Πανελλαδικές 2022: Μεγάλη η πτώση των βάσεων εισαγωγής στις περισσότερες στρατιωτικές σχολές
Ποια είναι η εκτίμηση για την πορεία των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα όπως η Ξένη Γλώσσα, η Αρμονία, το Ελεύθερο και Γραμμικά Σχέδιο, όπου αυτά απαιτούνται, κλείνει και ο φετινός κύκλος των πανελλαδικών εξετάσεων και πλέον αναμένεται μόνο η ανακοίνωση των βάσεων, το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.

Στα «ΝΕΑ» ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Αντώνης Φλωρόπουλος, διευθυντής των φροντιστηρίων «Ομόκεντρο», δίνει τις εκτιμήσεις του για τις στρατιωτικές και άλλες σχολές με ειδικό μάθημα. Οσον αφορά τις προβλέψεις για τα νεοσύστατα τμήματα Ικάρων Μετεωρολόγων, Ικάρων Ερευνας και Πληροφορικής, Ικάρων Διοικητικών και Ικάρων Εφοδιαστών, οι διαθέσιμες πληροφορίες δεν είναι επαρκείς για ασφαλή εκτίμηση, ακριβώς επειδή εμφανίζονται για πρώτη φορά στο μηχανογραφικό.

Τα ειδικά μαθήματα βαθμολογούνται με ειδικό συντελεστή που πρέπει να είναι 10% ή 20%. Στις σχολές που απαιτείται εξέταση σε δύο ειδικά μαθήματα, το άθροισμα των συντελεστών πρέπει να είναι 20% και το ποσοστό που αποδίδεται σε κάθε μάθημα δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 8%.

Η βαθμολογία που συγκεντρώνεται από τα ειδικά μαθήματα προστίθεται στη βαθμολογία των τεσσάρων βασικών μαθημάτων κάθε επιστημονικού πεδίου και προκύπτουν τα συνολικά μόρια για τις σχολές που αυτά απαιτούνται.

Στο μάθημα των Αγγλικών, το ποσοστό αριστούχων είναι το ίδιο, ενώ η βαθμολογία στη μεσαία κλίμακα 15-18 φέτος ανέρχεται στο 38,79%, ενώ πέρυσι ήταν 24,56%. Στα Γαλλικά και Ιταλικά φέτος το ποσοστό αριστούχων είναι καλύτερο, ενώ είναι χειρότερο στα Γερμανικά και Ισπανικά. Στο Ελεύθερο Σχέδιο, το ποσοστό αριστούχων είναι το ίδιο, ενώ στο Γραμμικό Σχέδιο φέτος είναι 14,7%, ενώ πέρυσι ήταν 27,16%, δηλαδή σε αυτό έχουμε λιγότερους αριστούχους. Στην Αρμονία οι επιδόσεις είναι φέτος πολύ καλύτερες.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Φλωρόπουλο, στις στρατιωτικές, αστυνομικές και άλλες σχολές, η βάση θα είναι αρκετά χαμηλότερη από πέρυσι, γιατί εκτός από τις χειρότερες βαθμολογίες στα βασικά μαθήματα, έχουμε και αύξηση των προσφερόμενων θέσεων, με εξαίρεση τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων που φέτος εισάγονται 304 έναντι 369 που εισήχθηκαν πέρυσι (65 λιγότεροι). Φέτος το απαιτούμενο ύψος για τις γυναίκες μειώθηκε από το 1,70 στο 1,63, ενώ στην Πυροσβεστική καταργήθηκε.

Η πτωτική πορεία των βάσεων σε όλα σχεδόν τα πεδία με ναυαρχίδα το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, ακολουθούμενο από το 2ο και το 1ο με μικρότερους κλυδωνισμούς και αυξομειώσεις στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Υγείας), συμπληρώνεται με αντίστοιχες κατολισθήσεις στις στρατιωτικές σχολές και στις σχολές που οι υποψήφιοι εξετάστηκαν και σε κάποιο ή κάποια ειδικά μαθήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 29-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Γεράσιμος Σιάσος με βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς
ΕΚΠΑ: 7 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία
Η πρώτη αποστολή 7 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας από το ΕΚΠΑ για τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στην Θεσσαλία βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν
ΕΚΠΑ: 7 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία