Για αυτή την εναλλακτική γέμιση, θα χρειαστείτε:
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
500 γρ. ρικότα
1 κρεμμύδι και 1-2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Σοτάρετε τα μανιτάρια με το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να χάσουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Ανακατέψτε τα με τη ρικότα και τα μπαχαρικά για μια πλούσια αλλά ανάλαφρη γέμιση.
Αν θέλετε να αποφύγετε τα έτοιμα ζυμαρικά, μπορείτε εύκολα να ετοιμάσετε τα δικά σας:
Υλικά:
1 αυγό
125 ml γάλα
60 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο, λεπτό μείγμα. Ψήστε το κάθε φύλλο σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα. Θα έχετε έτοιμα 6 φύλλα για γέμισμα.
Για να αναδείξετε το πιάτο, προτείνεται μια απλή αλλά νόστιμη μπεσαμέλ:
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
600 ml γάλα (χλιαρό)
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
(Προαιρετικά) 50 γρ. τριμμένο τυρί
Λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε σταδιακά το γάλα και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέστε τα καρυκεύματα και το τυρί. Η σάλτσα θα πρέπει να είναι απαλή, όχι υπερβολικά παχύρρευστη.
Γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα της ρικότας και των μανιταριών.
Στρώστε λίγη από τη μπεσαμέλ στον πάτο του ταψιού.
Τοποθετήστε τα κανελόνια, καλύψτε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίστε με λίγο ακόμα τυρί.
Ψήστε στους 180-190°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ