πανελ
Απαιτητικό το Δ’ Θέμα στο μάθημα της Φυσικής

Στις Πανελλήνιες εξετάσεις που συνεχίστηκαν σήμερα Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων ήρθαν αντιμέτωποι με ένα θέμα στη Φυσική που παρουσίαζε σαφή κλιμάκωση δυσκολίας. 

Το Δ’ Θέμα της Φυσικής, ξεχώρισε για τον αυξημένο βαθμό απαιτήσεών του. Οι ασκήσεις στα πρώτα τρία θέματα χαρακτηρίστηκαν ως προσιτές για τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, χωρίς ιδιαίτερες παγίδες.

Ωστόσο, τελευταίο θέμα της εξέτασης, ωστόσο, προκάλεσε έντονο προβληματισμό. Η έκτασή του, ο όγκος των πράξεων και η ανάγκη για συνδυαστική σκέψη έθεσαν τους μαθητές σε δοκιμασία. Ήταν σαφές ότι δεν αρκούσε η αποστήθιση ή η μηχανική εξάσκηση, αλλά απαιτούνταν βαθιά κατανόηση των εννοιών, αυξημένη μαθηματική ωριμότητα και διαχείριση χρόνου υπό πίεση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Στην Αλεξανδρούπολη ο Τσίπρας: Μήνυμα για πόλεμο, εξωτερική πολιτική και ακρίβεια
Ο Τσίπρας παρουσιάζει την «Ιθάκη» στον Έβρο με αιχμές για Μητσοτάκη και τις διεθνείς εξελίξεις
Στην Αλεξανδρούπολη ο Τσίπρας: Μήνυμα για πόλεμο, εξωτερική πολιτική και ακρίβεια