δουκας
Οι τρεις βασικές κατευθύνσεις των 100 πρώτων ημερών στο Δήμο Αθηναίων

Σήμερα, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα γίνει η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των Συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων.

Ως χώρος επιλέχθηκε η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Όπως αναφέρεται από το γραφείο του κ. Δούκα, ο χώρος αυτός επιλέχθηκε για συγκεκριμένους λόγους.

«Η επιλογή της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης αντικατοπτρίζει την προσήλωση της νέας δημοτικής Αρχής στην ανάδειξη των γειτονιών της πόλης και στην προοπτική ανανέωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας ίσων ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της» αναφέρεται συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση.

Οι τρεις βασικές κατευθύνσεις των 100 πρώτων ημερών στο Δήμο Αθηναίων

Ο Χάρης Δούκας, μίλησε χθες για τις τρεις βασικές κατευθύνσεις των 100 πρώτων ημερών στο Δήμο Αθηναίων.

«Η πρώτη είναι το κομμάτι της βιωσιμότητας, το πράσινο. Θέλω να αξιοποιήσω κάθε σπιθαμή γης, για να πρασινίσω την πόλη. Βεβαίως, θα δώσουμε τη μάχη για τον ελεύθερο χώρο» είπε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Realnews. «Δεύτερος βασικός πυλώνας είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ανέλαβαν αντιδήμαρχοι ή εντεταλμένοι σύμβουλοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες» σημείωσε. «Τρίτος πυλώνας είναι μια νέα σχέση με τον πολίτη, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο» πρόσθεσε. 

Σε ό,τι αφορά τον Μεγάλο Περίπατο ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε: «Την Πανεπιστημίου θα αφήσουμε στην ησυχία της. Έχω ζητήσει από τον εργολάβο να τελειώσουν επιτέλους τα έργα, κοντά στην Ομόνοια, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και να μπορέσουμε επιτέλους να απελευθερώσουμε χώρο και να αποσυμπιεσθεί η περιοχή εκεί και οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά και συνολικά η Αθήνα, γιατί είναι ένας πολύ κομβικός δρόμος». 

Για τη Βασιλίσσης Όλγας, υπενθύμισε ότι έκλεισε από μια απόφαση της δημοτικής αρχής, την οποία σεβάστηκε η κυβέρνηση. «Θα υπάρξει, λοιπόν, και δική μου απόφαση, η Όλγας να ανοίξει. Και ελπίζω, όπως σεβάστηκε την προηγούμενη απόφαση, να σεβαστεί και τη δική μου απόφαση η κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά. Αποκάλυψε μάλιστα ότι σύμφωνα με τον εργολάβο δεν έχει γίνει η αποκάλυψη αρχαίων στον δρόμο και προχωράει κανονικά η εργολαβία. «Συνεπώς, μόλις αναλάβω τα καθήκοντα μου, η πρώτη μου απόφαση θα είναι να μου παραδοθεί η Όλγας για να την ανοίξω» είπε.

Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία του Ηλία Κασιδιάρη, που εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, θα γίνει άλλη στιγμή και σε διαφορετικό τόπο, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταγγελία για μαζικές εξώσεις φοιτητών από τις εστίες
«Δεν είναι τυχαίο που βιάζονται να ξεκληρίσουν  όλες τις Εστίες, απ’ όταν έλαβαν έγκριση για κονδύλι 5,6 εκ. ευρώ για «αναβάθμιση των Φοιτητικών...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταγγελία για μαζικές εξώσεις φοιτητών από τις εστίες
ypaith
ΙΕΠ: Έλλειμμα ύψους 589.500 ευρώ - Το ΥΠΑΙΘΑ αποσύρει χρήματα από τα ΑΕΙ για να το καλύψει
«Τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο ΙΕΠ – Η απόφαση Πιερρακάκη να αποσύρει χρήματα από τα δημόσια πανεπιστήμια
ΙΕΠ: Έλλειμμα ύψους 589.500 ευρώ - Το ΥΠΑΙΘΑ αποσύρει χρήματα από τα ΑΕΙ για να το καλύψει
αξιολόγηση
Αιρετοί ΔΑΚΕ: «Όχι» στην αξιολόγηση!
Ενημερωτικό των αιρετών ΔΑΚΕ για την 21η συνεδρίαση ΠΥΣΠΕΑ’ Αθήνας  & 7η συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής –  «Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να...
Αιρετοί ΔΑΚΕ: «Όχι» στην αξιολόγηση!