georgantas
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Ο Γιώργος Γεωργαντάς νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά την «καρατόμηση» Λιβανιού

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Γιώργος Γεωργαντάς αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση του Σπήλιου Λιβανιού, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, λόγω της στάσης που κράτησε απέναντι στις απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα.

Η ορκωμοσία του νέου υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει αύριο στις 13:30.

Η θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργαντάς, δεν καλύπτεται.

Ποιος είναι ο Γιώργιος Γεωργαντάς

Ο Γεώργιος Γεωργαντάς είναι από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και Βουλευτής Νομού Κιλκίς. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1992 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εξελέγη Βουλευτής τον Μάιο του 2012, ενώ επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους καθώς και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 και του Ιουλίου 2019. Από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2019 ήταν Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, έπειτα από απόφαση του Προέδρου, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης. Προηγουμένως, ο Γιώργος Γεωργαντάς διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κιλκίς.

Ο κ. Γεωργαντάς, έχει ενεργή κοινοβουλευτική παρουσία, έχοντας μετάσχει σε διάφορες Επιτροπές της Βουλής , όπως τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
Μια «σιωπηλή βία» που διαβρώνει τα θεμέλια της παιδείας μετατρέπεται σε πεδίο ψυχολογικού εκφοβισμού και επαγγελματικής εξόντωσης
«Αθέατο» καθεστώς τρόμου στα σχολεία: Όταν ο γονέας γίνεται «επιθεωρητής» και ο δάσκαλος το θύμα
6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και έχει θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Συναισθηματική Νοημοσύνη και το μέλλον της μάθησης...
Ηράκλειο: Ξεκινά το 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Εκπαίδευση
Σοφία Χρηστίδου
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας
Παρέμβαση από τους γονείς της Κεντρικής Μακεδονίας για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη
Σοφία Χρηστίδου: «Ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας