Thumbnail
«Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα» - Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δ. Βαρτζόπουλου για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Βαρτζόπουλου, σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και την απόφαση η χώρα να ανοίξει τα σύνορά και εν γένει τις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες κατά την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού.

«Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό North.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που εκτιμούν ότι το «άνοιγμα» του τουρισμού δεν σχετίζεται με την αύξηση των κρουσμάτων που οδήγησε στον σταδιακό «εκτροχιασμό» της κατάστασης. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης είχε τοποθετηθεί επικριτικά ως προς το άνοιγμα του τουρισμού, ωστόσο στη συνέχεια ανακάλεσε τις δηλώσεις του και έκανε λόγο για «διαστρέβλωση».

Αναγκαία η χρήση ιδιωτικών κλινικών για περιστατικά Covid

 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης εξέφρασε την ανάγκη ο ιδιωτικός τομέας να συμβάλει περισσότερο στη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, καταλογίζοντας ολιγωρία, καθώς η χρήση των ιδιωτικών κλινικών θα έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε μεγαλύτερο βαθμό:

«Πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας ώστε να νοσηλεύει covid περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, για να αρχίσουν να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις. Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέως για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό

Να μην ανοίξουν εστίαση και διασκέδαση

 

Ο βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης εξέφρασε, επίσης, την άποψη πως πρέπει να παραμείνει το «λουκέτο» στους τομείς της εστίασης και της διασκέδασης, ακόμα και μετά τις γιορτές.

«Το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει κάποια στιγμή, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως η εστίαση και η διασκέδαση δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε μετά τις γιορτές, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα», δήλωσε σχετικά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΛΑΚΚΙ
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
Μοιάζει με πίνακα του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο ή σκηνικό ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι, ανταποκρινόμενο σε ένα από τα πιο τολμηρά και σπάνια πειράματα του...
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
πυροσβεστική
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου
Η πλήρωση των 3.600 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η...
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου