xardalias
Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα για δύο εβδομάδες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Μάθημα με τηλεκπαίδευση - Ανοιχτά τα ειδικά σχολεία

Κλειστά σχολεία: Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορονοϊό.

Τα μαθήματα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες θα διεξάγονται με τηλεκπαίδευση.

Τα ειδικά σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν διά ζώσης σε όλη τη χώρα.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα του lockdown, όπως και σήμερα. Κανονικά επίσης θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Παπαευαγγέλου: Άνοιγμα σχολείων μόνο με αύξηση των test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, υπογραμμίζει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι τα σχολεία θα πρέπει ανοίξουν με αύξηση των test κυρίως των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητώνειδικά του Λυκείου.

Τα παιδιά, σύμφωνα με την κα Παπαευγγέλου, δεν αυξάνουν το επιδημιολογικό φορτίο, αλλά σαφώς ακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας.

Επιπλέον, η κα Παπαευαγγέλου δήλωσε ότι δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση αν θα ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά Σχολεία ή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όμως αυτό που συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής είναι ο τρόπος που θα ανοίξουν.

Επιπλέον, την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων απασχολεί το γεγονός ότι τα Λύκεια έχουν παραμείνει κλειστά πολύ περισσότερο από τις υπόλοιπες βαθμίδες, συνολικά 5,5 με 6 μήνες από την αρχή της πανδημίας, το 2020.

Κεραμέως: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων

sxoleio lockdown

Η νέα εισήγηση των ειδικών δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Ήδη από χθες η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα σχολείων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, προσθέτοντας πως οι παρούσες υγειονομικές συνθήκες απομακρύνουν την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ επέρριψε ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων σε όσους καλούν και συμμετέχουν στις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα. 

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, η υπουργός απάντησε πως υπάρχουν «διαφορετικά σενάρια για όλες τις εναλλακτικές. Θυμίζω ότι και πέρυσι έγινε μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους μέχρι τέλος Ιουνίου, κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί φέτος. Επειδή ακούω διάφορα για Ιούλιο να πω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συζήτηση για Ιούλιο. Τα σχέδια αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν ένα ενδεχόμενο να παραταθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εντός Ιουνίου η χρονική χρονιά.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, η τηλεκπαίδευση προχωράει κανονικότατα, προχωράει η ύλη, η ύλη  μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη καλυφθεί. Θυμίζω ότι στην Γ Λυκείου που ετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις αρκετά νωρίς μειώσαμε σημαντικά την εξεταστέα ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις» είπε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enisxitiki7122018.jpg
Ενισχυτική Διδασκαλία: Στήριξη σε περίπου 10.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
4.273 τμήματα σε όλη τη χώρα για το 2025-2026 – 374 Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης και ενισχυμένη παρουσία αναπληρωτών
Ενισχυτική Διδασκαλία: Στήριξη σε περίπου 10.000 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
απθ
Τέμπη – ΑΠΘ: Κερασιά μνήμης για τους 13 φοιτητές και 500 νέα δέντρα στο campus
Δήμος Θεσσαλονίκης και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ενώνουν περιβαλλοντική ανάπλαση και συμβολισμό τιμής στα θύματα της τραγωδίας
Τέμπη – ΑΠΘ: Κερασιά μνήμης για τους 13 φοιτητές και 500 νέα δέντρα στο campus
γραφεια
Τέμπη: Καταγγελία για επέμβαση ΜΑΤ σε γραφεία ΝΚΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και KA (Βίντεο)
Δημοσιεύουμε καταγγελία για απρόκλητη αστυνομική επιχείρηση σε γραφεία πολιτικών οργανώσεων και εφημερίδας.
Τέμπη: Καταγγελία για επέμβαση ΜΑΤ σε γραφεία ΝΚΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και KA (Βίντεο)