Επίθεση σε σύζυγο εκπαιδευτικού που βιντεοσκοπούσε το δήμαρχο Α. Σάμου να προπηλακίζει πρόσφυγες
Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Σάμου, η αστυνομία προσήγαγε πολίτες που βιντεοσκοπούσαν τα όσα συνέβησαν, ενώ μια δημοσιογραφική κάμερα βρέθηκε στο έδαφος

Καταγγελία για τον προπηλακισμό και την εξύβριση σε βάρος προσφύγων από το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου δημοσιεύει η ΕΛΜΕ του νησιού.

Όπως μάλιστα καταγγέλλεται, σύζυγος εκπαιδευτικού που προσπάθησε να βιντεοσκοπήσει τα όσα διαδραματίζονταν «δέχθηκε την επίθεση δύο παρευρισκόμενων, οι οποίοι της απέσπασαν και πέταξαν το κινητό, την έπιασαν από το λαιμό, την έσπρωξαν και τελικά την εκδίωξαν από τον χώρο και όλα αυτά παρουσία της αστυνομίας».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Σάμου, όταν η ίδια πήγε στο αστυνομικό τμήμα για το συμβάν «οι αστυνομικοί την εκδίωξαν και πάλι, νουθετώντας την έμμεσα "να μην είναι με τους πρόσφυγες" και δηλώνοντας άγνοια για το κινητό της».

Όμως, «και άλλα άτομα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα επειδή απλώς βιντεοσκοπούσαν τα δρώμενα, οι αστυνομικοί αφαιρούσαν κινητά από πολίτες που βιντεοσκοπούσαν και τουλάχιστον μια δημοσιογραφική κάμερα βρέθηκε στο έδαφος».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, εξύβρισε και έσπρωξε πρόσφυγες στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ, την Τρίτη, φωνάζοντας «go, γα@@@ου, φύγε!». Περισσότερα Εδώ

Η ΕΛΜΕ Σάμου υπογραμμίζει:

«Οι τραμπουκισμοί, οι ακρότητες και τα ρατσιστικά ξεσπάσματα βρίσκουν απέναντί τους τους εκπαιδευτικούς της Σάμου». «Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών στην ελεύθερη μετακίνηση, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη δουλειά και στη ζωή».

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Σάμου:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου καταγγέλλει την επικίνδυνη στάση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κατά τα γεγονότα της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2019 στην Πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο που οδήγησαν στην αναίτια άσκηση βίας ενάντια σε πολλούς παρευρισκόμενους, μεταξύ αυτών και σε σύζυγο συναδέλφου, με την ανοχή και τη συγκάλυψη της αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου εμφανίζεται σε βίντεο που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο να αναλαμβάνει ρόλο σερίφη στην άγρια Δύση, και να αυτοδικεί καθυβρίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες (ο ένας εξ αυτών με πατερίτσα) και να τους εκδιώκει από την πλατεία, σαν να είναι ιδιοκτησία του, επειδή ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, ενώ στην έξαρσή του καταφέρεται και εναντίον παρευρισκόμενης που απλώς δηλώνει τουρίστρια (στην κατά τα άλλα τουριστική Σάμο).

Το κάλεσμά του σε αυτοδικία: «πλέον θα αρχίσουμε να αναλαμβάνουμε εμείς, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους» αλλά κυρίως το έμπρακτο παράδειγμα του «πρώτου πολίτη της πόλης» βρήκε γρήγορα ανταπόκριση.

Σύζυγος συναδέλφου που βρισκόταν στην πλατεία και επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει τα όσα διαδραματίζονταν δέχθηκε την επίθεση δύο παρευρισκόμενων, οι οποίοι της απέσπασαν και πέταξαν το κινητό, την έπιασαν από το λαιμό, την έσπρωξαν και τελικά την εκδίωξαν από τον χώρο και όλα αυτά παρουσία της αστυνομίας.

Το θύμα μετά από λίγη ώρα θέλησε να βρει το δίκιο του (και το κινητό του) στο αστυνομικό τμήμα όπου οι αστυνομικοί την εκδίωξαν και πάλι, νουθετώντας την έμμεσα «να μην είναι με τους πρόσφυγες» και δηλώνοντας άγνοια για το κινητό της (το οποίο με τη συνδρομή της τεχνολογίας αποδείχτηκε ότι ήταν πράγματι στο αστυνομικό τμήμα και της παραδόθηκε μετά από δεύτερη επίσκεψή της).

Παράλληλα, και άλλα άτομα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα επειδή απλώς βιντεοσκοπούσαν τα δρώμενα, οι αστυνομικοί αφαιρούσαν κινητά από πολίτες που βιντεοσκοπούσαν και τουλάχιστον μια δημοσιογραφική κάμερα βρέθηκε στο έδαφος.

Οι τραμπουκισμοί, οι ακρότητες και τα ρατσιστικά ξεσπάσματα βρίσκουν απέναντί τους τους εκπαιδευτικούς της Σάμου, ιδιαίτερα όταν στοχεύουν σε ξεριζωμένους και κατατρεγμένους, σε αδύναμους, σε ανθρώπους που παλεύουν για ζωή και δικαιώματα.

Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών στην ελεύθερη μετακίνηση, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη δουλειά και στη ζωή! Είναι σύμμαχοι μας στον κοινό αγώνα για δουλειά και ζωή, στην πάλη ενάντια στους εμπρηστές των πολέμων.

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Ζάκυνθος: Σχολικά είδη μοίρασε στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου η Εθελοντική Ομάδα
Ζάκυνθος: Σχολικά είδη μοίρασε στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου η Εθελοντική Ομάδα
Μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για τη νέα χρονιά πραγματοποίησε η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου(ΕΘΟΖ), η οποία μοίρασε σχολικά είδη στους μαθητές του...
Ζάκυνθος: Σχολικά είδη μοίρασε στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου η Εθελοντική Ομάδα
Συνήγορος του Πολίτη: Αναχρονιστική η κατάσταση στην Ελλάδα ως προς την μεταχείριση ανήλικων θυμάτων κακοποίησης
Συνήγορος του Πολίτη: Αναχρονιστική η κατάσταση στην Ελλάδα ως προς την μεταχείριση ανήλικων θυμάτων κακοποίησης
Το alfavita.gr παρουσιάζει το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, που αφορά στη μη λειτουργία μιας πολύτιμης δομής ("Τα Σπίτια του Παιδιού") για την...
Συνήγορος του Πολίτη: Αναχρονιστική η κατάσταση στην Ελλάδα ως προς την μεταχείριση ανήλικων θυμάτων κακοποίησης
«Σε καραντίνα όλοι οι μαθητές αλλά τα σχολεία άνοιξαν δίχως ενοχές»
«Σε καραντίνα όλοι οι μαθητές αλλά τα σχολεία άνοιξαν δίχως ενοχές»
«Έξι μήνες δεν ήταν αρκετοί για να μας εξασφαλίσει το υπουργείο τις απαραίτητες υγειονομικές συνθήκες και ως επακόλουθο την ασφαλή...
«Σε καραντίνα όλοι οι μαθητές αλλά τα σχολεία άνοιξαν δίχως ενοχές»