Thumbnail
εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω

Από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από το Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω, η 3η διεθνική συνάντηση του προγράμματος “Participative culture: the way to be a European active citizen” , ACTCITY το οποίο διενεργείται στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ2/Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων του ERASMUS+ και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το “Participative culture: the way to be a European active citizen” , ACTCITY είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 8 ευρωπαϊκές χώρες ( Ρουμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Λιθουανία, Τουρκία και Ελλάδα ) και συντονίζεται από το σχολείο της Ρουμανίας.

Το Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω διοργάνωσε και φιλοξένησε άψογα τη συνάντηση.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους οι 21 συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του Εσπερινού Λυκείου Αιγάλεω κ. Δημόπουλο Παρασκευά, την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Γιασουρίδου Στέλλα και καθηγητές του σχολείου, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του Αιγάλεω.

Ο Δήμαρχος κ. Μπίρμπας Δημήτριος, αφού τους καλωσόρισε θερμά, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην διεξαγωγή του προγράμματος, υποσχέθηκε την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και τους δώρισε αναμνηστικά με το έμβλημα του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής τους οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην Αθήνα και επισκεφτήκαν το βράχο της Ακρόπολης. Επισκέφθηκαν επίσης το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου.

Κατά γενική ομολογία το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν εξαιρετικό.

Εξαιρετικό ήταν επίσης και το ενδιαφέρων που έδειξαν για την μεταξύ τους συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να σχεδιάσουν λεπτομερειακά τις δραστηριότητες του δεύτερου χρόνου του έργου, να προτείνουν λύσεις για συγκεκριμένα προβλήματα και να αξιολογήσουν συνολικά τη μέχρι τώρα πορεία του project.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος ορίστηκε για τις 20 με 25 Μαρτίου 2017 στο Βίλνιους της Λιθουανίας, με συμμετοχή καθηγητών και μαθητών από κάθε χώρα.

Το Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος.

  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ - Ξεκινήστε πιο γρήγορα απ'όλους στο goLearn - ΑΜΕΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - Επιλέξτε το με λιγα κλικ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μητσοτάκης: Μας συγκλονίζει όλους η ξαφνική και τόσο άδικη απώλεια της Λένας Σαμαρά
Κάθε λέξη αποδεικνύεται μικρή και αδύναμη μπροστά στο μέγεθος ενός τέτοιου πένθους, τόνισε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης: Μας συγκλονίζει όλους η ξαφνική και τόσο άδικη απώλεια της Λένας Σαμαρά
ντανταδες
Γιαγιάδες και παππούδες μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα για τη φροντίδα των εγγονιών τους: Βήμα-βήμα η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα
«Νταντάδες της Γειτονιάς» σε όλη τη χώρα: Πώς γιαγιάδες και παππούδες μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα για τη φροντίδα των εγγονιών τους
Γιαγιάδες και παππούδες μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα για τη φροντίδα των εγγονιών τους: Βήμα-βήμα η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα
paidi-epidoma-opeka.jpg
Ποιες μητέρες δικαιούνται επίδομα μέχρι 1000 ευρώ - Πως να κάνετε την αιτήση
Όλες οι προϋποθέσεις και η διαδικασία βήμα-βήμα για την αίτηση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε καταβάλλεται το ποσό
Ποιες μητέρες δικαιούνται επίδομα μέχρι 1000 ευρώ - Πως να κάνετε την αιτήση