Kαθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Bάνα Παπαευαγγέλου
Με αύξηση των test κυρίως σε εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές, ειδικά του Λυκείου, θα πρέπει ανοίξουν τα σχολεία, υπογραμμίζει η Βάνα Παπαευαγγέλου - Τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες έως τις 29 Μαρτίου

Άνοιγμα σχολείων: Με αύξηση των test κυρίως σε εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές, ειδικά του Λυκείου, θα πρέπει ανοίξουν τα σχολεία, τονίζει η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας παράλληλα ότι έως τώρα δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση.

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για την εξέλιξη του κορονοϊού, η κα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι οι ειδικοί έλαβαν υπόψιν το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, η μεγάλη διασπορά, η αυξημένη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων και η πίεση στο εθνικό σύστημα Υγείας.

Τα παιδιά, σύμφωνα με την κα Παπαευγγέλου, δεν αυξάνουν το επιδημιολογικό φορτίο, αλλά σαφώς ακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας.

Επιπλέον, η κα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση αν θα ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά Σχολεία ή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όμως αυτό που συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής είναι ο τρόπος που θα ανοίξουν.

Επιπλέον, την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων απασχολεί το γεγονός ότι τα Λύκεια έχουν παραμείνει κλειστά πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες βαθμίδες, συνολικά 5,5 με 6 μήνες από την αρχή της πανδημίας, το 2020.

Κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα έως τις 29 Μαρτίου

Λίγο νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την Ελλάδα από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Τα μαθήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες θα διεξάγονται με τηλεκπαίδευση.

Τα ειδικά σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν διά ζώσης σε όλη τη χώρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PANELLINIES
Πανελλήνιες 2025: Τι ρόλο παίζει η διατροφή στην απόδοση των υποψηφίων
Η σωστή διατροφή αποτελεί κλειδί για τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τη διαχείριση του άγχους στη διάρκεια των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2025: Τι ρόλο παίζει η διατροφή στην απόδοση των υποψηφίων
βιβλία
Τι σημαίνει "ντιλετάντης" και ποιον χαρακτηρίζει αυτή η σπάνια λέξη;
Μια ιταλική λέξη που μπήκε στην ελληνική γλώσσα για να περιγράψει τον ερασιτέχνη της τέχνης και της λογοτεχνίας – Συνδέεται με την ανώτερη τάξη και...
Τι σημαίνει "ντιλετάντης" και ποιον χαρακτηρίζει αυτή η σπάνια λέξη;