kke
Τεράστιες ευθύνες έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, που έφερε στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο εν μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων, σχολιάζει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ σχολιάζει την κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενάντια στην αυριανή απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την ψήφιση του Νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει τεράστιες ευθύνες που έφερε στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο, σε περίοδο και σε μέρα που διεξάγονται πανελλαδικές εξετάσεις.

Επιπλέον, το ΚΚΕ τονίζει πως οι εκπαιδευτικοί, όλη αυτή την περίοδο, απέδειξαν στην πράξη την ευθύνη τους απέναντι στους μαθητές και τους γονείς τους, όταν η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, κρατώντας τα κλειστά, όπως και κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αυτήν την ευθύνη θα αποδείξουν οι εκπαιδευτικοί και αύριο 16 Ιούνη, μέρα πανελλαδικής απεργίας και ταυτόχρονα μέρα πανελλαδικών εξετάσεων. Οι εκπαιδευτικοί στα εξεταστικά κέντρα και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται με τις εξετάσεις, τα συλλογικά όργανα όλων των εργαζομένων γνωρίζουν πώς να προστατέψουν τον αγώνα τους και να χτίσουν τείχος στις συκοφαντίες και στην επιχείρηση καταστολής και απροκάλυπτων κυβερνητικών-δικαστικών παρεμβάσεων κατά της αυριανής απεργίας, καταλήγει το ΚΚΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Παραστρατίδης
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Θα συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις σχολών που οδηγούν στην αποψίλωση περιοχών από κρίσιμες δημόσιες δομές κατάρτισης;»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2025–2026 – Αναλυτικές οδηγίες και ημερομηνίες υποβολής
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
iep
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
Το “The Lyceum Project 2025” ανοίγει διάλογο για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα