Το ΙΚΥ για 2η συνεχή χρονιά στον Spoudase Festival στη Τεχνόπολη
Spoudase Festival: Η γιορτή - θεσμός της εκπαίδευσης με είσοδο Δωρέαν και ελεύθερη συμμετοχή σε όλα τα δρώμενα

Με ιδιαίτερη τιμή υποδεχόμαστε το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) για δεύτερη συνεχή χρονιά στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό εκθεσιακό γεγονός για την δημόσια Εκπαίδευση και όλες τις βαθμίδες στις 19 και 20 Μαϊου στη Τεχνόπολη στο Γκάζι

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα προγράμματα του Ιδρύματος, τις υποτροφίες του και τις δραστηριότητές του απο τους ίδιους τους εκπροσώπους του στο περίπτερο (info-point) του ΙΚΥ εντός του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ που φιλοξενεί δημόσια σχολία, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Μεταπτυχιακά Προγράμματα, τμήματα και φορείς της ιδιωτικής Εκπαίδευσης και άλλους επιμορφωτικούς φορείς με είσοδο δωρεάν και ελεύθερη συμμετοχή σε όλες τις σεμιναριακές διαδικασίες, υποδέχεται τον οργανισμό που έχει συμβάλλει όσο λίγοι στην δημόσια εκπαίδευση της χώρας.

Εδώ να τονίσουμε πως το 2ο Spoudase Festival τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα με το ΙΚΥ συμμετέχουν ανάμεσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η ΑΣΠΑΙΤΕ, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, και πολλά άλλα Ιδρύματα, τμήματα, σχολές

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΙΚΥ ΣΤΟ SPOUDASE 2017

Λίγα λόγια για το ίδρυμα

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50, προκειμένου να συμβάλει στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου για την οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάταξη της χώρας, η οποία είχε βγει βαριά πληγωμένη από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και τον εθνικό διχασμό. Μέσω των υποτροφιών του Ι.Κ.Υ. σπούδασαν και διακρίθηκαν στον τομέα τους ένα πλήθος σύγχρονων επιστημόνων και καλλιτεχνών. 

Το Ι.Κ.Υ., παρά τα ισχυρά μέτρα δημοσιονομικού περιορισμού,  συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στους νέους στοχεύοντας στην ενδυνάμωση τόσο του ερευνητικού και επιστημονικού δυναμικού της χώρας, όσο και του καλλιτεχνικού.  Ειδικότερα, κατά την τελευταία διετία ο αριθμός των υποτροφιών αυξήθηκε σημαντικά, μετά από μια περίοδο περιορισμού αυτών, καλύπτοντας μια ευρεία ομάδα υποψηφίων υποτρόφων (μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί ερευνητές), με αιχμή του δόρατος τη χορήγηση κατά το ακαδ. έτος 2016-2017 περίπου τεσσάρων χιλιάδων υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές, που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες.


Έλα και θα γίνεις σοφότερος


Ο ρόλος του Ι.Κ.Υ. δεν εξαντλείται στο να προσφέρει υποτροφίες. Οι συνεργασίες του Ι.Κ.Υ. με κοινωνικούς φορείς, ιδρύματα και επιχειρήσεις, εξάγοντας αλλά και εισάγοντας γνώσεις και εμπειρία, το αναδεικνύουν ως σημαντικό φορέα κοινωνικής ενίσχυσης και ανάπτυξης. Λόγω δε του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που παρέχει, το Υπουργείο του εμπιστεύτηκε  την υλοποίηση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν την εκπαίδευση, την κατάρτιση  και τη δια βίου μάθηση, όπως το SOCRATES, το LLP και το ERASMUS+. 

Στο πλαίσιο αυτό, το Ι.Κ.Υ. έχει πιστοποιηθεί για τη διοίκησή του και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει με ISO 9001:2008 και EFQM “Recognized for excellence”.

          Με οδηγό τη συνεχή βελτίωση και την ανάπτυξη, παρά τις ακραία αντίξοες τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, το Ι.Κ.Υ. κατορθώνει να εξελίσσεται, να εκσυγχρονίζεται, να οραματίζεται και να συμβάλλει σ’ ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία και ειδικότερα για τους νέους, σχεδιάζοντας και χορηγώντας εξειδικευμένες υποτροφίες.

Στόχος του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ είναι όλοι οι νέοι να έχουν πρόσβαση σε υποτροφίες σπουδών και έρευνας, στο πλαίσιο των υφιστάμενων πόρων, αλλά παράλληλα να ενισχύονται οι ομάδες νέων,  που είτε διακρίνονται για τις επιδόσεις τους, είτε ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά ομάδες.
Πληροφορίες για τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών βρίσκονται στον ιστότοπο του Ιδρύματος www.iky.gr. 

best of network

σχετικά άρθρα

Κρεμάστηκε αφού τον κατήγγειλε η γυναίκα του για ασέλγεια σε βάρος της κόρης της
Κρεμάστηκε αφού τον κατήγγειλε η γυναίκα του για ασέλγεια σε βάρος της κόρης της
Μία ακόμη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου - Είχε προειδοποιήσει ότι θα αυτοκτονούσε ο 53χρονος - Το μήνυμα που άφησε
Κρεμάστηκε αφού τον κατήγγειλε η γυναίκα του για ασέλγεια σε βάρος της κόρης της