Thumbnail
Συνεχής Ενημέρωση

Ο καμικάζι βομβιστής, που επιτέθηκε χθες, Σάββατο, σε γαμήλια γιορτή στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 51 άνθρωποι, ήταν ένα παιδί ηλικίας 12 έως 14 ετών, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας πως το παιδί είτε πυροδότησε μόνο του τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο είτε αυτά πυροδοτήθηκαν από απόσταση.

Σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ερντογάν επιβεβαίωσε πως 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη και 69 είναι τραυματίες.

Δεκαεπτά από τους τραυματίες έχουν τραυματισθεί "βαριά", δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο κυβερνήτης Αλί Γερλίκαγια μίλησε για μια «ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια», που πιθανόν διαπράχθηκε από βομβιστή-καμικάζι, στην πόλη η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

 «Καταδικάζουμε τους άπιστους που οργάνωσαν και διέπραξαν αυτή την επίθεση», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη σε ανακοίνωσή του.

Ο Μεμέτ Ερντογάν, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος διέπραξε την επίθεση και σημείωσε πως υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» να επρόκειτο για ενέργεια βομβιστή-καμικάζι. Ο Ερντογάν εκτίμησε ότι μπορεί να πρόκειται για ενέργεια είτε της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ή του αυτονομιστικού ένοπλου κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Ένας αξιωματούχος επισήμανε από την πλευρά του ότι «με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η τελετή γινόταν σε ανοιχτό χώρο» σε μια συνοικία της Γκαζιάντεπ όπου είναι έντονο το κουρδικό στοιχείο, γεγονός που ενισχύει την υπόθεση της επίθεσης τζιχαντιστών.

Αρκετοί Κούρδοι ήταν παρόντες στον γάμο, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά. «Πολλοί Κούρδοι έχασαν τη ζωή τους», ανέφερε το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο εκπροσωπεί τη μειονότητα στο κοινοβούλιο, καταδικάζοντας την επίθεση μεε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σε μέσα ενημέρωσης.

"Η γιορτή πλησίαζε στο τέλος της και τότε ακούστηκε μία τεράστια έκρηξη ενώ οι άνθρωποι χόρευαν", λέει ο 25χρονος Veli Can, σύμφωνα με το rt.com, που επικαλείται το Reuters.

"Υπήρχε αίμα και ανθρώπινα μέλη παντού", συμπληρώνει ο ίδιος. Προσοχή, οι πρώτες εικόνες μετά το αιματοκύλισμα είναι σοκαριστικές.

Δείτε παρακάτω συνεχώς νέα οπτικοακουστικά στοιχεία από το σημεία της έκρηξης

PHOTO: Aftermath of bombing in Gaziantep, southern #Turkey. - @Mrs_Acziyet pic.twitter.com/30TUhzPgsa

— Conflict News (@Conflicts) August 20, 2016

Map of Turkey and town of Gaziantep, near Syrian border

 

Gaziantep'teki hain saldırıda çok sayıda can kaybı ve yaralı var. Teröre, teröriste ve destekçisine lanet olsun pic.twitter.com/qzOFRxZN8o

— Hasan Cücük (@HasanCucuk) August 20, 2016

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεα περαμος
Νέα Πέραμος: Τον κρατούσαν αιχμάλωτο 6 μέρες - Δέκα σφαίρες και χαριστική βολή στο κεφάλι
Η ιατροδικαστική έκθεση ανατρέπει το αρχικό σενάριο για τη δολοφονία του 27χρονου
Νέα Πέραμος: Τον κρατούσαν αιχμάλωτο 6 μέρες - Δέκα σφαίρες και χαριστική βολή στο κεφάλι
Μαρινάκης
Π. Μαρινάκης για Δημόσιο: «Θα ξεβολευτούν όσοι παριστάνουν τους υπαλλήλους» (Βίντεο)
«Θέλουμε να κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα η αξιολόγηση στο Δημόσιο» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών...
Π. Μαρινάκης για Δημόσιο: «Θα ξεβολευτούν όσοι παριστάνουν τους υπαλλήλους» (Βίντεο)
pierce
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce»: Η αυθεντική σχολική εμπειρία φοίτησης στις 8 Φεβρουαρίου
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce», την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, από τις 10:30 έως τις 13:30, στο Pierce East Campus
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce»: Η αυθεντική σχολική εμπειρία φοίτησης στις 8 Φεβρουαρίου
Διευθυντές στο Δημόσιο
Δημόσιο: Προϊστάμενοι και διευθυντές με γραπτές εξετάσεις – Όλα όσα αλλάζουν
Σαρωτικές αλλαγές μέσω ΑΣΕΠ στις κρίσεις στελεχών – Έρχονται τεστ δεξιοτήτων, «βινιέτες» και αυτόματη ανανέωση κάθε τριετία
Δημόσιο: Προϊστάμενοι και διευθυντές με γραπτές εξετάσεις – Όλα όσα αλλάζουν