nosokomeio papanikolaou
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
«Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι κάτι που διερευνάται», είπε ο ιατροδικαστής σύμβουλος οικογένειας του θύματος, Δ. Γαλεντέρης

Προκαλεί σοκ η υπόθεση του θανάτου του 43χρονου σε μια καρέκλα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου. «Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι κάτι που διερευνάται και είναι η πιθανότερη, ωστόσο αναμένεται και η επαλήθευση για να είμαστε και εμείς σίγουροι», δήλωσε σήμερα ο ιατροδικαστής σύμβουλος οικογένειας του θύματος, Δ. Γαλεντέρης.

Όπως εξήγησε, «έφτασε το βράδυ της 1ης Απριλίου στα επείγοντα του νοσοκομείου. Εκεί ανέφερε πόνο στο ένα πόδι του και ουσιαστικά έφυγε αδιάγνωστος, έγινε μια περιποίηση στα κάτω άκρα του γιατί είχε κάποιες πληγές δερματικές και του επιτράπηκε να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο ίδιος όμως συνέχισε να πονάει. Παρόλα αυτά έφυγε αδιάγνωστος».

«Δημιουργεί ακόμη εντύπωση ότι ενώ αναφέρεται ότι δεν έχει διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, το τεστ το κάνανε αφού κατέληξε. Θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό άνθρωπο τεστ Covid», είπε ακόμη ο κ. Γαλεντέρης στον ΣΚΑΪ.

Ο αδερφός του θύματος, Ανδρέας Καμπάκας, ανέφερε χθες σε δηλώσεις πως «το πόρισμα του θανάτου έχει βγει ήδη από τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και την ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο περιμένουμε και τις τοξικολογικές για να ανακοινωθούν επίσημα τα αίτια του θανάτου. Ο άνθρωπος έσκασε! Ο δεξιός πνεύμονας ήταν σαν να “κόλλησε” σ’ ένα σημείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει ο αδελφός μου. Με μια απλή τραχειοτομή θα ζούσε τώρα. Ήταν πολύ εύκολη διαδικασία, αλλά δεν τηρήθηκε τίποτα από το αρχικό πρωτόκολλο, δηλαδή πίεση, οξυγόνο, αίμα και ακτίνα».

Το χρονικό του θανάτου

«Ο αδερφός μου έχασε τη ζωή του την 1η ημέρα του Απρίλη του 2022, μετά από αμέλεια του προσωπικού του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά ένιωσε έντονους πόνους στο πόδι και απευθείας κάλεσε ασθενοφόρο. Στη συνέχεια διεκομίσθη στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», κι εκεί τον εξέτασε χειρούργος του νοσοκομείου, ο οποίος του είπε πως δεν έχει κάτι σοβαρό.

Στις 11:00 μ.μ. ο αδερφός μου καλεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διότι ένιωθε έντονο πόνο στο πόδι του.

Στις 11:30 μ.μ. το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνει από το σπίτι του.

Στις 12 παρά το ασθενοφόρο τον παραδίδει στο Νοσοκομείο Παπανικολάου για να τον εξετάσουν οι γιατροί.

Περίπου στις 1:30 π.μ. με 02:00 π.μ. σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση φέρεται ότι απεβίωσε.

Τέλος, τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου στις 11:00 π.μ. το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ανακάλυψε, πως είχε χάσει τη ζωή του καθήμενος σε μία καρέκλα».

Ο αδερφός του θύματος ανέφερε ακόμη πως έχει κατατεθεί μήνυση κατά του νοσοκομείου «Παπανικολάου» για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγρότες με τρακτέρ
Οι αγρότες στο Μαξίμου: Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι - Την Τρίτη η κρίσιμη συνάντηση
Αποδέχονται οι αγρότες την πρόσκληση για συνάντηση την Τρίτη στο Μαξίμου, ανοίγουν αύριο οι δρόμοι με τα τρακτέρ στην άκρη
Οι αγρότες στο Μαξίμου: Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι - Την Τρίτη η κρίσιμη συνάντηση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης: Η εικόνα του ΕΚΠΑ άλλαξε κατόπιν συνεννόησης της Πρυτανείας και της διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση εκκένωσης χώρων της Φοιτητικής Εστίας...
Μαρινάκης: Η εικόνα του ΕΚΠΑ άλλαξε κατόπιν συνεννόησης της Πρυτανείας και της διοίκησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ