Thumbnail
Ανακοίνωση

Την απαράδεκτη τιμωρία στρατιώτη που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 27/2, καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, ο στρατιώτης "διώκεται επειδή ανέδειξε ότι καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων."

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί από τη μονάδα του ο στρατιώτης, που συμμετείχε και μίλησε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, στην Αθήνα, στις 27/2.

Διώκεται επειδή ανέδειξε ότι καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί οι σχεδιασμοί είναι που απειλούν με νέα επέμβαση στη Συρία και γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Τη στιγμή που σε διάφορες εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων καλούνται επίσημα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τιμωρείται ένας στρατιώτης, που, όπως έχει αναφαίρετο δικαίωμα, εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας σε σχέδια, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την άμυνα της χώρας». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sofia zaxaraki
Σοφία Ζαχαράκη για σχολική βία: Αύξηση συμβούλων εκπαίδευσης - Πάνω από 1 ημέρα κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στα σχολεία

Μια νέα στρατηγική για την πρόληψη της ανηλικότητας και της βίας στα σχολεία παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Μαΐου 2025, στο...

Σοφία Ζαχαράκη για σχολική βία: Αύξηση συμβούλων εκπαίδευσης - Πάνω από 1 ημέρα κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στα σχολεία
δοα
Διώξεις στην εκπαίδευση μετά τη Χούντα: Συναυλία αλληλεγγύης σήμερα στα Προπύλαια στις 19.00
Συναυλία Αλληλεγγύης: Αντίσταση στην καταστολή της ελεύθερης έκφρασης στην εκπαίδευση
Διώξεις στην εκπαίδευση μετά τη Χούντα: Συναυλία αλληλεγγύης σήμερα στα Προπύλαια στις 19.00
PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Στα σκαριά νέες ρυθμίσεις για τους ΕΔΙΠ
Σε μελλοντικές νομοθετικές ρυθμίσεις πρόκειται να ενταχθούν οι προτάσεις του Συλλόγου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.)
Υπουργείο Παιδείας: Στα σκαριά νέες ρυθμίσεις για τους ΕΔΙΠ