Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Αττικής
Κύμα ΕΔΕ σε ολόκληρους Συλλόγους, Αστυνομία στις κινητοποιήσεις και αυθαίρετες μετακινήσεις – Οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συσπείρωση αύριο Δευτέρα 15/12 στις 2μμ

Σε ανακοίνωση-«κόλαφο» προχώρησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ. Σωτηρίου», κατά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΠΕ) Ανατολικής Αττικής.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για ένα κρεσέντο αυταρχισμού, απειλών και τρομοκρατίας που έχει στόχο την «σιγή νεκροταφείου» στην εκπαιδευτική κοινότητα, καταστρατηγώντας δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών.

Το μήνυμα είναι ηχηρό: Απάντηση στη διοικητική αυθαιρεσία δίνεται με μαζική συγκέντρωση όλων των Συλλόγων στα γραφεία της ΔΙΠΕ Α. Αττικής αύριο Δευτέρα 15/12/2025 στις 14:00, με διευκολυντική στάση εργασίας για τις ώρες του Ολοήμερου (13:00-16:00).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΙΠΕ Αν. Αττικής, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις πολιτικές περικοπών του ΥΠΑΙΘΑ, έχει εξαπολύσει «άνευ προηγουμένου επίθεση» στους εκπαιδευτικούς.

Η λίστα των καταγγελιών είναι μακρά και σοβαρή: Η Διεύθυνση, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, αρνείται τη χορήγηση νόμιμων αδειών (κανονικών) με πρόσχημα την «εύρυθμη λειτουργία» και προχωρά σε σωρεία αυθαίρετων μετακινήσεων μόνιμων και αναπληρωτών.

Εκπαιδευτικοί με οργανική θέση, που καλύπτουν πλήρως το ωράριό τους, μετατρέπονται σε «λάστιχο», μετακινούμενοι σε σχολεία πολλών χιλιομέτρων μακριά, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ιατρικά προβλήματα ή οικογενειακή κατάσταση (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες).

«Στραγγίζονται» τα σχολεία με αφαίρεση ωρών αντισταθμιστικής αγωγής και εκπαίδευσης, οι οποίες θεωρούνται «περίσσευμα» για να «καλυφθούν» τα κενά.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ. Σωτηρίου»

Πίεση για αξιολόγηση και κύμα ΕΔΕ κατά εκπαιδευτικών

Καταγγέλλεται πως η ΔΙΠΕ εξάντλησε κάθε όριο πίεσης για να κάμψει τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση, φτάνοντας στο σημείο να τηλεφωνεί σε νεοδιόριστους ασκώντας πίεση.

Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες έχει εξαπολύσει κύμα Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) οι οποίες στρέφονται κατά ολόκληρων Συλλόγων Διδασκόντων (π.χ. ΣΕΠΕ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ) και τιμωρητικές μετακινήσεις επειδή διεκδίκησαν μορφωτικά δικαιώματα και σύγχρονα, ασφαλή σχολικά κτίρια.

Ο Σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» καταγγέλλει ΕΔΕ στο 1ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη με αφορμή ταβάνι που έπεσε, με τη Διεύθυνση να αναζητά ευθύνες στη σχολική μονάδα, παρόλο που η ίδια ήταν απούσα και «δεν ήρθε ούτε μια επίσκεψη να διαπιστώσει την κατάσταση».

Η ανακοίνωση κάνει ιδιαίτερη μνεία στη στάση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Αν. Αττικής, καταγγέλλοντας:

  • Αρνείται να συναντηθεί με εκπαιδευτικούς και γονείς (ακόμη και με εκλεγμένα όργανα) με πρόσχημα ότι συζητά αποκλειστικά κατά μόνας και κατόπιν ραντεβού.

  • Στην πρόσφατη κινητοποίηση του ΣΕΠΕ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ (10/12), ο Διευθυντής «έφτασε στο σημείο να κλειδώσει την κεντρική πόρτα» των γραφείων πριν τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας, παραβιάζοντας κατάφωρα το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε δημόσια υπηρεσία.

  • Καταγγέλλεται πως καλεί την αστυνομία σε κάθε κινητοποίηση και μάλιστα «δεν δίστασε ακόμα και να απωθήσει συναδέλφισσα» επειδή πέρασε το κατώφλι της πλαϊνής εισόδου.

Κάλεσμα σε κινητοποίηση, Δευτέρα (15/12) - «Δεν θα περάσουν οι απειλές»

Οι Σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν συλλογικά: «Αν νομίζει η Διοίκηση ότι με τέτοιες μεθόδους θα μας σταματήσει ή θα μας φοβίσει είναι βαθιά γελασμένη! Ο αυταρχισμός τους όχι μόνο δεν μας σταματά αλλά αντίθετα μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο».

Όλοι οι ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής καλούν σε μαζική κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής τη Δευτέρα 15/12/2025 και ώρα 14:00. Καλούν επίσης το ΔΣ της ΔΟΕ να στηρίξει την κινητοποίηση και να συμμετάσχει σε αυτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου

​ «Απάντηση στη διοικητική αυθαιρεσία και τρομοκρατία της ΔΙΠΕ Αν. Αττικής η μαζική συγκέντρωση όλων των συλλόγων στα γραφεία ΔΙ.Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα 15/12/2025 στις 14:00

Προκηρύσσουμε 1 έως 3ωρες διευκολυντική στάση εργασίας για τις ώρες του ολοήμερου

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς η ΔΙ.ΠΕ Αν. Αττικής σε πλήρη ευθυγράμμιση και με  ιδιαίτερο ζήλο  υλοποιεί την πολιτική περικοπών και τρομοκρατίας του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης. Έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στους/στις εκπαιδευτικούς με ένα κρεσέντο απειλών, εκφοβισμού και τρομοκρατίας για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου καταστρατηγώντας τόσο τα εργασιακά μας δικαιώματα όσο και τα μορφωτικά των μαθητών/τριών μας. ​

Mετά τις γραπτές ενημερώσεις πειθάρχησης- απαγορεύσεων που διακίνησε για καλωσόρισμα της νέας χρονιάς, στο πλαίσιο τρομοκρατίας που στήνεται καθημερινά συγκεντρώνουμε από καταγγελίες των συλλόγων Αν. Αττικής τα παρακάτω:

  • αρνείται χορήγηση νόμιμων αδειών (κανονικών) σε συναδέλφους στο όνομα  «της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων»!
  • προχωράει σε ΣΩΡΕΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ συναδέλφων για «να μπαλώσει ως τρύπες» τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών/ριών μας  – μετά και τα κενά που άφησε η Γ ΄ φάση  προσλήψεων- μετατρέποντας όχι μόνο αναπληρωτές/τριες αλλά και  μόνιμους/ες  πολλών χρόνων εκπαιδευτικούς με οργανική  θέση και που καλύπτουν πλήρως το ωράριό τους σε εκπαιδευτικούς «λάστιχο»
  • στέλνει δάσκαλο σε δύο σχολεία για λίγες ώρες ενώ μετακινεί μόνιμη συνάδελφο ειδικότητας με πλήρες ωράριο για δύο ώρες!! σε σχολείο άλλης πόλης!!  Στις μετακινήσεις που επιλέγονται  τα σχολεία απέχουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά, αδιαφορώντας για τη πραγματική δυνατότητα του/της συναδέλφου να μετακινείται ενώ αγνοεί πραγματικά ιατρικά προβλήματα και την οικογενειακή κατάσταση συναδέλφων (μονογονεϊκές οικογένειες, προστάτες παιδιών με ειδικές ανάγκες κλπ)
  • συγχωνεύει και καταργεί τμήματα
  • αναστέλλει τη λειτουργία Τμήματος Ένταξης για να λειτουργήσει τμήμα στο Ειδικό σχολείο/νηπιαγωγείο και επιλέγει να  μετακινήσει μόνιμη εκπαιδευτικό με οργανική
  • «στραγγίζει» τα σχολεία αφαιρώντας ώρες αντισταθμιστικής αγωγής και εκπαίδευσης θεωρώντας τη «περίσσευμα»   που αξιοποιεί προκειμένου να «καλύψει» όπως όπως τα κενά που υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς.

Το  προηγούμενο διάστημα εξάντλησε κάθε όριο πίεσης και τρομοκρατίας προσπαθώντας να κάμψει τη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση και να σταματήσει την αντίδραση στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας τόσο «σπάζοντας την απεργία αποχή του συλλόγου μας από αυτή όσο και εμποδίζοντας τους Συλλόγους Διδασκόντων να απαντήσουν στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας με τα κείμενα της ΔΟΕ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να τηλεφωνεί σε νεοδιόριστους συναδέλφους ασκώντας τους πίεση για να δεχτούν την ατομική αξιολόγηση.

Τις τελευταίες μέρες έχει εξαπολύσει ένα κύμα Ε.Δ.Ε. απέναντι σε ολόκληρους Συλλόγους Διδασκόντων αλλά και τιμωρητικές μετακινήσεις συναδέλφων επειδή τόλμησαν να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους και να ζητήσουν σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια στην περιοχή του ΣΕΠΕ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ.

Αντίστοιχα έχουμε στον ΣΕΠΕ Κ ΣΩΤΗΡΙΟΥ διεξαγωγή ΕΔΕ στο 1ο ΔΣ Πόρτο Ράφτη με αφορμή το ταβάνι που έπεσε!  Η  Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής που ήταν απούσα και δεν ήρθε ούτε μια επίσκεψη να διαπιστώσει την κατάσταση για το συμβάν αναζητά ευθύνες στη σχολική μονάδα !!! Μάλιστα προχωράει για άλλη μια φορά σε μια έωλη διαδικασία που πάσχει από την έναρξή της καθώς δεν προσδιορίζονται  ούτε τα ελεγχόμενα παραπτώματα ούτε το συμβάν που διερευνάται αναζητώντας ευθύνες γενικώς!!! και στερώντας στους συναδέλφους το δικαίωμα της ορθής προετοιμασίας της υπεράσπισης τους.

Καταγγέλλουμε τη στάση του  Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Αν. Αττικής

  • που αρνείται να συναντηθεί με εκπαιδευτικούς και γονείς (ακόμη και με τα εκλεγμένα όργανα – συλλόγους) με πρόσχημα ότι συζητά αποκλειστικά κατά μόνας και μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού
  • καλεί την αστυνομία κάθε φορά που υπάρχει κινητοποίηση ενώ στις 10/12 , στην κινητοποίηση του ΣΕΠΕ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ
  • έφτασε στο σημείο να κλειδώσει την κεντρική πόρτα των γραφείων της ΔΙ.Π.Ε. πριν τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας (!)Γεγονός που παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε δημόσια υπηρεσία
  • δε δίστασε ακόμα και να απωθήσει συναδέλφισσα επειδή πέρασε το κατώφλι της πλαϊνής εισόδου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αν νομίζει η Διοίκηση ότι με τέτοιες μεθόδους θα μας σταματήσει ή θα μας φοβίσει είναι βαθιά γελασμένη! Ο αυταρχισμός τους όχι μόνο δεν μας σταματά αλλά αντίθετα μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο.

Στην προσπάθεια τρομοκράτησής μας απαντάμε με νέα κινητοποίηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΕΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Τη Δευτέρα 15/12/2025 στις 14:00 στα γραφεία της ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής

Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε 1 έως 3ωρες διευκολυντική στάση εργασίας για τις ώρες του ολοήμερου  (13.00-16.00) για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση.

Από κοινού με τους υπόλοιπους Συλλόγους Π.Ε. Αν. Αττικής καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να στηρίξει την κινητοποίηση και να συμμετέχει  σ αυτή.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Καρδιολόγοι προειδοποιούν: Η διατροφική συνήθεια που ανεβάζει επικίνδυνα την πίεση
Η υπερβολική κατανάλωση νατρίου κρύβεται σε καθημερινά τρόφιμα και αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης και καρδιακών επεισοδίων
Καρδιολόγοι προειδοποιούν: Η διατροφική συνήθεια που ανεβάζει επικίνδυνα την πίεση
συνταξιούχος
Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για συνταξιούχους το 2026
Από την Κρήτη στην Κέρκυρα, η χώρα μας κερδίζει την πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Συνταξιοδότησης χάρη στο κόστος ζωής, το κλίμα και την ποιότητα...
Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για συνταξιούχους το 2026