Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Ν. Σμύρνης

Το τραγικό κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Νέα Σμύρνη, χρειάζεται ριζικές λύσεις και όχι προχειρότητες και ημίμετρα.

Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ 12θεσιο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΡΑ!

Στο Δήμο μας, τα πληθωρικά τμήματα, ο μεγάλος αριθμός μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και η έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας είναι ένα πρόβλημα που βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Δεν περιορίζεται στην Άνω Νέα Σμύρνη, έχει επεκταθεί σε όλα τα σχολεία.

Α. Στην Άνω Νέα Σμύρνη, η κατάσταση είναι τραγική. Το Σεπτέμβρη του 2014, λειτούργησαν και οι 3 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στο 7ο Δημοτικό Σχολείο που έχει φέτος 4 τμήματα Πρώτης και συνολικά 380 μαθητές!  Στο 2ο (όμορο) Νηπιαγωγείο φοιτούν ήδη 75 νήπια ενώ το 7ο Δημοτικό έχει μόνο 2 αίθουσες να διαθέσει για την επόμενη χρονιά.

Πού θα πάνε τον επόμενο Σεπτέμβρη αυτά τα παιδιά; Σε ποιο σχολείο;

Β. Συνολικά, ο μέσος όρος μαθητών ανά τμήμα συνολικά στη Νέα Σμύρνη για το σχολικό έτος 2014-2015, είναι και πάλι από τους ψηλότερους πανελλαδικά, φτάνοντας στο 23,93. Το 2014-2015, στα δημοτικά σχολεία της Νέας Σμύρνης, φοιτούν 2.992 μαθητές και μαθήτριες, σε 125  τμήματα, 21 από τα οποία είναι 26αρια ενώ υπάρχουν και 2 είναι 27αρια!

Γ. Σε όλα τα σχολεία, έχει καλυφθεί το σύνολο των ελεύθερων αιθουσών. Λειτουργούν ήδη 125 τμήματα, τα σχολεία ΕΑΕΠ δεν έχουν αίθουσες για αγγλικά, γαλλικά-γερμανικά, καλλιτεχνικά, θεατρική αγωγή, μουσική όπως θα έπρεπε, (εργαστήρια δεν είχαμε κι από πριν) και το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.

  • Σήμερα στη Νέα Σμύρνη τα όρια των Σχολείων έχουν καταργηθεί στην πράξη και τα παιδιά δεν δικαιούνται να φοιτήσουν στο σχολείο της γειτονιάς τους γιατί είναι υπερπλήρες και ψάχνουν θέση σε διπλανά και παραδιπλανά σχολεία ακόμα και στο διπλανό Δήμο.
  • Η Νέα Σμύρνη, ιδιαίτερα μετά τις συγχωνεύσεις του 2012 (για τις οποίες και πάλι αγνοήθηκε προκλητικά η άποψη και οι αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας)  έχει πλέον μόλις 10 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με 14, 15, 16 τμήματα, με 25, 26 αλλά και 27 παιδιά στοιβαγμένα στο κάθε τμήμα, και μικρούς αύλιους χώρους. Δεν πρέπει λοιπόν να παραξενεύεται κανένας για τη δύσκολα διαχειρίσιμη καθημερινότητα και τα συνεχή προβλήματα που προκύπτουν. Αυτή είναι η ζοφερή πραγματικότητα για την οποία προειδοποιούσαμε.   
  • Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δεν σχεδίασε, δεν πρόβλεψε, δεν άκουσε τη φωνή της εκπαιδευτικής κοινότητας, όταν με αγωνία προειδοποιούσε για το πρόβλημα που έρχεται. Ακόμα κι όταν το 2012 αναγνώρισε εν μέρει το πρόβλημα, επιλέχθηκε η δήθεν λύση των  3 ΠΡΟΚΑΤ και το «φόρτωμα» της αυλής του 7ου Δημοτικού με 3 επιπλέον τμήματα, αγνοώντας τις ΕΝΤΟΝΕΣ αντιδράσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, των Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης Γονέων (θυμίζουμε ότι είχαν κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πάνω από 500 υπογραφές διαμαρτυρίας).

 

 

Σήμερα, και ενώ η ανοδική πορεία του αριθμού των μαθητών συνεχίζεται, η δημοτική αρχή και πάλι όχι μόνο δεν ασχολείται να λύσει το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ του 2015, αλλά προχωρά σε υλοποίηση ενός ακόμα αποσπασματικού έργου για ανέγερση 2 αιθουσών διδασκαλίας και 1 αίθουσας τελετών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, μειώνοντας δραματικά τον ήδη μικρό αύλιο χώρο του!!!

Και πάλι, η δημοτική αρχή, δεν ακούει τις φωνές διαμαρτυρίας τόσο του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού όσο και του Συλλόγου Διδασκόντων που έχουν ταχθεί ομόφωνα ΚΑΤΑ μιας τέτοιας προοπτικής που θα αυξήσει τον αριθμό των μαθητών ενώ ταυτόχρονα θα μειώνει την αυλή που έχουν στη διάθεσή τους!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης, στηρίζει και υιοθετεί την ομόφωνη θέση γονέων και διδασκόντων του 6ου Δημοτικού.

Θεωρούμε απαράδεκτη την εφαρμογή αυτού του σχεδίου για το 6ο Δημοτικό. Υπενθυμίζουμε ότι η έλλειψη επαρκούς ζωτικού χώρου για κάθε μαθητή οδηγεί αναπόφευκτα σε αύξηση των «συγκρούσεων» και των τραυματισμών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Μαζί με το Σύλλογο Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού, ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ και χαρακτηρίζουμε Απάνθρωπο και Αντιπαιδαγωγικό το συγκεκριμένο σχέδιο.

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ

Ως πότε θα κωφεύει ο Δήμος στο αίτημα όλη της σχολικής κοινότητας για την οικοδόμηση ενός νέου σχολείου; 

Το Σεπτέμβρη του 2015, πού θα πάνε τα παιδιά της Νέας Σμύρνης; Σε ποιες αίθουσες;

Η Νέα Σμύρνη χρειάζεται ένα ΝΕΟ 12θέσιο ΣΧΟΛΕΙΟ. Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα.

Ξαναλέμε και προειδοποιούμε:

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Οι αυλές των σχολείων είναι επικίνδυνα γεμάτες, και δεν υπάρχει πλέον ελεύθερη αίθουσα για να γίνει νέα αίθουσα διδασκαλίας σε ολόκληρη τη Νέα Σμύρνη.

Είναι ώρα η εκπαιδευτική κοινότητα ως σύνολο να αναλάβει δράση. Προτάσεις υπάρχουν. Αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση.

   Γι αυτό, προτείνουμε στην Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης να καλέσουμε μαζί, στο τέλος Απρίλιου ή στις αρχές Μαΐου, μια μεγάλη σύσκεψη Γονέων και Εκπαιδευτικών για να οργανώσουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την άμεση λύση του οξυμένου κτηριακού προβλήματος.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ     Ν. ΣΜΥΡΝΗ  5 Απριλίου 2015

Π.Ε.  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ      

 « Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ »        ΑΡ. ΠΡΩΤ: 137

Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα  τηλ. 6977 885092   

Μαστροδήμου Κατερίνα τηλ. 6978289035       

http://syllogospensmyrnis.weebly.com/     [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερρακάκης-Μητσοτάκης
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού προμήνυμα για κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και «ψηφιακή λειτουργία» τους
«Γονείς, κηδεμόνες, μαθήτριες/ες και εκπαιδευτικοί είμαστε ανυποχώρητοι/ες μπροστά στην ανάγκη για ποιοτική, αποκλειστικά δια ζώσης εκπαίδευση, που...
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού προμήνυμα για κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και «ψηφιακή λειτουργία» τους