Αλεξάνδρα Σδούκου
Σδούκου για αφίσα νεολαίας ΠΑΣΟΚ: «Θα αποκηρύξετε τους μπαχαλάκηδες ή θα κάνετε ότι δεν βλέπετε;»

Η πρόσφατη αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, που θίγει το ζήτημα της ενίσχυσης της ασφάλειας στα Πανεπιστήμια, πυροδότησε έντονη πολιτική κόντρα. Η Νέα Δημοκρατία, διαμέσου της εκπροσώπου της, Αλεξάνδρας Σδούκου, εξαπέλυσε δριμεία κριτική, υποστηρίζοντας πως το περιεχόμενο της αφίσας επιχειρεί να δικαιολογήσει τις παραβατικές συμπεριφορές και τις δράσεις βίας που ταλανίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Η κ. Σδούκου χαρακτήρισε την αφίσα ως προσπάθεια «ξεπλύματος» των «μπαχαλάκηδων» και ακραίων φαινομένων, παρατηρώντας πως το μήνυμα θα μπορούσε να προέρχεται ακόμη και από ένα κόμμα της άκρας αριστεράς, τόσο έντονα εμφανίζονται οι επιθετικές προεκτάσεις του.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να καταδικάσει άμεσα το περιεχόμενο της αφίσας, καλώντας τον να αποστασιοποιηθεί από μια πρακτική που, όπως υποστηρίζουν, υπονομεύει την ανάγκη για ασφαλές και ήρεμο πανεπιστημιακό περιβάλλον.

Η ένταση αυτή αναδεικνύει εκ νέου τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από το κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η αφίσα του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτικά η δήλωση της Αλεξάνδρας Σδούκου

«Το ερώτημα για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη είναι σαφές: Θα αποκηρύξει, άμεσα, το περιεχόμενο της συγκεκριμένης αφίσας της Νεολαίας του κόμματός του ή θα συνεχίσει να κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει;

Αν δεν το κάνει, θα καταστήσει για ακόμα μία φορά σαφές, ότι για εκείνον ο χρόνος έχει σταματήσει την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και πρωτοστατούσε στο μπλοκάρισμα της αναθεώρησης του άρθρου 16 και στη διατήρηση του ασύλου ανομίας, στο όνομα του οποίου διαπράχθηκαν αμέτρητα εγκλήματα μειοψηφιών σε βάρος της σιωπηρής πλειοψηφίας των φοιτητών.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει λάβει αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στους πανεπιστημιακούς χώρους, καθώς μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλισθεί στην πράξη η ακαδημαϊκή ελευθερία για όλους. Μετά την κατάργηση του ασύλου ανομίας το 2019, όπου σημειώνεται εγκληματική πράξη σε χώρους των Πανεπιστημίων, η Ελληνική Αστυνομία επεμβαίνει, συλλαμβάνοντας τους δράστες παραβατικών συμπεριφορών.

Όποιος δεν συμφωνεί με την ανωτέρω αυτονόητη διαπίστωση, τάσσεται αυτόματα με την πλευρά των μπαχαλάκηδων. Καλούμε το ΠΑΣΟΚ να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αφήσει τα μισόλογα.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
ΑΠΘ - Σκληρή καταγγελία ΕΛΜΕ για ΜΑΤ στο campus: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!» –
Ένταση και συλλήψεις στο ΑΠΘ: Οι ΕΛΜΕ καταγγέλλουν εισβολή των ΜΑΤ και ζητούν απαλλαγή των φοιτητών
ΑΠΘ - Σκληρή καταγγελία ΕΛΜΕ για ΜΑΤ στο campus: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!» –
καισαριανή
Καισαριανή 1944: Από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες στην ανανέωση της ιστορικής διδασκαλίας
Φωτογραφίες που μιλούν: Η ιστορική εκπαίδευση στην Ελλάδα χρειάζεται θάρρος και αλήθεια
Καισαριανή 1944: Από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες στην ανανέωση της ιστορικής διδασκαλίας