dimarxos samou prosfyges
Ύβρεις και σπρωξίματα κατά προσφύγων από το Γιώργο Στάντζο

«Go! Go now! Go, γα@@@ου, φύγε! Φύγετε όλοι από εδώ, τώρα!». Με αυτές τις εκφράσεις και με σπρωξίματα σε βάρος των προσφύγων ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, άρχισε να διώχνει πρόσφυγες από την κεντρική πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ της Σάμου.

Στο βίντεο, που καταγράφηκε από την τοπική ιστοσελίδα Samos 24, ο δήμαρχος ακούγεται να χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να απευθυνόμενος σε έναν από τους πρόσφυγες, ενώ φαίνεται να τον σπρώχνει με τα χέρια του, ζητώντας του να αποχωρήσει από την πλατεία.

«Ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας. Τους απομάκρυνε η Αστυνομία. Πλέον θα αναλάβουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Θέλουμε λύση αυτήν τη στιγμή. Να φύγουν από το νησί! Τέλος! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τέλος!».

Ο δήμαρχος παράλληλα έδειξε έναν από τους αλληλέγγυους που συνόδευαν τους πρόσφυγες, λέγοντας πως είναι αυτός που μεταφράζει τις ανακοινώσεις στα αραβικά, ενώ νωρίτερα ο ίδιος και μια συνεργάτιδά του είχαν έντονο διάλογο με μια γυναίκα που δήλωνε τουρίστρια.

Δείτε το βίντεο:

Εικόνα: samos24.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

megaphone_ntountouka_ekpaideytikoi_kinitopoiseis.jpg
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο Βόρειο Αιγαίο για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών στην Τρίπολη
ΣΕΠΕ Λέσβου καλεί σε αλληλεγγύη προς τις διωκόμενες εκπαιδευτικούς
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο Βόρειο Αιγαίο για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών στην Τρίπολη