plevris
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Θάνος Πλεύρης: Ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τον θάνατο του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην... καρέκλα του νοσοκομείου, αφού του είπαν ότι «δεν έχει τίποτα».

Νωρίτερα, ο ιατροδικαστής σύμβουλος οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Γαλεντέρης, δήλωσε ότι του έκανε τεστ covid όταν ήταν ήδη νεκρός και είπε ότι «δημιουργεί ακόμη εντύπωση ότι ενώ αναφέρεται ότι δεν έχει διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, το τεστ το κάνανε αφού κατέληξε. Θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό άνθρωπο τεστ Covid».

Επιπλέον, ο Δ. Γαλεντέρης είπε: «Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι κάτι που διερευνάται και είναι η πιθανότερη, ωστόσο αναμένεται και η επαλήθευση για να είμαστε και εμείς σίγουροι. Έφτασε το βράδυ της 1ης Απριλίου στα επείγοντα του νοσοκομείου.

Εκεί ανέφερε πόνο στο ένα πόδι του και ουσιαστικά έφυγε αδιάγνωστος, έγινε μια περιποίηση στα κάτω άκρα του γιατί είχε κάποιες πληγές δερματικές και του επιτράπηκε να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο ίδιος όμως συνέχισε να πονάει. Παρόλα αυτά έφυγε αδιάγνωστος».

Σε ερώτηση αν έγιναν στον 43χρονο κάποιες εξετάσεις, απάντησε ότι «εγώ από τη νεκροτομή δεν έχω κάποιο σημείο που να δείχνει ότι έγινε κάποια εξέταση, ακόμα και λήψη αίματος. Θα δούμε και από τα χαρτιά των επειγόντων τι προκύπτει».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αν του είχαν γίνει εξετάσεις, θα μπορούσε η πνευμονική εμβολή να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί. «Το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να κάνει κάτι για να βγάλει διάγνωση και να αντιμετωπίσει τον ασθενή του είτε πρόκειται να φύγει είτε όχι. Αν ξεκινούσε θεραπευτική αντιμετώπιση οι πιθανότητες να φύγει, θα μειώνονταν στο μίνιμουμ. Αν η πνευμονική εμβολή είναι θανατηφόρος στο 40% χωρίς θεραπεία, με θεραπεία αυτό το ποσοστό πέφτει στο 5%-7%», σημείωσε.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι αν του μετρούσαν έστω το οξυγόνο, θα έβρισκαν μειωμένο κορεσμό και θα έβλεπαν κάποια διαταραχή του ρυθμού της καρδιάς. «Αυτός ο ασθενής είχε μια υποκείμενη οξεία κατάσταση για να προκληθεί ο θάνατος μέσα στις τελευταίες ώρες. Συνεπώς αν είχε γίνει ο έλεγχος, θα είχε αναγνωριστεί από τους γιατρούς», τόνισε.

«Αδελφή πονάω»

Σοκαρισμένη η αδελφή του 43χρονου η οποία μιλώντας στο Mega ζήτησε να μάθει γιατί ο 43χρονος αδελφός της άφησε την τελευταία του πνοή σε μια καρέκλα στα Επείγοντα του Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, όταν λίγο νωρίτερα είχε λάβει εξιτήριο από το ιατρικό προσωπικό.

«Τον παίρνει το ασθενοφόρο και τον πάει στο Παπανικολάου. Από εκεί όλα μετά χαθήκανε, εξαφανιστήκανε, δεν ξαναείδα τον αδελφό ποτέ, δεν πρόλαβα να πω τίποτα, μόνο στο τηλέφωνο που πρόλαβα και του μίλησα που μου λέει: ‘Αδελφή πονάω».

«Ο αδελφός μου είχε έναν έντονο πόνο στο πόδι του, έντονο πολύ. Μας πήρε τηλέφωνο, ‘πονάω’, μου λέει».

Κατέληξε μόνος του λίγες ώρες μετά, με τους συγγενείς του να τον αναζητούν μάταια στα τηλέφωνα. «Τον παίρναμε τηλέφωνο, παίρναμε στο Παπανικολάου».

«Ο άνθρωπος έσκασε», λέει ο αδερφός του 43χρονου

«Το πόρισμα του θανάτου έχει βγει ήδη από τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και την ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο περιμένουμε και τις τοξικολογικές για να ανακοινωθούν επίσημα τα αίτια του θανάτου. Ο άνθρωπος έσκασε!

Ο δεξιός πνεύμονας ήταν σαν να “κόλλησε” σ’ ένα σημείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει ο αδελφός μου. Με μια απλή τραχειοτομή θα ζούσε τώρα. Ήταν πολύ εύκολη διαδικασία, αλλά δεν τηρήθηκε τίποτα από το αρχικό πρωτόκολλο, δηλαδή πίεση, οξυγόνο, αίμα και ακτίνα», λέει χαρακτηριστικά ο αδερφός του θύματος, Ανδρέας Καμπάκας.

Συνεχίζει αναφέροντας το χρονικό: «Ο αδερφός μου έχασε τη ζωή του την 1η ημέρα του Απρίλη του 2022, μετά από αμέλεια του προσωπικού του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά ένιωσε έντονους πόνους στο πόδι και απευθείας κάλεσε ασθενοφόρο. Στη συνέχεια διεκομίσθη στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», κι εκεί τον εξέτασε χειρούργος του νοσοκομείου, ο οποίος του είπε πως δεν έχει κάτι σοβαρό.

Στις 11:00 μ.μ. ο αδερφός μου καλεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διότι ένιωθε έντονο πόνο στο πόδι του.

Στις 11:30 μ.μ. το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνει από το σπίτι του.

Στις 11 παρά το ασθενοφόρο τον παραδίδει στο Νοσοκομείο Παπανικολάου για να τον εξετάσουν οι γιατροί.

Περίπου στις 1:30 π.μ. με 02:00 π.μ. σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση φέρεται ότι απεβίωσε.

Τέλος, τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου στις 11:00 π.μ. το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ανακάλυψε, πως είχε χάσει τη ζωή του καθήμενος σε μία καρέκλα».

Ο αδερφός του θύματος ανέφερε ακόμη πως έχει κατατεθεί μήνυση κατά του νοσοκομείου «Παπανικολάου» για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyriakos-pierrakakis
Πιερρακάκης: Εισαγωγή στα δημόσια Πανεπιστήμια μέσω του διεθνούς Baccalaureate χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις!
Αλλά τι άλλο είναι αυτό εκτός από πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και μηχανισμός αύξησης των ανισοτήτων στην εκπαίδευση;
Πιερρακάκης: Εισαγωγή στα δημόσια Πανεπιστήμια μέσω του διεθνούς Baccalaureate χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις!
amfitheatro-aei-foitites
ΕΚΠΑ: Ζητά νέα παράταση για την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια
ΕΚΠΑ: Να δοθεί παράταση ενός χρόνου στη διάταξη του νόμου - πλαίσιο που οδηγεί στην απόσπασή της από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών.
ΕΚΠΑ: Ζητά νέα παράταση για την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια