαν η αρχή του φυσικού δικαστή, η αρχή της αμεροληψίας και η αρχή της δημοσιότητας προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση της Υπουργού Παιδείας να «τρέξουν» άμεσα όλες οι διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης δίχως κανένα σεβασμό σε στοιχειώδεις κανόνες δικαίου.

Ο κλάδος θα συνεχίσει να δίνει δυναμικά τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου μέχρι την τελική νίκη.

Η απόφαση του Εφετείου αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε συνεδριάσεις και σε καμία ενέργεια για την υλοποίηση της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, της Υ.Α. 108906/ΓΔ4/10-9-2021, πριν την ανακοίνωση της απόφασης και τις ενέργειές μας που θα ακολουθήσουν και πρόκειται να ανακοινωθούν αμέσως μετά. 

Τονίζουμε ότι η απεργία αποχή που κήρυξε η Δ.Ο.Ε. συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

voucher δυπα 2026
Voucher ΔΥΠΑ 750€: Άνοιξε η πλατφόρμα – Αγώνας δρόμου για το επίδομα
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο νέο Voucher της ΔΥΠΑ 750€ για εργαζόμενους φοιτητές και πτυχιούχους - Αναλυτικά η διαδικασία στο ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ
Voucher ΔΥΠΑ 750€: Άνοιξε η πλατφόρμα – Αγώνας δρόμου για το επίδομα
δουκας
Χάρης Δούκας: «"Φύρδην μίγδην" η διεύρυνση στο ΠΑΣΟΚ - Παίρνουμε στελέχη από το τσουβάλι»
«Φτάσαμε στο σημείο να ανακοινώνουμε Πελεγρίνη» - Πυρά κατά της διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων
Χάρης Δούκας: «"Φύρδην μίγδην" η διεύρυνση στο ΠΑΣΟΚ - Παίρνουμε στελέχη από το τσουβάλι»
σούπερ μάρκετ
Επιστροφή στα «μέτρα ενεργειακής κρίσης» λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Η κυβερνητική στρατηγική φαίνεται πως θα ακολουθήσει την πεπατημένη της περιόδου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Στόχος είναι η δημιουργία ενός...
Επιστροφή στα «μέτρα ενεργειακής κρίσης» λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή