Πανελλαδικές εξετάσεις
ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Πανελλήνιες 2024 – Καύσωνας: «Να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας»

Επιστολές στους Δήμους του Πειραιά, αλλά και στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για το νέο κύμα καύσωνα έστειλε η ΕΛΜΕ Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι «είναι αδύνατον, αλλά και επικίνδυνο να συνωστίζονται εκατοντάδες άνθρωποι σε έναν χώρο, χωρίς κλιματισμό, σε ημέρα καύσωνα και μάλιστα τα παιδιά εκείνη την ώρα να πρέπει να συγκεντρωθούν για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις».

Η ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά από τους Δήμους άμεσα να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση, ικανή να καλύψει την αγορά ανεμιστήρων (όπου δεν υπάρχει κλιματισμός) και ταυτόχρονα να καλύψει επαρκώς και τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα (γραφική ύλη, toner κλπ) που τρέχουν.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά λειτουργούν 3 βαθμολογικά κέντρα: το Γυμνάσιο Νέου Φαλήρο, το ΓΕΛ Αγίου Ιωάννη Ρέντη και το 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας.

«Τα 3 αυτά σχολεία λειτουργούν όλη την ημέρα, αφού διορθώνονται γραπτά μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ειδικά στο βαθμολογικό-εξεταστικό κέντρο του Νέου Φαλήρου η κατάσταση ήταν απαράδεκτη και τα παράπονα εκπαιδευτικών απόλυτα δικαιολογημένα» επισημαίνει.

Τέλος, η ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την εξαίρεση από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις την επόμενη βδομάδα των εκπαιδευτικών που έχουν οριστεί, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (κατόπιν αίτησής τους).

Η επιστολή της ΕΛΜΕ Πειραιά στους Δήμους

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

κ. Δήμαρχοι

Στα περισσότερα σχολεία που λειτουργούν σαν εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα δεν υπάρχει κλιματισμός στις αίθουσες, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι αφόρητη, για εκπαιδευτικούς που εργάζονταν, μαθητές/μαθήτριες που εξετάζονταν, τις προηγούμενες ημέρες που υπήρχε κύμα καύσωνα.

Την επόμενη βδομάδα, αναμένεται νέο κύμα καύσωνα, με 40αρια, ξεκινώντας από την Τρίτη 11/6. Πρέπει, έστω και τώρα, να παρθούν άμεσα μέτρα. Χρειάζεται άμεσα να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση, ικανή να καλύψει την αγορά ανεμιστήρων (όπου δεν υπάρχει κλιματισμός) και ταυτόχρονα να καλύψει επαρκώς και τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα (γραφική ύλη, toner κλπ) που τρέχουν! Είναι αδύνατον, αλλά και επικίνδυνο να συνωστίζονται εκατοντάδες άνθρωποι σε έναν χώρο, χωρίς κλιματισμό, σε ημέρα καύσωνα και μάλιστα τα παιδιά εκείνη την ώρα να πρέπει να συγκεντρωθούν για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις!

Επιπλέον, στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά λειτουργούν 3 βαθμολογικά κέντρα (τα οποία είναι παράλληλα και ειδικά εξεταστικά κέντρα για φυσικώς αδύνατους μαθητές). Τα σχολεία αυτά είναι:

Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου

ΓΕΛ Αγίου Ιωάννη Ρέντη

2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας

Τα 3 αυτά σχολεία λειτουργούν όλη την ημέρα, αφού διορθώνονται γραπτά μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ειδικά στο βαθμολογικό-εξεταστικό κέντρο του Νέου Φαλήρου η κατάσταση ήταν απαράδεκτη και τα παράπονα εκπαιδευτικών απόλυτα δικαιολογημένα!

 Επιπλέον, το ζήτημα αυτό φέρνει στην επιφάνεια:

Την έλλειψη υποδομών στα σχολεία, όπως κλιματισμός, σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή, έχει σαν αποτέλεσμα αφόρητες θερμοκρασίες, ακόμα και αρχές Ιούνη. Πλέον ο κλιματισμός μέσα στις αίθουσες δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά άμεση ανάγκη και φυσικά δεν αφορά μόνο τα εξεταστικά ή/και βαθμολογικά κέντρα, αλλά όλα τα σχολεία (οι ενδοσχολικές εξετάσεις συνεχίζονται σε Γυμνάσια-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, όλη την επόμενη βδομάδα του καύσωνα).

Την έλλειψη σχολικών φυλάκων, μια και στα σχολεία που έχει τοποθετηθεί κλιματισμός, αυτός συχνά έχει κλαπεί, όπως συνέβη στο βαθμολογικό κέντρο του 2ου Γυμνασίου Δραπετσώνας. Είναι ανάγκη να γίνει πρόσληψη σχολικών φυλάκων, τουλάχιστον για η νυχτερινή βάρδια, ώστε να περιοριστούν (όσο γίνεται) φαινόμενα κλοπών του σχολικού εξοπλισμού (δεν είναι μόνο οι μονάδες κλιματισμού, αλλά και άλλος εξοπλισμός).

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας για την αντιμετώπιση του καύσωνα των επόμενων ημερών.

Η επιστολή της ΕΛΜΕ Πειραιά στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤO ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΜΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

κ. Διευθυντή

Στα περισσότερα σχολεία που λειτουργούν σαν εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα δεν υπάρχει κλιματισμός στις αίθουσες, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι αφόρητη, για εκπαιδευτικούς που εργάζονται, μαθητές/μαθήτριες, τις προηγούμενες ημέρες που υπήρχε κύμα καύσωνα.

Την επόμενη βδομάδα, αναμένεται νέο κύμα καύσωνα, με 40αρια, ξεκινώντας από την Τρίτη 11/6.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά απέστειλε επείγουσα επιστολή στους Δημάρχους της ευρύτερης Περιφέρειας του Πειραιά, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος καύσωνα και έκτακτη χρηματοδότηση για την αγορά (έστω) ανεμιστήρων.

Ωστόσο, η κατάσταση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά και επικίνδυνη για συναδέλφους/συναδέλφισσες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υηγείας.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε την εξαίρεση την επόμενη βδομάδα από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των εκπαιδευτικών που έχουν οριστεί, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας (κατόπιν αίτησής τους).

Ειδήσεις, θέματα και λύσεις για Πανελλήνιες 2024 - Βάσεις εισαγωγής

Μηχανογραφικό 2024: Αφιέρωμα στα τμήματα Πληροφορικής των δημόσιων ΑΕΙ

Σχολές έως 15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες

Μηχανογραφικό: Διαφοροποιήσεις στις επιλογές των υποψηφίων και επιλογές που εκπλήσσουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_0.jpg
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά
Στη δοκιμή συμμετείχαν 41 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα (27 γυναίκες και 14 άνδρες) για μια περίοδο 8 εβδομάδων
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά