Thumbnail
Γιάννης Σκαρίμπας

 Του Θανάση Τοτόμη

Το Μάρτη του 1937, εβδομήντα εννέα χρόνια πριν, κυκλοφορεί στη Χαλκίδα το λογοτεχνικό περιοδικό "Νεοελληνικά Σημειώματα".

Διευθυντής του, ο μοντερνιστής συγγραφέας Γιάννης Σκαρίμπας, και επιμελητής έκδοσης ο Γιάννης Φλιάσιος.

Το περιοδικό Νεοελληνικά Σημειώματα, είναι μηνιαία έκδοση, ελέγχου κριτικής και μελέτης και κυκλοφόρησε από το Μάρτη του 1937, το πρώτο τεύχος, έως τον Ιούλιο - Αύγουστο 1937, το 5ο τεύχος.

Την εννιαμελή συντακτική επιτροπή του περιοδικού, αποτελούν οι Γρηγόριος Ξενόπουλος, Αντώνης Τραυλαντώνης, Νίκος Παππάς, Γιώργος Κοτζιούλας, Θράσος Καστανάκης, Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, Ηλίας Ζιώγας, Γιάννης Σκαρίμπας, και Πέτρος Ολύμπιος.

Σχετική αναφορά του Λάμπρου Βαρελά, υπάρχει στην έκδοση "Ο Ελληνικός Τύπος 1784 έως σήμερα", του ινστιτούτου νεοελληνικών ερευνών, ΕΙΕ, Αθήνα 2005.

Το 1924 κυκλοφόρησε το λογοτεχνικό περιοδικό " Έφηβος"

Νωρίτερα, στις 20 Ιουλίου 1924, είχε κυκλοφορήσει στη Χαλκίδα το πρώτο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού "Έφηβος". Το περιοδικό κυκλοφόρησε έως τις 21 Σεπτέμβρη 1924, με το 4ο & 5ο τεύχος.

Σημειώνεται ότι ο συγγραφέας της γενιάς του "30, έφυγε από τη ζωή 32 χρόνια πριν, στις 21 Γενάρη 1984.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διέγραψαν από σχολικό βιβλίο την λέξη Ιντιφάντα: Η "ουδετερότητα" που δεν είναι ουδέτερη

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεοελληνική γλώσσα γ γυμνασίου
Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Σχετικά με την απόσυρση από το Υπουργείο Παιδείας κειμένου μου με αναφορά στην Ιντιφάντα από το βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου.
“Μια Γενιά που της Έκλεψαν το Χαμόγελο” σχόλιο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου για το κείμενο του που αφαιρέθηκε από το βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου
Πέτρος Παπακωνσταντίνου: Σχετικά με την απόσυρση από το Υπουργείο Παιδείας κειμένου μου με αναφορά στην Ιντιφάντα από το βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου.
αυτοκίνητο
Αυστηρά πρόστιμα για αντικοινωνικό παρκάρισμα: Τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ
Η παράνομη στάθμευση στους ελληνικούς δρόμους παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας, επηρεάζοντας την ασφάλεια, την...
Αυστηρά πρόστιμα για αντικοινωνικό παρκάρισμα: Τι προβλέπει ο νέος ΚΟΚ
almpert_ainstain_1432019_803.jpg
«Το ψάρι που δεν σκαρφάλωσε ποτέ»: Τι μας μαθαίνει μια ψεύτικη φράση του Αϊνστάιν για την εκπαίδευση
Αϊνστάιν, ψάρι και εκπαίδευση: Τι μας λέει αυτή η ενδιαφέρουσα σύγκριση;
«Το ψάρι που δεν σκαρφάλωσε ποτέ»: Τι μας μαθαίνει μια ψεύτικη φράση του Αϊνστάιν για την εκπαίδευση