Εκπαιδευτικοί: Τέσσερα κρούσματα στους Λειψούς
Τέσσερις εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στους Λειψούς - Ο δήμαρχος καλεί τους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο νησί των Λειψών, καθώς εντοπίστηκαν 10 κρούσματα κορονοϊού, ανάμεσά τους τέσσερις εκπαιδευτικοί.

Ο δήμαρχος, Φώτης Μάγγος, δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ότι τα δέκα άτομα ήρθαν στο νησί την προηγούμενη εβδομάδα. Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του Δήμου καλεί τους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σε rapid test που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είναι θετικοί και μπήκαν αμέσως σε καραντίνα. Ο Φώτης Μάγγος ανέφερε, επίσης, ότι τα παραπάνω άτομα θα ελεγχθούν και με μοριακό έλεγχο προκειμένου να υπάρχει βεβαιότητα.

Δείγματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο της Λέρου για τον έλεγχο.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Η δημοτική αρχή Λειψών εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

«Λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων Covid-19 στο νησί μας, τις τελευταίες μέρες, ανακοινώνουμε τα παρακάτω:

1) Αυστηρή τήρηση των μέτρων απ’ όλους ανεξαιρέτως στο ακέραιο,

2) Προληπτική παραμονή σε καραντίνα όσων ταξίδεψαν πρόσφατα ή ήρθαν σε οποιαδήποτε επαφή με τα 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα, μέχρι να κάνουν το τεστ και οι ίδιοι,

3) Το δημοτικό κατάστημα και το ΚΕΠ θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό,

4) Οι γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο,

5) Στους 10 συμπολίτες μας που βγήκαν θετικοί θα ληφθούν εκ νέου δείγματα προκειμένου να γίνει μοριακός έλεγχος από δημόσιο νοσοκομείο που διαθέτει τον εξοπλισμό.

Στην περίπτωση που θα επιβεβαιωθούν, προγραμματίζεται μαζικός έλεγχος των κατοίκων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Τα παραπάνω ισχύουν μέχρι νεωτέρας».

Ανησυχούν οι ειδικοί

Την ανησυχία του εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο Open, λέγοντας ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι η χρονική στιγμή που ανοίγουν τα σχολεία, αν και όπως ανέφερε, δεν έχει πλέον σημασία εφόσον η απόφαση για το άνοιγμά τους έχει παρθεί.

«Οι γονείς θα πρέπει να μην το δουν σαν μια ευκαιρία να συναντηθούν οι γονείς των παιδιών που αναπτύσσουν και φιλικές σχέσεις μεταξύ τους, να μην συναντιούνται το πρωί ή το μεσημέρι να πιουν καφέ η να συζητούν, γιατί ειδικά την ώρα που κάνουμε διάλειμμα ή πίνουμε καφέ, κατεβαίνουν οι μάσκες και εκεί υπάρχει διάδοση του κορονοϊού», δήλωσε.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών υπογράμμισε ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί αν το παιδί τους παρουσιάσει το παραμικρό σύμπτωμα, δεν θα πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο, αλλά θα πρέπει να αναζητηθεί η βοήθεια του παιδιάτρου άμεσα.

Ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου και προσέθεσε ότι θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα.

Επιπλέον, επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν λίγα και αργά βήματα. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα επόμενα βήματα» είπε.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι από τα μέχρι τώρα δεδομένα, την επόμενη βδομάδα θα έχουμε αυξημένα κρούσματα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεμάτο αμφιθέατρο με φοιτητές σε Πανεπιστήμιο
Σε «ομηρία» 400.000 απόφοιτοι ΤΕΙ: Η αέναη συζήτηση για την αντιστοίχιση των πτυχίων
Η αντιστοίχιση των πτυχίων ΤΕΙ δεν είναι μια στενή συντεχνιακή απαίτηση. Είναι ζήτημα θεσμικής συνέπειας. Το ίδιο το κράτος δημιούργησε τα ΤΕΙ, τα...
Σε «ομηρία» 400.000 απόφοιτοι ΤΕΙ: Η αέναη συζήτηση για την αντιστοίχιση των πτυχίων
αποφοιτηση
Όταν το πτυχίο γίνεται μήνυμα στον ουρανό: Η αποφοίτηση ως στιγμή μνήμης, απώλειας και νέας αρχής
Το μπαλόνι που ανεβαίνει στον ουρανό δεν είναι μόνο ένα μήνυμα. Είναι μια εικόνα μετάβασης. Από το «ήμουν φοιτητής» στο «γίνομαι κάτι άλλο». Από το...
Όταν το πτυχίο γίνεται μήνυμα στον ουρανό: Η αποφοίτηση ως στιγμή μνήμης, απώλειας και νέας αρχής
κεριά εκκλησίας σε μαύρο φόντο
Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Μιαουδάκης
Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα της Σητείας για την απώλεια του επί σειρά ετών δασκάλου και πρώην προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών
Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Μιαουδάκης