Παπαδάκης
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Τι ανέφερε ο Κώστας Παπαδάκης

Σωστή βρήκε την απόφαση του Χάρη Δούκα για την ακύρωση της «χορηγίας» στο λόφο Στρέφη ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Κώστας Παπαδάκης.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μία θετική εξέλιξη, καθώς αποφεύχθηκε η αλλοίωση του φυσικού τοπίου για τη μετατροπή του σε τουριστικό προορισμό της πελατείας των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας.

Στη δήλωσή του ο κ. Παπαδάκης τόνισε πως ο δήμος της Αθήνας «μπορεί και πρέπει να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες, στις οποίες έχει παραδώσει το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, την ανακύκλωση και άλλες ζωτικές λειτουργίες της πόλης. Να αγωνισθεί μαζί με τους κατοίκους του Φιλοπάππου, της Ακαδημίας Πλάτωνος (που μόλις χθες ο δικαστικός αγώνας των κατοίκων απέφερε μια ακόμα δικαστική απόφαση αναστολής της κοπής δένδρων από το ΣτΕ), των Αμπελοκήπων, των Ελληνορώσσων, της περιοχής του πάρκου Γουδή και όλων των άλλων περιοχών για να υπερασπισθεί το πράσινο, τον δημόσιο χαρακτήρα των κοινόχρηστων χώρων, αλσών και πλατειών και να σώσει την ποιότητα ζωής στην Αθήνα απέναντι στην εμπορευματοποίηση και τα ιδιωτικά συμφέροντα».

Η δήλωση του Κώστα Παπαδάκη

«Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα χαιρετίζει την οριστική απομάκρυνση της ιδιωτικής εταιρίας από τον λόφο Στρέφη, που υπήρξε καρπός τεκμηριωμένου, μακρόχρονου και πολύμορφου αγώνα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και δική μας θέση.

Η εικόνα του λόφου τα τελευταία δύο χρόνια για κάθε επισκέπτη, εφόσον του επιτρεπόταν η είσοδος, ήταν εικόνα λεηλασίας, ρημαδιού, εκτεταμένων καταστροφών, ιδίως σε βλάστηση, δέντρα, πρανή, παιδική χαρά, θεατράκι και αποξήρανσης δένδρων, μπάζων, λαμαρινών και αστυνομοκρατίας. Όλα αυτά προκειμένου μια κατασκευαστική εταιρία να προσφέρει «δωρεάν» τον τουριστικό μετασχηματισμό του λόφου και να εγκαταστήσει ψηλά μεταλλικές εξέδρες μαζικής θέασης (“belvedere”) και σχετικούς διαδρόμους πρόσβασης αλλοιώνοντας το φυσικό τοπίο (εκκρεμούν μηνυτήριες αναφορές του Δασαρχείου για τις καταστροφές της χλωρίδας) και μετατρέποντας τον λόφο από χώρο ήπιας καθημερινής αναψυχής των κατοίκων σε τουριστικό προορισμό της πελατείας των ξενοδοχείων της Αθήνας. Ευτυχώς μετά το ηχηρό ¨όχι¨ των κατοίκων, αλλά και του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Δήμος πήρε τη σωστή απόφαση.

Η αδυναμία του απερχόμενου Δήμαρχου να στηρίξει το μπλοκ συμφερόντων της PRODEA φάνηκε και από τις προεκλογικές και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του: Αναφέρεται αποκλειστικά στο τι δεν έχει γίνει (τρανή ομολογία αποτυχίας) και όχι στο τι (αν) έγινε στο λόφο Στρέφη. Και βέβαια καταφεύγει και εκείνος και τα φιλικά στη Ν.Δ. και το κεφάλαιο Μ.Μ..Ε. στη γνωστή προβοκάτσια περί της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που συνδιοικεί με τον δήμαρχο.

Θα θυμίσουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή διαθέτει απόλυτη και ευρεία πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο (26 έδρες επί συνόλου 43), πράγμα που της επιτρέπει να διοικεί αυτοδύναμα, χάρις στο πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα που ψήφισε η Ν.Δ. για να δώσει τη δυνατότητα αυτή στον εκλεκτό της κ. Μπακογιάννη, μόνο που λογάριασε χωρίς το εκλογικό σώμα της Αθήνας. Εκείνος που είχε ανάγκη συνδιοίκησης επειδή δεν διέθετε πλειοψηφία ήταν ο κ. Μπακογιάννης ως Δήμαρχος με 21 έδρες στις 49. Αλλά ευτύχησε να έχει τη στήριξη όσων και όποτε την χρειάζονταν, όπως για τον εμβληματικής αποτυχίας και αυθαιρεσίας «Μεγάλο περίπατο», που αποφασίστηκε με την σύμφωνη ψήφο των παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. 

Ο Δήμος Αθήνας μπορεί και πρέπει να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες, στις οποίες έχει παραδώσει το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό, την ανακύκλωση και άλλες ζωτικές λειτουργίες της πόλης. Να σταματήσει τώρα την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων με άμεση αλλαγή χωροθέτησης του σταθμού Μετρό διότι χωρίς να εξυπηρετεί συγκοινωνιακά έρχεται να καταστρέψει μία ολόκληρη περιοχή και την ιστορία της. Να σταματήσει τον αποκλεισμό της πλατείας Πρωτομαγιάς και την μακρόχρονη υποβάθμιση της περιοχής από τη λειτουργία υπέργειων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης του έργου της γραμμής 4.

Να αγωνισθεί μαζί με τους κατοίκους του Φιλοπάππου, της Ακαδημίας Πλάτωνος (που μόλις χθες ο δικαστικός αγώνας των κατοίκων απέφερε μια ακόμα δικαστική απόφαση αναστολής της κοπής δένδρων από το ΣτΕ), των Αμπελοκήπων, των Ελληνορώσσων, της περιοχής του πάρκου Γουδή και όλων των άλλων περιοχών για να υπερασπισθεί το πράσινο, τον δημόσιο χαρακτήρα των κοινόχρηστων χώρων, αλσών και πλατειών και να σώσει την ποιότητα ζωής στην Αθήνα απέναντι στην εμπορευματοποίηση και τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα θα σταθεί στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα