Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος στη Ρουμανία, που στοίχισε τη ζωή σε επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ η ελληνική πρεσβεία στη Ρουμανία κινητοποιείται για τον επαναπατρισμό των σορών και την ασφαλή επιστροφή των τραυματιών.
Η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Ρουμανία, Λίλη Γραμματίκα, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια οι 7 σοροί να φτάσουν στην Ελλάδα «ακόμη και αύριο», καθώς οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.
Όσον αφορά τους τρεις τραυματίες, η ίδια τόνισε ότι βρίσκονται σε σταθερή και καλή κατάσταση. Ο ένας νοσηλεύεται στο νευροχειρουργικό τμήμα με μικρή επιφανειακή αιμορραγία, διατηρεί πλήρη συνείδηση και επικοινωνεί με το περιβάλλον. Ο δεύτερος νοσηλεύεται στο ορθοπεδικό, με μικρά κατάγματα στη λεκάνη, επίσης σε καλή κατάσταση, ενώ ο τρίτος, πολυτραυματίας, εμφανίζει καλές νευρολογικές ενδείξεις και η κατάστασή του έχει βελτιωθεί σε σχέση με χθες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ελευσίνα βρίσκεται σε ετοιμότητα C-130, έτοιμο να μεταφέρει τους τρεις τραυματίες στη Ρουμανία και να τους επαναπατρίσει στην Ελλάδα. Ο ένας από τους τραυματίες αναμένεται να χρειαστεί περαιτέρω νοσηλεία και ενδέχεται να παραμείνει για μερικές μέρες στο νοσοκομείο.
Η επιστροφή των θυμάτων και των τραυματιών στις οικογένειές τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κλείνοντας ένα ακόμη τραγικό κεφάλαιο για την ελληνική οπαδική κοινότητα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom